Hoogtepunten van Peru in beeld

Hoogtepunten van Peru in beeld

Peru is supermooi en heeft zoveel meer te bieden dan alleen Machu Picchu! Dit is de rondreis die wij zelfstandig gemaakt hebben. Hierbij mijn Peru hoogtepunten in beeld!

Huacachina
Huacachina
Sandboarden Huacachina
Sandboarden in Huacachina

Huacachina (spreek uit als Wakka tsjiena) was de eerste verrassing van onze rondreis door Peru. Huacachina is een kleine woestijnstad op 4 uur rijden van Lima. Stad kun je het niet noemen, want het is superklein! Sandboarden in de woestijn was echt boven verwachting leuk!

Arequipa
Plaza de Armas in Arequipa

Ik twijfel een beetje tussen Cusco en Arequipa, maar het centrale plein van Arequipa is ongetwijfeld één van de mooiste Plaza’s van Peru. De kleuren, de sfeer en vulkaan Misti op de achtergrond! Mmmm… ik mis dit!

alpacas in Peru
Alpaca’s everywhere!

Lama’s, Vicuna’s en alpaca’s je ziet ze overal in Peru. Sommige plekken zijn wel erg mooi!

Hoogtepunt Colca Canyon Peru
Colca Canyon
Valk Cruz del Condor
Cruz del Condor… geen Condor maar een mooie Valk!
Hiken naar Llahuar Colca Canyon
Hiken door de canyon!
Colca canyon peru
Geweldige uitzichten

De Colca Canyon was letterlijk een van de hoogtepunten in Peru. Wij hebben een fantastische wandeling van +/- 5 uur gemaakt naar Llahuar. Als je naar de Colca Canyon gaat, dan raad ik je aan om niet alleen naar Chivay of Cruz del Condor te gaan (ook heel leuk), maar reis door naar Cabanacode. Vanuit Cabanaconde kun je verschillende zelfstandige trekkings door de canyon doen.

Peruaanse
Peruaanse verkoopster

De Peruaanse vrouwen zijn erg kleurrijk, traditioneel en… apart gekleed. Handtassen kennen ze niet, zij dragen alles in een zak op hun rug. Deze verkoopster was zo vriendelijk om even op de foto te gaan.

Maras zoutvlaktes Peru
Maras de zout terrassen in de Heilige Vallei
Heilige vallei peru
Sacred Vally Moray
Ollantaytambo
De Peruviaanse dorpen hebben zoveel sfeer! Heel gezellig -Ollantaytambo

In de Heilige vallei (sacred valley) liggen een paar highlights! Zoals Maras de zoutterrassen en de Inca Ruines in Moray. Sowieso is de omgeving écht prachtig. Je kunt de Heilige Vallei bezoeken als je van Ollantaytambo naar Cusco reist of andersom. Wij betaalden 150 Sol (€37) voor een privé taxi. Hij bracht ons naar verschillende mooie plekken in de Sacred Valley.

Highlight peru Machu Picchu
En natuurlijk Machu Picchu!
uitkijkpunt Machu picchu
Bekend uitkijkpunt bij Machu Picchu

Ja hoor! Daar is ‘ie dan! Machu Picchu, voor veel mensen hét hoogtepunt van hun reis. Machu Picchu is zeker prachtig en uniek. Het is vooral de ligging die deze Inca stad extra bijzonder maakt. Lees hier al mijn tips voor Machu Picchu.

Rainbow Mountain tour vanuit cusco
Leonie Linotte aan de top van de Rainbow Mountain

Zelf bezocht ik de Rainbow Mountains niet vanwege tijdgebrek, maar als je voldoende tijd hebt dan zou ik deze prachtige bergen zeker niet overslaan. Je leest er hier meer over.

Wat was voor jou een hoogtepunt in Peru? Laat hieronder een berichtje achter.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *