Goedkoop overnachten in het Krugerpark | Accommodatie
Goedkoop overnachten Krugerpark

Goedkoop overnachten in het Krugerpark

Er gaat niets boven wakker worden in het Krugerpark! Toen ik opstond en naar buiten ging, stond ik oog in oog met een… wrattenzijn! Super schattig! Overnachten in het Krugerpark heeft gewoon iets bijzonders. Je rijdt de poort van de accommodatie uit en je kunt zomaar een leeuw of neushoorn tegenkomen. Overnachten in het park is niet heel goedkoop, maar ik vertel je graag meer over je opties!

Krugerpark tips

Krugerpark of private game reserve?

Wij zijn twee nachten in een privé reservaat gebleven en twee nachten in het Krugerpark, dus vier nachten in totaal. Voor de ultieme safari experience denk ik dat je allebei moet ervaren. Overnachten in een privé reservaat hoeft niet heel duur te zijn en de prijs-kwaliteit verhouding is net iets beter dan in het Krugerpark zelf.

Lees hier mijn tips voor een goedkoop privé reservaat!

Overnachten in het Krugerpark

Wij kozen voor twee nachten in het park en verbleven één nacht bij Satara en één nacht bij Crocodile Bridge. De officiële website is Sanparks. Bekijk hieronder even de kaart met de zogenaamde restcamps en toegangspoorten. De witte strepen in het Krugerpark zijn de verharde wegen, de onverharde wegen staan niet op de kaart. Genoemde prijzen in dit blog zijn ter indicatie en wijzigen elk jaar (elk jaar een beetje hoger).

Kruger park Map lodges and restcamps
Oranje: Onze keuzes. Rood: toegangspoorten.
Blauw: Kruger rest camps

Er zijn veel verschillende restcamps in het Krugerpark. Het noordelijke deel van het Krugerpark staat overigens niet op deze kaart omdat er in het noorden minder dieren te zien zijn.

Een plekje op de camping – vanaf €16 per nacht

Je goedkoopste optie is het huren van een kampeerplek (Camp site). Je moet dan natuurlijk wel zelf zorgen voor een camper of auto met daktent! De meeste kampen hebben kampeerplekken beschikbaar. De prijzen zijn nagenoeg overal gelijk. Je kunt terecht in de volgende rest camps:

 • Berg-en-Dal
 • Crocodile Bridge
 • Lebata
 • Lower Sabie
 • Pretoriuskop
 • Satara
 • Skukuza

Je betaalt tussen de R240 tot R355 (€16 en €24) voor een kampeerplek!

Overnachten in een tent of hut – vanaf €25 per nacht

Tent Krugerpark Crocodile bridge camp
Ook leuk voor het ultieme safari-gevoel! – Tent Crocodile Bridge

Als je geen camper of auto met daktent hebt, dan is overnachten in een tent of hut een van de goedkoopste opties. Sommige camps in het Krugerpark bieden een van deze opties aan. Bijvoorbeeld in het populaire en mooie kamp Lower Sabie kun je kiezen voor een éénpersoonshut (vanaf R385 / €25) of tweepersoonshut (vanaf R410 / €27). Deze hutten hebben zelfs airco. Je hebt dan wel geen eigen badkamer of kookfaciliteiten.

Crocodile Bridge heeft bovenstaande tenten voor 2 personen R640 (€44) zonder airco of badkamer. Voor deze goedkope accommodatie kun je terecht bij de volgende kampen:

 • Crocodile Bridge
 • Lebata
 • Lower Sabie
 • Pretoriuskop
 • Skukuza
 • Tamboti Tented camp

Bungalows en guest houses- vanaf €75 per nacht

Satara restcamp BD2N Bungalow
Onze bungalow BD2N bij Satara rest camp

Alle Rest Camps – behalve Tamboti – bieden bungalows aan. Er zijn heel veel verschillende soorten bungalows. De meeste bungalows hebben airco, een ijskast, eigen keukentje en badkamer. Hoe luxer de bungalow – of hoe beter de locatie, hoe meer je betaalt. Daarnaast liggen de prijzen in het hoogseizoen hoger dan het laagseizoen. Verwacht niet te veel luxe, maar voor twee nachtjes is een bungalow echt prima!

Satara Bungalow BD2N
Onze bungalow van binnen.

De bungalows zijn meestal voor 2 en soms voor 3 personen. Indien je met vier personen bent, dan moet je uitwijken naar een guest cottage of een family cottage. Deze cottages zijn geschikt voor gezinnen of groepen van 4 of meer personen. Een family cottage voor vier personen kost ongeveer R2500 / €163 per nacht! Gezinnen en groepen kunnen terecht in de volgende rest camps:

 • Orpen
 • Berg-en-Dal
 • Lebata
 • Olifants
 • Lower Sabie
 • Pretoriuskop
 • Satara
 • Skukuza

Prijs range ongeveer vanaf €75 tot €180 per nacht!

Krugerpark entreeprijs

Of je nu een dagtrip maakt naar het Krugerpark of blijft overnachten, je moet entreegeld betalen. De entreeprijs is R372 (€23 per persoon) per dag. Als je buiten het Krugerpark overnacht en je wilt toch 2 dagen het park bezoeken, dan moet je dus 2 keer entree betalen.

Als je in het park blijft slapen, dan hoef je maar 1 keer entree te betalen. De dag dat je het park verlaat hoef je niet te betalen, terwijl je wel nog de hele dag kunt rondrijden. Indien je net zoals ons twee nachten in het Krugerpark blijft (dus 3 dagen en 2 nachten) dan betaal je 2x entree.

Lees hier meer tips over het Krugerpark bezoeken

Lees hier mijn tips voor leuke routes door het Krugerpark

Overnachten buiten het Krugerpark

Je kunt natuurlijk ook net buiten het Krugerpark overnachten. Er liggen veel mooie accommodaties rondom het park. Het voordeel hiervan is dat deze accommodaties vaak een betere service verlenen, schoner zijn, lekker eten en meer luxe bieden.

Bijvoorbeeld Sabie River Bush Lodge

Sabie River bush lodge
Sabie River bush lodge

Sabie River Bush Lodge is een populaire accommodatie net buiten het Krugerpark. Vanuit het zwembad kijk je zelfs het Krugerpark in. De Phabeni Gate ligt op 16 km van de lodge. Sabie River Bush Lodge heeft luxe safari-tenten voor zo’n €65 per nacht. Indien je dus twee nachten hier verblijft en twee keer het Krugerpark in gaat, dan ben je ongeveer €220 kwijt incl. twee dagen entree.

Ook leuk: Jackalberry Ridge

Jackalberry ridge
Jackalberry ridge

Helemaal in het zuiden, net buiten het Krugerpark ligt Jackalberry RidgeJe krijgt hier een prachtige safaritent met een privé zwembad voor maar €55 per nacht! Crocodile bridge gate ligt op 20 minuten rijden van de accommodatie. Incl. twee dagen entree voor het park betaal je hier €200 in totaal!

Er zijn heel veel leuke en goedkope accommodaties in en rondom het Krugerpark. Onze ervaring in het privé reservaat bij Isilimela Lodge is ook écht een aanrader, maar wel in een iets hogere prijsklasse.

Meer Zuid-Afrika?

Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad! Heb je nog vragen, stel ze dan hieronder!

evy-reisjevrij-reisblog

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Evy van Kan
In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Reacties en vragen

Sarena
15 september 2018
Hi, Bedankt voor de tips en het delen van je reisverhaal! Ik en mijn partner zullen in april volgend jaar naar Zuid-Afrika gaan en hierbij bezoek brengen aan het krugerpark . Ook willen we in het park overnachten. Hoe kan ik het beste een overnachting in een hut of tent boeken/ reserveren? Of is dat niet nodig. Alvast bedankt voor je feedback Liefs sarena
Evy van Kan
15 september 2018
He Sarena, Graag gedaan! De bungalows in het Krugerpark moet je zeker van te voren reserveren! Anders loop je het risico dat geen plek meer is. De officiele site is Sanparks: https://www.sanparks.org/parks/kruger/. Bij Where to stay en accommodation vind je de verschillende kampen. Wij verbleven in Satara en Crocodile Bridge. Lower Sabie is ook erg leuk! Voa book your trip kun je boeken. Groetjes, Evy

Stel hier je vraag of geef een reactie.