Geld besparen tijdens je reis door Jordanië met de Jordan Pass

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

De voordelen van de Jordan Pass

De Jordan pass biedt je financieel voordeel tijdens je rondreis door Jordanië. Door de aanschaf van deze pas zijn je visum en entreegelden van belangrijke bezienswaardigheden al inbegrepen. Hiermee bespaar je een hoop tijd, geld en moeite.

Wat is de Jordan Pass?

wel of geen jordan pass
Jerash

De Jordan pass is speciaal voor toeristen die Jordanië bezoeken. Met de Jordan Pass krijg je gratis een visum (wanneer je meer dan 3 nachten in Jordanië blijft) en heb je daarnaast gratis toegang tot meer dan 40 bezienswaardigheden in het land, waaronder Petra.

Je kunt de Jordan Pass kopen via de officiële website van de Jordaanse regering. Je ontvang je pas direct per e-mail. Je krijgt een QR code die je bij de toeristische attracties op je telefoon kunt laten zien of kunt printen. De Jordan Pass is na aanschaf 12 maanden geldig, maar vervalt automatisch na 2 weken vanaf het moment waarop je de pas de eerste keer laat scannen. Je kunt hem dus ruim op tijd kopen en 2 weken lang gebruiken.

Hoeveel kost de Jordan Pass?

wat is inbegrepen in jordan pass
Little Petra

Er zijn 3 verschillende opties te koop. Alle passen bieden je dezelfde voordelen. Er is eigenlijk maar 1 verschil en dat is het aantal dagen dat je Petra mag bezoeken met de pas.

 • Jordan Wanderer: 70JD – 1 dag Petra
 • Jordan Explorer: 75JD – 2 dagen Petra
 • Jordan Expert: 80JD – 3 dagen Petra

Alle 3 de passen geven je naast een bezoek aan Petra dus ook toegang tot meer dan 40 andere attracties in het land en dekken je visumkosten.

Bij de aanschaf van de Jordan Pass komt er bij het afrekenen nog 2,12JD per persoon bij aan administratiekosten.

Wat zijn de kosten voor een visum en een bezoek aan Petra zonder Jordan Pass?

Petra jordan pass
Petra

Bij aankomst in Jordanië ontvang je een visum on arrival. Je hoeft vooraf dus geen visum aan te vragen. Je betaalt voor je visum op de luchthaven in Amman 40JD. Deze kosten maakt iedereen die Jordanië bezoekt. Kom je aan op de luchthaven van Aqaba? Dan is je visum (nu nog) gratis!

De kosten voor een bezoek aan Petra hangt af van het aantal dagen:

 • 1 dag Petra kost 50JD
 • 2 dagen Petra kost 55JD
 • 3 dagen Petra kost 60JD

Iedere toerist die Petra bezoekt en in Amman aankomt haalt zijn kosten voor de Jordan Pass er dus makkelijk uit.

Wat is nog meer inbegrepen in de Jordan Pass?

wadi rum jordan pass

Naast Petra, zijn meer dan 40 toeristische attracties door het hele land inbegrepen in de Jordan Pass. Hier zitten de meest populaire attracties bij. Zo krijg je bijvoorbeeld gratis toegang tot de Citadel en het Romeins theater in Amman, de Romeinse ruïnes in Jerash, de Wadi Rum woestijn, de kastelen in Karak en Shobak, de bezienswaardigheden in het mozaïekstadje Madaba, De woestijnkastelen nabij Amman en het kasteel in Aqaba.

Kijk hier voor het actuele overzicht van inbegrepen attracties op de officiële website. Wil je weten hoeveel de toegangsprijs is per attractie? Kijk dan hier.

Er waren eigenlijk maar 3 attracties tijdens onze rondreis door Jordanië die niet inbegrepen waren in de Jordan Pass. Dat was de kerk in Madaba (1JD = €1,50) waar de mozaïekkaart te vinden is, Mount Nebo (3JD = €4,10) en Petra by Night (17JD = €25,-). Voor Petra by Night heb je altijd een apart ticket nodig en is dus ook niet inbegrepen in een reguliere dagentree zonder Jordan Pass.

Is de Jordan Pass zijn geld waard?

kosten jordan pass

Hier kunnen we heel kort over zijn: JA! Tel alleen al je kosten bij elkaar op voor je visum (als je in Amman aankomt) en voor een bezoek aan Petra en je ziet dat je al 20JD (=€28,50) bespaart! Daarnaast kun je dus ook nog naar ruim 40 andere attracties. De kosten voor de Jordan pass ga je er dus zeker uithalen. Hierbij komt ook nog dat je nergens in de rij hoeft te wachten en je met je pas dus snel kunt doorlopen.

Kortom: De Jordan Pass bespaart je tijd, geld en moeite en moet je zeker aanschaffen voor je rondreis door Jordanië

Heb je vragen of zelf nog een leuke tip om te delen? Reageer dan hieronder!

Have fun en reis je vrij ,
Debbie

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Pixabay & Booking.com
reisblogger debbie

Debbie Hameleers

Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Meer over Debbie Hameleers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Als je één keer ’s avonds naar “Petra by night” gaat en daarna twee dagen overdag naar Petra, heb je dan een Jordan Pass voor 2 of voor 3 dagen nodig?

  Yf

  Beantwoorden
  • Hoi, voor Petra by night heb je een apart ticket nodig. Je laat dan dus niet je Jordan Pass zien. Wij deden ook Petra by night en 2 dagen overdag Petra en hebben een Jordan Pass met 2 dagen Petra gekocht. Veel plezier alvast, het is echt prachtig!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Het lukt mij niet een Jordan pass te kopen , waar hebben jullie dit gedaan

  Lilian

  Beantwoorden
  • Goedemiddag Lilian, Je kunt de Jordan Pass kopen via de officiële website van de Jordaanse regering: https://www.jordanpass.jo/
   Je ontvang je pas direct per e-mail na betaling. Veel plezier alvast!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hallo: kun je de Jordan Pass ook kopen op het vliegveld van Amman?

  Rinus

  Beantwoorden
  • Hallo Rinus. Nee, de Jordan Pass koop je online op de officiële website. Je hebt dan tevens geen visumkosten wanneer je aankomst in Amman. Dat is het grote voordeel ervan. Alvast heel veel plezier!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *