Hero background

Hero background

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk heeft zoveel pluspunten! Het land is super veelzijdig, zo vind je er leuke steden voor een citytrip, een mooie kust om te flaneren in de zomer en ook in de winter kun je er heel goed wintersporten. En dan nog het beste: het ligt lekker dichtbij Nederland! Je kunt er gemakkelijk heen rijden met de auto of je vliegt er binnen no-time naartoe. Een rondreis maken door Frankrijk staat bij ons nog op de bucketlist!

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: december t/m februari en mei t/m september
  • Je hebt wel vaak een wegenvignet of eco-sticker nodig!

  • Neem het vliegtuig of neem je eigen auto. Of kijk eens bij de Flixbus.

  • Auto huren? Doen! Wij raden Rentalcars.com en Sunnycars.nl aan.

  • Wij boekten onze hotels altijd online via Booking.com.

Onze roadtrip door Frankrijk

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Frankrijk

Als je aan Frankrijk denkt, denk je uiteraard ook aan Parijs! Deze romantische stad wordt ook wel de stad van de liefde genoemd en dat is niet voor niets. De stad ademt romantiek! Bezoek de Eiffeltoren, bekijk de Mona Lisa in het Louvre en bewonder de Notre Dame. Er is enorm veel te doen in deze stad! Je kunt er ook heel goed shoppen en heerlijk eten.

Sneeuwzeker 

De Franse Alpen beschikken over een groot aantal skigebieden met ook een aantal die sneeuwzeker zijn. Een bekend gebied is Les Deux Alps, maar ook Les Sybelles is een heel fijn gebied. Er zijn grote gebieden met pistes voor meer gevorderden, maar ook kleine en kindvriendelijke gebieden. Een bijkomend pluspunt is dat de skigebieden niet al ver van Nederland liggen. Je kunt er dus gemakkelijk met de auto of bus naartoe rijden! In de kerstperiode is Frankrijk ook een leuke optie om een stad met een leuke kerstmarkt te bezoeken. 

Wijn, stokbrood en macarons 

Frankrijk is enorm veelzijdig! Naast Parijs en de wintersportgebieden tref je er nog meer leuke steden die een bezoekje waard zijn, zoals Lille of Nice. Aan de Cote d’Azur aan de zuidkust bevind je je tussen de rich and famous en kijk je je ogen uit tussen alle luxe jachten en pittoreske kustplaatsjes. Vergeet ook niet dat de veel van de beste wijnen uit Frankrijk komen en breng een bezoekje aan een wijnstreek! Frankrijk heeft een fijn klimaat, waardoor je bijna het hele jaar door aan een heerlijk wijntje met een stokbroodje en kaasje kunt zitten.    

Hoe kun je het beste reizen? 

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Het is goed te doen om zelf te rijden van Nederland naar Frankrijk en de wegen in Frankrijk zijn goed begaanbaar. Met het vliegtuig is natuurlijk sneller, dan is het zeker aan te raden om een auto te huren zodat je veel van de omgeving kan zien. Op die manier kun je zowel een leuke stad aandoen, maar ook genieten op het strand! 

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa 

Je kunt Frankrijk ook gemakkelijk onderdeel maken van een roadtrip door Europa. Franklijk grenst aan een groot aantal landen en ligt redelijk centraal. Rij bijvoorbeeld naar het zuiden van Frankrijk en rij verder richting Spanje en Portugal. Maar ook de andere kant, de oostkant van Frankrijk, heeft veel te bieden. Maak Frankrijk onderdeel van een roadtrip door Duitsland, het Oostblok en Italië!