Vegetarisch eten op Panglao, de Filipijnen
eten op bohol

Vegetarisch eten op Panglao: de hotspots

Panglao is een eiland dat met twee bruggen grenst aan het eiland Bohol. Het eiland is perfect voor freediving, scuba en snorkelen. Je vindt er enorme wolken van sardines, groepen jackvissen en eindeloze koraalriffen. Het is helaas lastig om restaurants te vinden waar je vegetarisch kunt eten op Panglao. Gerechten met kip en vis worden er vaak onder vegetarisch verstaan. Toch hebben we een paar leuke plekjes weten te vinden, daarom heb ik voor jou de opties even op een rijtje gezet. 

Tip: Lees ook Deep Week Panglao – een week lang freediven op de Filipijnen en Overnachten op Panglao

Tamper coffee & brunch

vegetarisch eten Panglao  

Als je op zoek bent naar het westerse concept de “koffiebar”, waar je eindeloos koffie kunt blijven bijbestellen, jezelf kunt trakteren op taart en er goede WiFi is en punten om je laptop in te pluggen, terwijl je weg droomt bij een loungy jazzmuziekje, dan is Tamper de plek waar je moet zijn in Panglao, of eigenlijk net voorbij Panglao: het ligt namelijk net voorbij één van de bruggen waarmee Panglao aan Bohol grenst. Ook het ontbijt is erg lekker!

Shaka

Bij Shaka is alles vegan, zelfs de taarten. En dat is awesome! Shaka is het enige vegan restaurant in heel Panglao en we hebben hier dan ook regelmatig met onze Deep Week buddy’s gegeten! De Vegan Lasagne is zeker een dikke aanrader, net als alle smoothie bowls en veggieburgers!

Luna Rossa

Luna Rossa is een vegetarisch Italiaans restaurant. Begin je maaltijd vooraf met een couscous taartje en eindig met een legendarische tiramisu! Luna Rossa was het vegetarische restaurant waar de freedivers van Panglao op zaten te wachten. Ze zijn nog niet zo lang geopend, maar het restaurant loopt erg goed. Dat komt omdat het eten super lekker is en de bediening je erg welkom laat voelen!

Ubeco (mango salade)

De Filipijnen is een echt mango-land. Mangoshakes, mangosalades, alles mag van mij met mango. Daarom bestelde ik een mango salade bij Ubeco en die was erg lekker. Ook de coconut-coffee, een ijslatté met kokosmelk, maakt je erg gelukkig! Deze mangosalade is dan wel de enige vegetarische optie bij Ubeco, maar vanwege de hippige sfeer van het restaurant heb ik ze aan dit lijstje toegevoegd.

Smoque

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Smoque. Het restaurant staat bekend om haar “smoque burger”. Ze doen aanpassingen in hun recepten naar jouw wens, en het restaurant is daarom wel vegetariër-vriendelijk. Wij aten bijvoorbeeld de paddenstoelen Gnocchi zonder spek met extra kaas. Elke zaterdagavond krijg je er een live muziekje bij.

Nog een laatste tip: In de winkelcentra en lokale restaurants vervangen de lokale bewoners rund en varkensvlees soms door Jackfruit. De structuur van deze vrucht doet denken aan “pulled pork” en als het goed gekruid is, smaakt het bijna zoals vlees! Qua voedingsstoffen is Jackfruit geen goede vleesvervanger, maar omdat het in de Filipijnen een lokale vrucht is, is het wel een groene keuze!

Wil je weten waar je leuk kunt overnachten op Panglao? Lees dan mijn blog Overnachten op Panglao.

Reisblogs femke

Over de auteur

client-photo-1
Femke Meeuwes
Na de wereldreis met mijn vriend Yilmaz kan ik me geen leven meer voorstellen zonder reizen. En dat hoeft helemaal niet altijd ver en met het vliegtuig. Tips van iemand zoals jij, die jouw bestemming al kent, kan je reiservaring nog waardevoller maken. Een reisblog is daarvoor perfect, als digitaal doorgeefluik, zodat jij ook van alle mooie plekjes hoort die wij zijn tegengekomen op deze wereld!

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.