Holi Color festival in India

Holi Color festival in India meemaken?

India is een kleurrijk land, maar tijdens het Holi festival gaan alle remmen los. Het Holi festival, ook wel bekend als het kleurenfestival of colour festival, is één van de belangrijkste feesten voor de Hindoes. Tijdens dit feest vieren ze het nieuwe jaar, het begin van de lente, maar ook de overwinning van het goede over het kwade. Alle Hindoes vieren het feest, jong en oud, arm en rijk, mannen en vrouwen. Het mooie van dit feest is dat iedereen (even) gelijk is.

Wanneer is het Holi festival? In 2022 wordt Holi gevierd op 18 maart.

Hoe wordt Holi gevierd?

Voordat het kleurenpoeder-spektakel los barst, wordt een Holika plant geplant. Veertig dagen later wordt er een brandstapel rondom de Holika gemaakt. Na een heel aantal offers en ceremonies, wordt het plantje verwijderd en de brandstapel in brand gestoken. Er wordt gezongen en gedanst. De volgende dat begint het leukste gedeelte. Iedereen trekt de straat op en is vrolijk. Je wordt besprenkeld met reukwater en bestrooid kleurpoeder. Iedereen wenst elkaar veel geluk en voorspoed toe.

Waar wordt Holi gevierd? Overal in India, maar uitbundiger in het noorden. Delhi, Jaipur en Agra zijn leuke steden om het feest mee te vieren.

Het échte Holi festival meemaken?

Begrijpelijk dat je het Holi festival wilt meemaken. Informeer je van te voren goed. De gastheer van je hotel of de locals kunnen je hier goed bij helpen. Vraag bijvoorbeeld waar je het beste heen kan gaan (welke straat) en op welk tijdstip.

For the ladies:

Het wordt vrouwen aangeraden om het festival alleen in de ochtend mee te vieren. Tijdens het festival wordt er veel alcohol gedronken. Mannen worden hierdoor iets vrijer en soms handtastelijk. Zorg er daarom voor dat je niet alleen bent en het feest op tijd verlaat.

Have fun en reis je vrij,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *