Highlights van Parijs in 2 dagen

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

De highlights van Parijs in 2 dagen? Dat kan!

Een weekendje op en neer naar Parijs is prima te doen. Goed voor een leuke weekend-escape met je partner of vrienden. Ik ben al een aantal keer in Parijs geweest en dit keer ging ik met twee vriendinnen: Anouk en Rachelle. Anouk was nog nooit in Parijs geweest en dus moesten wij haar dé highlights laten zien in minder dan 2 dagen! Hierbij mijn tips om heel veel highlights te zien in slechts 1 of 2 dagen!

Kaart Parijs bezienswaardigheden
Kaart van Parijs met bezienswaardigheden voor 2 dagen

Dag Naar de stad van de liefde

O C H T E N D

 • Naar Parijs rijden (met de trein of auto)
 • Spullen droppen in je hotel of hostel

Sta vroeg op en vertrek naar Parijs. Er zijn verschillende manieren om van Nederland naar Parijs te gaan. Wij gingen met de auto. 4 gezellige uren vanuit Maastricht. Woon je in het noorden? Vanuit Amsterdam is het 5 uur rijden met de auto. Kosten voor de auto (retour) €30,- voor de tolwegen + €110 aan benzine + €32 aan parkeerkosten (parkeren op zondag is gratis op straat). Daarnaast heb je een milieusticker nodig in Parijs (€4,51). Parijs is een permanente milieuzone en er wordt streng gecontroleerd of je een ecovignet hebt. Heb je dit niet, dan krijg je een boete. Je kunt online een ecovignet Frankrijk bestellen voor €19,95. Plak het vignet voor vertrek achter de voorruit van je auto! Ga je met de auto, dan kost dit zo’n €177 in totaal. Wij gingen met 3 personen, dus €59 p.p.

Het duurt 2 tot 3 weken voordat je de milieusticker thuis ontvangt! Vraag het dus tijdig aan. Dit kan ook via officiële website voor maar €4,51

Je kunt ook met de trein naar Parijs gaan. Als je een beetje op tijd boekt, dan kost een retourtje €70,- per persoon. Vanuit Amsterdam centraal ben je binnen 3,5 uur in Parijs! Je kunt ook met de Flixbus naar Parijs gaan. Deze rit duurt wel 7 uur en kost €32 voor een retourtje.

Waar overnachten?

Je kunt Parijs bezoeken en hier 1 nachtje verblijven om onderstaande dagplanning te volgen! Maar boek gerust een (lang) weekend! Je bent waarschijnlijk niet zoveel in je hotel of appartement, dus hier kun je eventueel op besparen. Verblijf je 2 nachten in Parijs? Kies dan voor een accommodatie in de leuke wijk Le Marais.

Wij kozen voor Le Regent Montmarte

Wij waren met z’n drieën een en hadden daarom een vierpersoonskamer (met 1 stapelbed en 1 normaal bed). We sliepen bij Le Regent Montmarte, een goedkoop maar fijn hostel in de gezellige wijk Montmarte. De bedden zijn heel goed en de kamers zijn schoon en ruim. Een tweepersoonskamer kost ongeveer €75,- en een vierpersoonskamer €130 per nacht. Qua ligging ook een fijne uitvalsbasis om Parijs te ontdekken.

M I D D A G

 1. Loop vanuit je hotel naar de Notre Dame
 2. Slenter langs de Seine richting het Louvre
 3. Loop via de Champs Elysées naar de Arc de Triomphe
notre dame 2022

1. Notre Dame bezoeken (gratis)

Vanuit ons hostel lopen we naar de Notre Dame. Dit is +/- 50 minuten lopen en zo krijg je meteen een indruk van Parijs. Je kunt de Notre Dame zelf ook bezoeken (binnen), maar hiervoor moet je wel in de rij staan. Je kunt gratis naar binnen. Als je geen tijd hebt om in de lange rij te staan (in het hoogseizoen), dan kun je een skip the line pass kopen. Het ticket is wel best duur, want het kost €19. Je mag via een andere ingang naar binnen en krijgt een audio tour.

Update: op 15 april 2019 is er een zware brand uitgebroken in de Notre Dame, waardoor er tot nader schrijven helaas geen mogelijkheid meer is om de kathedraal te bezoeken.

Notre Dame kerk parijs
Bij de Notre Dame

2. Langs de Seinie naar het Louvre

Vanuit de Notre Dame loop je langs de Seine makkelijk richting het Louvre, een van ’s werelds grootste musea! Het is ongeveer 25 minuten lopen.

Lopen langs de Seine Parijs
Lopen & selfies maken langs de Seine in Parijs

In het Louvre vind je heel veel kunst en natuurlijk dé Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Als je het Louvre wilt bezoeken, dan kun je hier gerust een paar dagen voor uit trekken. Een entreeticket voor het museum kost €17. In het hoogseizoen en in de weekenden kan het nogal druk zijn bij het Louvre. Je kunt ook een kaartje kopen met de garantie dat je binnen 30 minuten binnen bent en krijgt daar ook nog een rondleiding bij.

Ook van buiten is het Louvre erg mooi. De bekende glazen piramides (ofwel de ingang van het Louvre) kun je gewoon gratis bekijken!

Louvre highlight van Parijs
Het Louvre

3. Via de Champs Elysées naar de Arc de Triomphe

Vanuit het Louvre kun je in één rechte weg naar de Arc de Triomphe lopen. Onderweg vind je nog diverse restaurantjes waar je kunt lunchen. Prijzen liggen iets hoger dan in Nederland. Het is zeker 45 minuten lopen van het Louvre naar de Arc de Triophne. Het is een leuke route, door de Tuin van de Tuileriën, door een parkje, Place De La Concorde met het reuzenrad en de bekende winkelstraat Champs Elysées.

Champs Elysees
Uitzicht vanaf de Arc de Triomphe: Champs Elysées, het reuzenrad en op de achtergrond het Louvre

In de Champs Elysées liggen heel veel leuke winkels. Het is niet zo dat er enkel onbetaalbare winkels liggen. Zo vind je er o.a. de H&M, Zara, Disney store en meer. Halverwege de Champs Elysées zie je de Arc de Triomphe al liggen. Je kunt ook bovenop de Arc de Triomphe. Vanuit daar heb je mooi uitzicht over Parijs. Een ticket kost €13 per persoon zowel online als daar aan de kassa. Meestal is het niet zo druk bij de kassa, dus een skip de line pass is niet persé nodig.

Arc de Triomphe
Arc de Triomphe op de drukke rotonde

Als je de Arc de Triomphe op wilt gaan, dan moet je ‘onder de rotonde’ door lopen. Er is een trap naar beneden, waarbij je na 5 minuten midden op de rotonde uitkomt! Er is een lift voor mensen die slecht te been zijn!

A V O N D

 1. Bezoek de kunstenaarswijk Montmartre en de Sacré-Cœur.
 2. Sluit de avond af bij de Eiffeltoren

1. Montmartre en de Sacré-Coeur

Na de Arc de Triomphe nemen we de metro terug naar ons hostel. Even uitrusten en omkleden. ’s Avonds gaan we naar Place du Tertre in Montmarte. Dit is slechts 10 minuten lopen vanaf ons hostel. Place du Tertre is een gezellig pleintje met allemaal restaurants en kunstenaars. Je kunt een portret van jezelf laten maken, of een mooi schilderijtje kopen van het mooie Parijs.

Place du Tertre Montmartre
Place du Tertre

In de buurt van Place du Tertre kun je gezellig uit eten. Wij lopen nog een stukje verder en lopen richting de Sacré Coeur. De Sacré Coeur is een mooie baseliek en ligt op een bergje. Om er te komen moet je de trap nemen, ruim 230 treden! We gaan vervolgens eten bij een typisch Frans restaurant, NOT! We zijn pizza gaan eten bij een Italiaan, lekkerrr!

foto hotspots parijs
foto sacre coeur

2. De Eiffeltoren in de avond

Het is inmiddels donker en we nemen de metro naar de Eiffeltoren. Meer over vervoer in Parijs, lees je hieronder. Ik had de Eiffeltoren nog nooit ’s avonds gezien én ooo wat is hij mooi. Echt een aanrader om je dagje Parijs zo af te sluiten. Je kunt de Eiffeltoren ook op!

De Eiffeltoren op?

Er zijn drie niveau’s. Niveau 3 bevindt zich helemaal in de top van de Eiffeltoren. Niveau 1 bereik je met de lift. Niveau 2 bereik je met de trap en is optioneel. Niveau 3 bereik je weer met de lift. Je moet een kaartje kopen. Je kiest zelf de dag en het tijdstip. De tour neemt 1,5 uur in beslag. Een ticket voor de 1e en 2e verdieping kost €16 per persoon. Een ticket voor alle drie de verdiepingen kost €25 per persoon. De eerste lift gaat om 10.00u naar boven en om 22.00u gaat de laatste (afhankelijk van periode).

Eiffeltoren avond
’s Avonds wordt de Eiffeltoren elk uur feestelijk verlicht met duizenden lichtjes!

Dag Van de stad van de liefde naar huis

Met een beetje spierpijn van het lopen staan we op. Onze laatste dag in Parijs en we hebben tot ongeveer 17.00u.

O C H T E N D

 • Ontbijten bij een boulangerie
 • Boven op de Arc de Triomphe
 • Of bezoek Esplanade de La Défense óf het mooie winkelcentrum Lafayette

Onze eerste missie is om ergens lekker te ontbijten. In de wijk Montmarte liggen veel leuke zaakjes. Je kunt natuurlijk ook een goede croissant scoren bij de Boulangerie, die je op elke straathoek vindt.

must eat parijs
parijs shoppen Galeries Lafayette

1. Boven op de Arc de Triomphe

Omdat wij de eerste dag erg slecht weer hadden (maar de tweede eigenlijk ook), sloegen wij de Arc de Triomphe even over. Vandaag zijn we met de metro naar de Arc gegaan en kochten ter plekke een ticket €13. Je moet behoorlijk wat trappen beklimmen en vervolgens kom je echt ín de Arc de Triomphe, in het museum-gedeelte. Een stukje verder omhoog is het terras, waar we genieten van een mooi uitzicht over de stad #enveelselfiesmakenmetdeeiffeltoren!

Eiffeltoren selfie
Let me take a selfie!

2. Alternatieven!

Als je op dag 1 al bovenop de Arc de Triomphe bent geweest, dan heb je vandaag tijd om bijvoorbeeld Esplanade de La Défense óf het mooie winkelcentrum Lafayette te bezoeken. La Défense ligt in het verlengde stuk van de Champs Elysées, parallel aan de Arc de Triomphe. La Défense is de belangrijkste zakenwijk in Parijs en heeft veel moderne gebouwen waaronder de ‘nieuwe Arc’ of de moderne Arc.

Moderne Arc - La defense
In de verte ligt La Defense en de moderne Arc!

Een andere optie is om het winkelcentrum Lafayette te bezoeken. Een luxe warenhuis met een bijzondere parfum afdeling. Niet te missen voor shopaholics! Ook de wijk Le Marais is leuk om doorheen te struinen.

M I D D A G

 • Lopen naar de Eiffeltoren en Trocadéro
 • Nog effe snel langs de Moulin Rouge

1. Lopen naar de Eiffeltoren en Trocadéro

Vanuit de Arc de Triomphe is het 30 minuten lopen naar de Eiffeltoren. Onderweg gaan we nog lunchen bij een zaakje. Je hebt vanuit verschillende punten mooi zicht op de Eiffeltoren. Natuurlijk moet je even van dichtbij gaan kijken. Achter de Eiffeltoren ligt een grasveldje waar je leuke foto’s kan maken. Aan de andere kant ligt Trocadéro. Jardins du Trocadéro is een klein park met in het midden een grote, rechthoekige vijver met fonteinen en beelden. Via de trappen loop je omhoog naar het paleis Palais de Chaillot. Vanuit daar heb je mooi uitzicht op de Eiffeltoren.

Weekendje parijs in 2 dagen!
3x Eiffel vanuit Trocadéro

2. Showtje @Moulin Rouge

We nemen de metro en stappen uit bij de Moulin Rouge. De Moulin Rouge is een wereldberoemd (sexy) cabaret, met een show vol handgemaakte kostuums vol veren, glitters en pailletten. Een showtje kost zo’n €90 p.p. en begint pas ’s avonds laat. Een showtje meepikken zit er niet in wanneer je maar 1 of 2 dagen in Parijs hebt, maar de volgende keer ga ik het zeker doen!

Moulin Rouge
Moulin Rouge

We lopen vervolgens terug naar onze auto en rijden binnen 5,5 uur terug naar huis. En zo kun je héél veel hoogtepunten van Parijs zien in minder dan 2 dagen!

Openbaar vervoer in Parijs

De metro is echt een uitkomst in deze grote drukke stad. Met de metro ben je binnen no-time van het ene punt naar het ander. De eerste keer is het altijd even zoeken welke metrolijn je moet hebben, maar uiteindelijk wijst het zich vanzelf uit. Met één kaartje (€1,90) kun je meerdere malen overstappen van metrolijn. Je kunt ook een 10-rittenkaart kopen, dan kosten de kaartjes maar €1,60 per rit. De kaartjes koop je gewoon ter plekke, via een automaat. Je kan dan het aantal ritten kiezen en de kaartjes zijn geldig in heel Parijs.

Weekendje Parijs: 2 overnachtingen

 • 2 overnachtingen in een van onze favo hotels
 • Of kies je eigen verblijf!
 • Met je eigen auto of neem de trein of Flixbus

Meer Parijs?

Vragen? Stel ze hieronder!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hi Evy, Waar hadden jullie de auto geparkeerd?

  Sofie

  Beantwoorden
  • Hi Sofie,

   Toevallig ga ik dit weekend weer terug naar Parijs. Dit keer zetten we de auto in een parkeergarage. (Beaubourg Horloge INDIGO
   Rue Brantôme 9 75003, Paris). De vorige keer hebben we de auto ook in een parkeergarage gezet (de zaterdag) en de zondag is in heel veel straten vrij/gratis parkeren. Dus dan moet je gewoon even op zoek naar een plekje.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *