Hoogtepunten en tips Washington D.C.

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Washington DC: Tips en bezienswaardigheden in 1 dag

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en behoord officieel tot geen enkele staat. Vaak is een bezoek aan Washington D.C. onderdeel van je rondreis door de Verenigde Staten. Het mooie aan deze stad is dat de meeste attracties geen entreeprijs vragen en je dus gratis belangrijke gebouwen en zo een 18 musea kunt bezoeken. In Washington D.C. bevinden zich tal van belangrijke bezienswaardigheden op korte afstand. Daarom is deze stad uiterst geschikt om binnen 1 dag te verkennen. Hieronder mijn tips voor bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan!

Wij betaalden €300,- voor een enkeltje naar Baltimore in het hoogseizoen. Vergelijk de prijzen het snelst via Skyscanner.

Overnachten in Washington D.C.

Wij zijn in de avond aangekomen in Washington D.C. en verbleven daarom 2 nachten in deze stad. Zo hadden we 1 hele dag om deze imposante stad te verkennen.

Mijn hotel tip: Motto by Hilton Washington DC City Center ***

Dit hotel heeft een heerlijke locatie vlak bij de bezienswaardigheden. De kamers zijn klein, maar van alle gemakken voorzien. Dit hotel wordt prima beoordeeld met een 8,4 en je slaapt hier in een tweepersoonskamer vanaf €149 per nacht.

Wat zien en doen in Washington D.C.

Je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden in 1 dag zien. Als je uitgebreid de diverse musea wil bezoeken, dan kun je beter langer blijven.

Het Pentagon en de begraafplaats van John F. Kennedy

Bezienswaardigheden Washington DC Amerika

Het Pentagon is het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie en is een echte ‘must-see’. Bekijk daarna kort de militaire begraafplaats Arlington National Cemetery. Hier ligt het graf van John F. Kennedy.

Pak daarna de Hop-on-hop-off bus of taxi en ga de brug over naar het centrum van deze wereldstad. Het beginpunt is De National Mall: Het gebied in hartje Washington waar zich de belangrijkste bezienswaardigheden, highlights en hotspots bevinden.

Lincoln Memorial

Washington gratis bezienswaardigheden

Wanneer je de brug over komt, zie je meteen het bekende Lincoln Memorial. Dit is een mooi gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Via een aantal trappen kun je er helemaal bij komen. Voor de trappen van dit monument hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’ speech.

Nationale Tweede Wereldoorlog Monument

Hoogtepunten Washington DC tips

Dit herdenkingsmonument eert de 16 miljoen mensen die gevochten hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument staat centraal in de National Mall, vlak bij de Lincoln Memorial. Het is 24 uur per dag gratis toegankelijk en open voor publiek.

Washington Monument

bezienswaardigheden Washington DC

Deze grote obelisk van Marmer en Graniet is gebouwd om de eerste president George Washington te herdenken. Het monument is van binnen te bezichtigen. Loop langs dit monument om bij het Witte huis te komen.

Het Witte Huis

Witte Huis president Washington DC

Het meest bijzondere gebouw in deze stad is zonder twijfel het Witte Huis. Hier zetelt de president. Je kunt het Witte Huis van dichtbij bekijken. Dan loop je eerst door het ‘President’s Park’ tussen Constitution Avenue en Pennsylvania Avenue. Wil je het interieur van het Witte Huis zien zonder officiële uitnodiging van de president? Dan kun je een bezoek brengen aan het White House Visitor Center op Pennsylvania Avenue.

Naast het Witte huis, op 17th Street, ligt het Eisenhower Executieve Office Building. Dit is het werkadres van de regerende president en zijn medewerkers. Veel belangrijke gebeurtenissen zijn hier tot stand gekomen en uitgevoerd.

The National Air and Space Museum

tips Washington 1 dag

Doorkruis vanaf het Witte huis de National Mall om dit bijzondere museum te bereiken. Het museum bezit duizenden bijzondere objecten waaronder vlieg- en ruimtevaartuigen. Je kunt daarnaast ook een bezoek brengen aan het Albert Einstein Planetarium en een IMAX® Theater. Er worden dagelijks door vrijwilligers een aantal tours gedaan waarbij ze de belangrijkste stukken van het museum laten zien en over de geschiedenis vertellen. De entree is gratis.

