Helikoptervlucht New York City: ervaring en tour boeken

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Vliegen in een helikopter boven New York City

Als je in New York City loopt, hoor je het geluid van helikopters vaak boven de stad klinken. Dit is vaak geen traumaheli, maar dit zijn speciale helikoptervluchten die een waanzinnig uitzicht over de stad bieden! New York City is een perfecte stad om eens zo’n helikoptervlucht te maken. De stad heeft van alles om van bovenaf te bekijken: de Hudson river met zijn bruggen, de stad met zijn skyscrapers en dan ineens het indrukwekkende Central Park als groene oase in de stad. Hoe vet is het om de stad van bovenaf te bewonderen? Dit is echt een once in a lifetime experience en ik kan het iedereen aanraden. In dit blog help ik je de beste helikoptervlucht in New York City te boeken!

leuke dingen doen new york city
hoeveel dagen new york

Welke helikoptervlucht boeken in New York

Als je op Google zoekt naar een helikoptervlucht in New York City, kom je er al snel achter dat er enorm veel aanbieders zijn. Waar moet je op letten en wat kost zoiets? Ik zal je proberen op weg te helpen om uiteindelijk een keuze te maken tussen de helikoptervluchten!

Eerste stap: bepaal de duur van de helikoptervlucht

Grofweg zijn er 3 ‘routes’ waaruit je kunt kiezen. De kortste route duurt ongeveer 12-15 minuten. Hierbij vlieg je een stukje over de Hudson River (waar je opstijgt) en het daarin gelegen Vrijheidsbeeld (en Ellis Island), waarna je richting de stad vliegt en neerkijkt op het 9/11 memorial, de hoge gebouwen in het centrum zoals de Chrysler building en het Empire State building. Hier keer je weer om en kun je nog de Brooklyn Bridge zien voordat je weer landt. Let wel: je bereikt dan dus net niet Central Park.

Een andere optie is de route van 15-17 minuten. Hierbij vlieg je over dezelfde punten zoals hierboven beschreven, maar gaat de vlucht nog iets verder zodat je Central Park nog meepakt!

nyc helikopter
helikoptervlucht boeken new york

Er zijn ook nog helikoptervluchten in New York van meer dan 18 minuten en zelfs 25 minuten, en vanzelfsprekend wordt de route in die gevallen al langer en zie je meer, zo vlieg je bijvoorbeeld terug over Brooklyn.

Per tour wordt uitgebreid beschreven hoelang de vlucht duurt en wat je allemaal te zien krijgt. Let daar dus goed op! Iedere helikoptervlucht biedt een audio-opname aan die vertelt wat je allemaal ziet.

Tweede stap: opstap locatie van de helikopter

De meeste helikoptervluchten vertrekken vanaf ‘Pier 6’ in Manhattan, gemakkelijk te bereiken met de metro (halte Wall Street of South Ferry). Dit is overigens ook het gedeelte waar je bijvoorbeeld de ferry naar Staten Island of het Vrijheidsbeeld vindt. Sommige tours vertrekken echter van een hele andere plek, bijvoorbeeld in New Jersey! Let daar goed op, want dit is een stuk verder reizen van de stad.

Derde stap: Aantal plekken in de helikopter

new york helikopter
helikoptervlucht new york

Waar je verder nog naar kan kijken is de hoeveelheid personen die aan boord gaan en hoeveel plekken er bijvoorbeeld aan een raam zitten. Je wil natuurlijk niet dat je opgepropt met 8 anderen in de cabine zit en amper uit het raam kunt kijken! Niet alle aanbieders geven dit goed aan, maar soms staat er bijvoorbeeld ‘small group’ of een maximaal aantal personen. Verder keek ik goed naar de foto’s van de helikopter of het er comfortabel uit zag en er voldoende ramen waren of las ik de reviews. Tegen een forse prijs kun je natuurlijk ook een privé vlucht boeken ;-).

Vierde stap: overige opties

Dat zijn wel de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. Er zijn nog tal van andere opties denkbaar. Wil je bijvoorbeeld een dag- of avondvlucht? Of tijdens zonsondergang? Het is ook mogelijk om een helikoptervlucht te maken met open deuren. Sommige aanbieders halen je op bij het hotel.

Prijzen helikoptervlucht New York

helikopter new york

Er zijn enorm veel aanbieders van helikoptervluchten boven New York City en de prijzen variëren ook erg. Dit heeft deels te maken met bepaalde opties, zoals hierboven beschreven, maar soms is een vergelijkbare tour veel duurder dan een andere. Natuurlijk hangt dit ook af van de datum waarop je vliegt. Ik heb een helikoptervlucht gedaan van 15 minuten in mei 2022 en was voor twee personen $418 kwijt. Wij zaten met zijn 4-en in de cabine, dus hadden allemaal een ‘eigen’ raam en één geluksvogel mocht naast de piloot zitten. Zoals overal zijn ook hier de prijzen gestegen. Hou zeker rekening met ongeveer $200 per persoon. Ik heb een aantal tours met elkaar vergeleken en kwam tot de conclusie dat onderstaande aanbieders de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben (met goede reviews):

Hopelijk ben je enthousiast geworden van dit blog en ga je een dezelfde gave ervaring hebben als wij hebben gehad!

Wil je nog iets weten? Laat een reactie achter hieronder!

Have fun en reis je vrij,
Sofie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *