Hoogtepunten en tips Washington D.C.
Washington DC bezienswaardigheden 1 dag

Washington DC: Tips en bezienswaardigheden in 1 dag

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en behoord officieel tot geen enkele staat. Vaak is een bezoek aan Washington D.C. onderdeel van je rondreis door de Verenigde Staten. Het mooie aan deze stad is dat de meeste attracties geen entreeprijs vragen en je dus gratis belangrijke gebouwen en zo een 18 musea kunt bezoeken. In Washington D.C. bevinden zich tal van belangrijke bezienswaardigheden op korte afstand. Daarom is deze stad uiterst geschikt om binnen 1 dag te bezoeken. Hieronder mijn tips voor bezienswaardigheden die je zeker niet moet overslaan vandaag!

Wat zien en doen in Washington D.C.

Je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden in 1 dag zien. Als je ook diverse musea wilt bezoeken, dan kun je uiteraard beter een aantal dagen langer blijven.

Arlington; Pentagon en Begraafplaats

Wanneer je verblijft in het Americana hotel, mijn hotel tip, dan verblijf je in de wijk Arlington.  In Arlington liggen ook belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Pentagon en het Arlington National Cemetery. Het Pentagon heeft geen uitleg nodig; het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie is een echte ‘must-see’. Bekijk daarna kort de militaire begraafplaats. Hier ligt ook het graf van John F. Kennedy.

Bezienswaardigheden Washington DC Amerika
Arlington

Pak daarna de Hop-on-hop-off bus of de hotelshuttle en ga de brug over naar het beginpunt van De National Mall: Het gebied in hartje Washington waar zich de belangrijkste bezienswaardigheden, highlights en hotspots bevinden.

Lincoln Memorial

Meteen wanneer je de brug over bent, zie je het bekende Lincoln Memorial.  Dit mooie gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln torende boven het pleintje uit. Via een aantal trappen kun je er helemaal bij komen. Voor de trappen van dit monument hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’ speech.

Washington gratis bezienswaardigheden
Lincoln Memorial

Nationale Tweede Wereldoorlog Monument

Dit herdenkingsmonument eert de 16 miljoen mensen die gevochten hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument staat centraal in de National Mall, vlakbij de Lincoln Memorial. Het is 24 uur per dag gratis en open voor publiek.

Hoogtepunten Washington DC tips
Nationale Tweede Wereldoorlog Monument

Washington Monument

Deze grote obelisk van Marmer en Graniet is gebouwd om de eerste president George Washington te herdenken. Het monument is van binnen te bezichtigen. Loop langs dit monument om bij het Witte huis te komen.

Washington DC bezienswaardigheden in 1 dag
Washington Monument

Het Witte Huis

Het bijzonderste gebouw in deze stad is zonder twijfel het Witte Huis. Hier zetelt de president. Je kunt het Witte Huis van dichtbij bekijken. Dan loop je eerst door het ‘President’s Park’ tussen Constitution Avenue en Pennsylvania Avenue. Wil je het interieur van het Witte Huis zien zonder officiële uitnodiging van de president? Dan kun je een bezoek brengen aan het White House Visitor Center op Pennsylvania Avenue.

Naast het Witte huis, op 17th Street ligt het Eisenhower Executieve Office Building. Dit is het werkadres van de regerende president en zijn medewerkers. Veel belangrijke gebeurtenissen zijn hier tot stand gekomen en uitgevoerd.

Witte Huis president Washington DC
Het Witte Huis

Ford’s Theater en Petersen House

In 1865 werd president Abraham Lincoln tijdens een uitvoering in het Ford’s Theater vermoord. In het tegenovergelegen Petersen huis is hij de ochtend daarna overleden.

The National Air and Space Museum

Doorkruis vanaf het Witte huis de National Mall om dit bijzondere museum te bereiken. Het museum bezit duizenden bijzondere objecten waaronder vele vlieg- en ruimtevaartuigen. Je kunt daarnaast ook een bezoek brengen aan het Albert Einstein Planetarium en een IMAX® Theater. Er worden dagelijks door vrijwilligers een aantal tours gedaan waarbij ze de belangrijkste stukken van het museum laten zien en over de geschiedenis vertellen. De entree is gratis.

tips Washington 1 dag
Air and Space Museum

Nationaal Archief

Het National Archives Research Center ligt aan de overkant van het Air and Space Museum aan de National Mall. Het Archief is vrij toegankelijk en je kunt hier onder andere de onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet zien. Let op: het archief is op zondag gesloten.

Washington bezienswaardigheden tips
Nationaal Archief

Andere museums aan de National Mall

In de National Mall zijn nog meer bijzondere musea gevestigd zoals:

  • National Gallery of Art met een klassieke en modern kunstcollectie.
  • S. Botanical Garden is een van de oudste Botanische tuinen van de Verenigde Staten. Er zit een indoor museum aan vast.
  • United States Holocaust Memorial Museum ter herdenking aan de Holocaust.
  • National Museum of Natural History is het meest bezochte natuurhistorisch museum ter wereld.
  • National Museum of American History beidt meer dan 3000 objecten die de geschiedenis van de Verenigde Staten weergeven.
  • Hirshhorn Museum and Sculpture Garden bekend van de grote collective modern kunst waaronder werken van Pablo Picasso.
Gratis museum Mall Washington DC
Museum of Natural History

US Capitol

Dit enorme bouwwerk ligt aan het einde van de National Mall. In het Capitool zetelen de Amerikaanse Senaat en het Congres. Het gebouw is te bezichtigen maar er staat altijd een enorme wachtrij. De enorme witte koepel is van ver al te zien. De diameter telt zeker dertig meter. Aan de binnenkant is een prachtige fresco geschilderd. Op de treden aan de buitenkant van het Capitool, sprak President Obama voor het eerst zijn volk toe. Op zondag is het gebouw gesloten.

Capitool Washington DC skyline
Het Capitool

Herdenkingsmonumenten vlakbij de National Mall

• Franklin Delano Roosevelt Memorial
• Dr. Martin Luther King, Jr. Memorial
• Jefferson Memorial

Deze herdenkingsmonumenten liggen ten Zuiden van de National Mall. Wanneer je besluit de Hop-On-Hop-Off bus te nemen, dan kom je er met de bus langs.

Memorial Washington mall
Jefferson memorial

Washington National Cathedral

Ongeveer 6 kilometer ten Noorden van het Witte Huis bevindt zich de prachtige kathedraal van Saint Peter en Saint Paul. Deze kathedraal staat op de lijst van grootste kathedralen ter wereld. Het is de op één na grootste kathedraal in de Verenigde Staten; de grootste staat in Manhattan, New York.

National Zoo

Reis je met kinderen of heb je tijd over? Bezoek dan de bekende dierentuin van Washington D.C. De toegang is gratis. De dierentuin ligt vlakbij de Kathedraal, zo een 6 kilometer ten Noorden van het Witte Huis. Het is een van de weinige plekke ter wereld waar je de zeldzame reuzenpanda kunt bewonderen.

Dierentuin panda
Washington D.C. Zoo

Avondactiviteit

Heb je in de avond nog tijd over en wil je de stad zien bij het licht van de maan? Boek dan deze bijzondere avondwandeling met gids. De gids vertelt bijzondere verhalen over de geschiedenis van de stad. Tevens kom je langs de meest belangrijke bezienswaardigheden van de stad bij maanlicht. Een echte aanrader!

highlights Washington
Washington D.C. in het maanlicht

Overnachten in Washington D.C.

Wij zijn in de avond aangekomen in Washington D.C. en verbleven daarom 2 nachten in deze stad. Zo hadden we 1 hele dag om deze imposante stad te verkennen. Na aankomst zijn we gaan eten en vroeg gaan slapen want het is toch een behoorlijke reis.

Mijn hotel tip: Americana hotel

hotel tip Washington DC Arlington
Americana Hotel

Het Americana hotel is een net en mooi hotel op 4 kilometer van het stadscentrum waar o.a. het Witte Huis, het Capitool en het National Air and Space Museum te vinden zijn. Het hotel is zo uniek omdat het een betaalbaar hotel is en een gratis pendeldienst aanbiedt. De busjes van het hotel brengen je naar het centrum van de stad. Dat betekent geen gedoe om de huurauto te parkeren of de metro te nemen! Het hotel wordt beoordeeld met een 8,2. Een tweepersoonskamer boek je in het hoogseizoen voor €87,- per nacht.

Wil je liever in het centrum overnachten?

Dan zijn de hotels een stuk duurder. Toch zijn er enkele betaalbare hotels in het centrum te vinden.

Mijn tip: Hotel Holiday Inn Washington-Capitol

waar overnachten Washington DC Centrum Mall
Holiday inn Washington Capitol hotel

Dit hotel ligt op 200 meter van het National Air and Space Museum. Dit is één straat van de bekende bezienswaardigheden. Je verblijft dus midden in het centrum. Het hotel biedt ook een zwembad en een restaurant. Je verblijft hier voor €159,- per nacht. Het hotel wordt door andere gasten beoordeeld met een 8,6. De locatie zelfs met een 9,3. Een super hotel voor een goede prijs.

Liever goedkoper overnachten? Club Quarters Hotel in Washington D.C.

Goedkoop hotel Washington DC centrum Mall
Club Quarters hotel Washington D.C. centrum

Dit 4* hotel ligt op 500 meter van het witte huis. De belangrijkste bezienswaardigheden van Washington DC liggen op loopafstand van dit hotel. De kamers zijn netjes en van alle gemakken voorzien. Gasten beoordelen dit hotel met een 8,5 en de locatie zelfs met 9,5. Een tweepersoonskamer kost €98,- per nacht.

Vervoer in de stad

Veel belangrijke highlights van de stad liggen op een relatief korte loopafstand van elkaar af. Echter, als je doelgericht van de ene naar de andere hotspot loopt, kunnen ze toch een eindje uit elkaar liggen. Je kunt de stad prima te voet verkennen, of je boekt de bekende Hop-on-hop-off bus gemakkelijk hier.

Wil je in Amerikaanse stijl door de stad touren? Boek dan een plek in deze ouderwetse Trolley. Het is hetzelfde systeem als de Hop-on-hop-off bus.

Wil je Washington D.C. bezoeken in een dagtrip vanuit New York? Ook dat kan. Boek een georganiseerde dagexcursie hiervoor. Je bezoekt de stad per bus.

Tip: Wil je Washington DC zonder gids verkennen maar toch wat inside informatie hebben? Kies dan voor  deze Capitool reisgids boordevol informatie over de stad.

[bol_product_links block_id=”bol_5bf6c8f7ce25c_selected-products” products=”9200000045945022″ name=”Capitool reisgids” sub_id=”debbie” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Vaak is Washington D.C. een onderdeel van je rondreis door de Verenigde Staten. Een logische volgende bestemming is New York.

Wil je vanuit Washington D.C. verder reizen door de Verenigde Staten? Bekijk dan hier onze reisroute Verenigde Staten.

Check voor vertrek de coronamaatregelen van het land. Daarnaast heb je voor sommige landen een negatieve corona PCR test nodig incl. ‘corona vrij verklaring’. Vaccinatie op reis is specialist op het gebied van reisvaccinaties en je kunt er ook terecht voor zo’n coronatest.

Wat vinden jullie van Washington D.C.? Laat hieronder een berichtje achter.

blogger Debbie

 

Dit artikel bevat affiliate links, je leest er meer over in de disclaimerFotocredits: Pixabay.com

Over de auteur

client-photo-1
Debbie Hameleers
Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute en stel deze zelf samen. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.