Hero background

Hero background

Finland

Finland

Finland staat vooral bekend als een wintervakantieland, met veel sneeuw, het noorderlicht en rendieren. Hoewel dit natuurlijk de ultieme winterervaring is, heeft Finland ook in de zomer heel veel te bieden. Daarnaast is de hoofdstad Helsinki een goede bestemming voor een leuke citytrip. Finland is dus ontzettend veelzijdig! Finland beschikt over een hele andere natuur, architectuur, cultuur dan andere Europese landen en daarom is een reis naar dit land heel bijzonder! Bekijk hier alles van Fins-Lapland.

Handig om te weten

Reisroutes

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Finland

De meeste mensen denken bij Finland direct aan de winter. En niet zonder reden: zo’n 9 maanden per jaar is het hier winter en komt ze zon maar een aantal uren per dag op. Het is er dan ook erg koud, het kan zelfs –30 worden! Ook is in deze maanden in het Noorden van Finland het bijzondere Noorderlicht te spotten. Door de vele sneeuwval is dit land ook een goede wintersportbestemming! Hier kun je skien en snowboarden combineren met overnachten in een iglo, een rendiertocht of racen op een sneeuwscooter. Je waant je echt in een winterwonderland! 

De beste reistijd is afhankelijk van het type vakantie. Winter en wintersport: november t/m februari. Zomer: juni, juli en augustus.  

De kerstman 

Naast rendieren kun je ook de kerstman in Finland vinden. Dit maakt het land ook een goede bestemming om een sprookjesachtige kerst te vieren. Je vind een heel kerstdorp genaamd Santa Claus Village – inclusief echte kerstman- in het plaatsje Rovaniemi.  

Het land van de duizend meren 

Ook in de zomer heeft Finland veel te bieden. Het land wordt ook wel het land van de duizend meren genoemd en dat is niet zonder reden. Het land heeft ongeveer 180.000 meren die in uitgestrekte bossen met vele naaldbomen liggen. In de zomer is het gelukkig warmer dan in de winter: het is er ongeveer net zo warm als in Nederland.  

Zowel in de zomer- als in de wintermaanden is Finland een bijzonder land om te bezoeken. Het land is uniek in Europa met haar flora en fauna, die je vaak niet elders in Europa tegenkomt.  

Hoe kun je het beste reizen? 

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Het is echter een lange tocht van Nederland naar Finland. Doe dit dus alleen als je echt de tijd hebt om ook onderweg vaker te stoppen! Handiger is om te vliegen naar Finland en daar een auto te huren. Let zoals gezegd op: in de wintermaanden kan het gevaarlijk zijn op de wegen. Bovendien is er dan weinig daglicht, dus heb je maar een paar uur per dag om te rijden. In dat geval is het handiger om het openbaar vervoer (bus of trein) te pakken, dat ook goed geregeld is in Finland.  

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa 

Maak Finland onderdeel van een roadtrip door Europa. Finland heeft een aantal interessante buurlanden. Zoals gezegd rij je door met de auto af te reizen al door een aantal mooie landen die je onderweg kunt bezoeken. Neem je het vliegtuig, dan kun je buurlanden Zweden, Noorwegen of Estland nog bezoeken! Naast de bus of de trein zal ook de boot dan een goede optie zijn.