Hoe ga je van Hanoi naar Sapa?
van hanoi naar Sapa

Het prachtige Sapa ligt in de bergen van Noordwest Vietnam. Voor vele reizigers een hoogtepunt van hun reis. Het landschap is prachtig en je kunt hier verschillende trekkingen doen. Er zijn verschillende manieren over van Hanoi naar Sapa te reizen. Je kunt de nachttrein nemen of de bus. Ik leg het je graag uit.

Bus

Via je hotel of via een “travel agency” kun je (zeker een dag van te voren) bustickets regelen naar Sapa. De bus vertrekt tweemaal per dag. Als je de bus van Camel Travel om 06.30u neemt, dan ben je om 13.00u in Sapa. Een ticket kost $12 (€11) en de rit duurt dus 6,5 uur. Op het internet staan heel veel slechte recensies over Camel Travel, maar wij hebben er geen problemen mee gehad. Eenmaal is Sapa kun je al lopend je hotel bereiken. Sapa is namelijk zo klein, dat je in 20 minuten het dorp weer uitloopt.

Bus Hanoi naar Sapa
Bus “Camel” van Hanoi naar Sapa

Een andere maatschappij is Sapa Express, deze staat beter aangeschreven, maar is ook iets duurder.

Trein + taxi of minibus

Je kunt ook met de nachttrein naar Sapa gaan. De treinreis duurt wel veel langer dan de busreis. In totaal ben je zo’n 9 tot 10 uur onderweg in plaats van 5,5 tot 6 uur. Sapa heeft namelijk geen treinstation. De trein arriveert en vertrekt vanaf Lao Cai, op 38 km van Sapa. Eenmaal in Lao Cai moet je dus nog vervoer regelen naar het dorp. Er rijden regelmatig minibusjes (1,5 uur naar Sapa €3) of je neemt een taxi (1 uur, €15).

Via deze website kun je de actuele trein-reistijden en kosten bekijken. Er gaan twee nachttreinen van Hanoi naar Sapa. De eerste trein vertrekt om 21.30u en de andere om 22.00u, je komt dan rond 06.00u ‘s ochtends aan in Sapa. Als je de treintickets gaat boeken, dan heb je keuze uit verschillende maatschappijenHet is echter wel dezelfde trein! De coupés worden door verschillende maatschappijen verhuurt. Een softbed via de goedkoopste maatschappij VNR (SP 1 of SP 3) is prima!

Overnachten in Sapa

Je verblijft hier twee nachten. Je kunt ook langer blijven als je een meerdaagse trekking wilt doen in Sapa.

Tip luxer hotel: Sapa Unique Hotel ***

Sapa Unique hotel
Ons hotel in Sapa

Een fijn hotel met een fijne service. De kamers zijn prima en het uitzicht vanuit dit hotel is prachtig. Als je een trekking gaat doen, dan kun je hier gerust je spullen achterlaten. Na de trekking mochten we zelfs douchen, ookal hadden we al uitgecheckt! De kosten? Ongeveer €44,- per nacht. Het hotel is beoordeeld met een 8,5.

Mijn goedkopere keuzeMay Nui Sa Pa Hostel

Dit kleine hostel wordt gerund door een Vietnamese familie (waarvan alleen de dochter Engels spreekt) die ongelofelijk gastvrij zijn. De kamers zijn simpel. Het hostel ligt om 5 minuten lopen van het “centrum”. Een tweepersoonskamer met eigen badkamer kost maar €14 per nacht! Deze accommodatie is beoordeeld met een 8,8!

Bekijk hier onze complete reisroute door Vietnam.

evy-reisjevrij-reisblog

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er hier meer over.

Over de auteur

client-photo-1
Evy van Kan
In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Reacties en vragen

Maarten
27 augustus 2019
Hi Evy! Leuk artikel en all opties duidelijk beschreven! De nachttrein van 21:30 en 22:00 is inderdaad hetzelfde, maar ik raad altijd aan om de vroegere te pakken zodat je wel een goede nachtrust kunt pakken. De slaapbedden zijn immers prima voor een nacht op door te brengen!

Stel hier je vraag of geef een reactie.