Hoe vind je een goed hotel in het buitenland?

Los een hotel boeken? Dat doe je zo!

Je hoeft je vakantie tegenwoordig niet meer via een reisbureau te boeken. Wanneer je alles los boekt, dus de vlucht, het hotel en de transfer, dan ben je veel voordeliger uit. Maar hoe vind je een goed hotel of guesthouse, wanneer je er nog nooit geweest bent? Daar help ik je graag bij. In 5 stappen selecteer jij je ideale hotel in Verweggistan.

  1. Zoek via Booking.com, Expedia.nl of Agoda.com

Uiteindelijk kun je via Booking.com, Expedia.nl en Agoda.com het voordeligst boeken. Zij hebben een breed aanbod en goede voorwaarden. Mijn voorkeur gaat uit naar Booking.com omdat deze website het overzichtelijkst is.

Andere aanbieders zoals Trivago.nl of TripAdvisor.nl, zijn prijsvergelijkers en vergelijken dus de prijzen van bovenstaande aanbieders.

  1. Bepaal je reisdoel

Je gaat niet voor niets naar een bepaalde stad toe, toch? Je wilt dingen bezichtigen, shoppen of lekker naar het strand. Of je bent in een stad als tussenstop tussen bestemming A en B. Je reisdoel bepaalt de ideale locatie van jouw hotel.

  1. Locatie, locatie, locatie

De locatie van je hotel is heel belangrijk. Steden zoals Bangkok, Jakarta of Delhi zijn heel groot. Kies de locatie van je hotel strategisch, bijvoorbeeld dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden of het treinstation. Je kan dan te voet veel doen en verliest geen tijd omdat je vast staat in het drukke verkeer. Daarnaast is het fijn als je ’s avonds toegang hebt tot leuke restaurantjes en barretjes.

Belangrijk is dus om uit te zoeken waar zich alles bevindt (wat jij nodig hebt) in een stad. Dit kun je makkelijk doen via Google Maps of raadpleeg de Lonely Planet.

Vervolgens kun je via Booking.com zien waar je hotel exact ligt. Vaak staat dit ook in de beschrijving van het hotel, maar je kan ook op de kaart kijken door op “toon op kaart” te klikken. Je ziet dan waar het hotel ligt én alle andere hotels in de buurt van jouw ideale locatie.

  1. Selecteer op prijs en beoordelingen

Bepaal je budget en sluit alle hotels boven dit budget uit. Je kan via Booking.com filteren op “prijs per nacht”. Je hebt nu alleen maar hotels die binnen je budget vallen. Kijk vervolgens naar de beoordelingen van andere mensen. Hotels zonder beoordelingen of met beoordelingen lager dan 7,5 vallen automatisch af (ook dit kun je filteren). Kijk ook naar het aantal beoordelingen. Mijn voorkeur gaat uit naar minimaal 50 beoordelingen.

Selecteer een hotel en lees de beoordelingen als eerste. Staan er herhaaldelijk dingen in die je niet bevallen, dan valt het hotel al af. Zoek dan verder.

  1. Bekijk nu de foto’s en andere zaken

Zodra je hotel aan bovenstaande eisen voldoet, dan is het een serieuze kanshebber. Bekijk of de hotelkamers je aanstaan en wat er verder nog in de beschrijving staat. Vergelijk eventueel nog een paar hotels en maak dan je keuze.

Zo makkelijk is het om je ideale hotel te vinden!

Reisjevrij.nl heeft voor elke rondreis al een tweetal goede hotels voor je geselecteerd. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van de bovenstaande 5 stappen. Je kan de hotels zoals beschreven in de reisroute dus met een gerust hart boeken.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *