Hero background

Hero background

Griekenland

Griekenland

Griekenland was een van de eerste landen in Europa die ik zelfstandig bezocht. In plaats van een complete pakketreis, boekte ik een los vliegticket en apart een hotel online. Zo bespaarde ik toch enkele honderden euro’s en had ik een heerlijke strandvakantie in Kreta. Griekenland is zeker een van de favoriete vakantielanden bij ons Nederlanders, maar uiteraard kun je ook hier avontuurlijk reizen of een leuke citytrip maken.

Handig om te weten

Onze reisroutes

Griekenland staat niet echt bekend als backpackers oord of een land waar je makkelijk kan roadtrippen. Maar met zoveel mooie eilanden, kun je in Griekenland wel perfect eilandhoppen!

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Griekenland

Elke dag tzatziki eten, verse vis aan zee met een frisse Griekse salade. Alleen al voor het eten ga ik graag naar Griekenland op vakantie. Griekenland heeft zo’n 6000 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Zo is er altijd wel een eiland dat jou aanspreekt qua stranden, avonturen of bezienswaardigheden.  

Vakantie naar Griekenland zelf boeken

De meeste mensen gaan voor een zonvakantie naar Griekenland en kiezen daarbij voor een pakketreis. Hierbij is de vlucht, het hotel en het luchthaventransfer voor je geregeld. Meestal – maar niet altijd – is het goedkoper om alles los en zelf te boeken, zeker als je met meerdere personen reist. Via Booking.com betaal je namelijk gewoon de kamerprijs per nacht en die kun je dan door het aantal personen delen. Een goedkope vlucht vind je makkelijk via prijsvergelijkers als CheapTickets.nl, of kijk eens bij Ryanair.

Rondreizen door Griekenland

Hoewel de meeste mensen voor één eiland kiezen, kun je ook eilandhoppen in Griekenland. Je maakt dan een reis over en via verschillende eilanden en reist per boot. Daarnaast kun je ook op het vaste land een roadtrip maken. Deze route staat echter nog op onze bucket list.

Griekenland heeft één van de mooiste eilandengroepen van Europa: de Cycladen en deze zijn makkelijk zelf te bezoeken. De leukste en mooiste Cycladen eilanden: Mykonos, Paros, Ios en Santorini. 

Als je maar één eiland bezoekt, zoals Kreta of Rhodos, dan is het ook leuk om op verschillende plekken te verblijven. Beide eilanden zijn groot genoeg om bijvoorbeeld 3 of 4 verschillende overnachtingsplekken te kiezen en zo het hele eiland te verkennen.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Maak Griekenland onderdeel van een roadtrip door Europa. Griekenland heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst aan Albanië, Bulgarije, Turkije en Noord-Macedonië. Ga je met je eigen auto op vakantie? Dan is een combi met Slovenië of Zwitserland écht een aanrader.