Nationaal Archief

Washington bezienswaardigheden tips

Het National Archives Research Center ligt aan de overkant van het Air and Space Museum aan de National Mall. Het Archief is vrij toegankelijk en je kunt hier onder andere de onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet zien. Let op: het archief is op zondag gesloten.

Andere musea aan de National Mall

Gratis museum Mall Washington DC
Museum of Natural History

In de National Mall zijn nog meer bijzondere musea gevestigd zoals:

  • National Gallery of Art met een klassieke en modern kunstcollectie.
  • U.S. Botanic Garden is een van de oudste Botanische tuinen van de Verenigde Staten. Er zit een indoor museum aan vast.
  • United States Holocaust Memorial Museum ter herdenking aan de Holocaust.
  • National Museum of Natural History is het meest bezochte natuurhistorisch museum ter wereld.
  • National Museum of American History beidt meer dan 3000 objecten die de geschiedenis van de Verenigde Staten weergeven.
  • Hirshhorn Museum and Sculpture Garden bekend van de grote collectie moderne kunst waaronder werken van Pablo Picasso.

US Capitol

Capitool Washington DC skyline

Dit enorme bouwwerk ligt aan het einde van de National Mall. In het Capitool zetelen de Amerikaanse Senaat en het Congres. Het gebouw is te bezichtigen maar er staat altijd een enorme wachtrij. De grote witte koepel is van ver al te zien. De diameter telt zeker dertig meter. Aan de binnenkant is een prachtige fresco geschilderd. Op de treden aan de buitenkant van het Capitool sprak President Obama voor het eerst zijn volk toe. Op zondag is het gebouw gesloten.

Herdenkingsmonumenten vlak bij de National Mall

Memorial Washington mall
Jefferson memorial

• Franklin Delano Roosevelt Memorial
• Dr. Martin Luther King, Jr. Memorial
• Jefferson Memorial

Deze herdenkingsmonumenten liggen ten Zuiden van de National Mall. Wanneer je besluit de Hop-On-Hop-Off bus te nemen, dan kom je er met de bus langs.

Avondactiviteit

highlights Washington
Washington D.C. in het maanlicht

Washington bezoeken in de avond is een echte aanrader! Het is prachtig verlicht en je ziet de hoofdstad zonder mensenmassa’s!

Wij deden deze bijzondere avondwandeling met gids. De gids vertelt bijzondere verhalen over de geschiedenis van de stad. Tevens kom je langs de meest belangrijke bezienswaardigheden van de stad bij maanlicht. Wil je liever fietsen in het avondlicht? Er is ook een leuke fietstocht langs de hoogtepunten van de stad!

Vervoer in de stad

Veel belangrijke highlights van de stad liggen op een relatief korte loopafstand van elkaar af. Echter, als je doelgericht van de ene naar de andere hotspot loopt, kunnen ze toch een eindje uit elkaar liggen. Je kunt de stad prima te voet verkennen, of je boekt de bekende Hop-on-hop-off bus om op eigen houtje de stad te verkennen. Dit bespaart heel wat tijd. Wanneer je te voet deze stad wil bekijken is deze app leuk. Het is een routekaart en audiotour in één!

Verder reizen vanaf Washington?

Vaak is Washington D.C. een onderdeel van je rondreis door de Verenigde Staten. Bekijk hier onze reisroute Verenigde Staten. Een logische volgende bestemming is New York.

Het is mogelijk om in New York te verblijven en Washington D.C. te bezoeken in een dagtrip vanuit New York. Boek dan een georganiseerde dagexcursie hiervoor. Je bezoekt de stad per bus en pikt ook nog Philadelphia mee!

Wat vinden jullie van Washington D.C.? Laat hieronder een berichtje achter.

 

Have fun en reis je vrij ,
Debbie

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Pixabay en Booking.com
reisblogger debbie

Debbie Hameleers

Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Meer over Debbie Hameleers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *