Hero background

Hero background

IJsland

IJsland

Gletsjers, watervallen, maanachtige vlaktes en geothermische baden: magisch IJsland heeft het allemaal. Het land is ruig en desolaat, maar zeer toegankelijk voor een zelfstandige rondreis met auto. Bij veel reizigers staat IJsland op de bucketlist en wij begrijpen helemaal waarom! Zowel in de wintermaanden als de zomermaanden is IJsland een prachtige en avontuurlijke vakantiebestemming.

IJsland is met haar fantastische landschappen ook het toneel voor veel videoclips, films en series. Game of Thrones en Vikings zijn er o.a. opgenomen.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes

Zelf je vakantie naar IJsland regelen? Dat doe je gemakkelijk met onze complete rondreizen en roadtrips!

Complete en boekbare reisplannen

Ook je eigen rondreis door IJsland samen stellen? Een vakantie helemaal afgestemd op jouw wensen? Onze reisroutes hebben we omgezet in boekbare reisplannen. Natuurlijk kun je elk reisplan helemaal afstemmen op jouw wensen! Wil je ergens langer blijven, of nog een plek toevoegen? Dat kan allemaal. Hulp nodig met het samenstellen van je eigen roadtrip? Laat het ons dan even weten.

7- Daagse Winterreis IJsland

 • Ons reisplan: winterreis, 6 nachten + SUV huurauto
 • Volledig naar jouw wens samen te stellen
 • Hulp nodig met plannen? Laat het even weten.

10-Daagse roadtrip IJsland (lente + zomer)

 • Ons reisplan: 10 dagen IJsland met huurauto
 • Zelf je reis regelen en boeken met onze reisplanner
 • Reisjevrij.nl in samenwerking met Airtrotter

Het eiland rond in 10 nachten

 • Ons reisplan: 10 nachten IJsland + hotels
 • Stel je eigen rondreis samen, voeg een auto toe of vervoer
 • Reisjevrij.nl in samenwerking met Airtrotter

Golden Circle en watervallen in 5 dagen

 • Ons reisplan: 4 nachten + hotels + Sunnycars huurauto
 • Pas deze trip nog naar eigen wens aan
 • Reisjevrij.nl in samenwerking met Airtrotter

IJsland reisblogs en tips

Vakantie in IJsland

Dit eiland is stoer en ruig door de vele vulkanen en geisers. Maar tegelijkertijd ook heel magisch door de massa’s aan watervallen en niet te vergeten het noorderlicht en de middernachtzon. Reizen door IJsland wordt een vakantie om nooit te vergeten.

IJsland is duur?

Veel mensen denken dat IJsland erg duur is. Dat klopt want het is zeker geen goedkope bestemming, in vergelijking met bestemmingen in Azië of zelfs Europa. Echter, door je rondreis door IJsland zelf te plannen en regelen bespaar je behoorlijk wat centjes. Daarnaast kun je je vakantie naar eigen budget inrichten. Kies dan voor goedkopere accommodaties en zelf te koken.

Beste reistijd?

Je kan IJsland het hele jaar door bezoeken. Elk seizoen heeft z’n charme. De klimaatinformatie geeft aan dat IJsland koele zomers en milde winters heeft. In de zomer liggen de temperaturen zo rond de 15 graden. In de winter liggen de temperaturen vaak net onder het vriespunt. Op gletsjers en hoger gelegen gebieden wordt het nog kouder. Deze winterse temperaturen zijn wij natuurlijk in Nederland ook gewend. Vergis je niet, in IJsland kan het écht koud zijn in de winter. De, soms, gure weersomstandigheden met harde wind, regen of sneeuw zorgen voor een hele andere gevoelstemperatuur.

In de winter kunnen wel veel watervallen bevroren zijn. Tijdens deze maanden is het spotten van het Noorderlicht het grootst. In april en mei is het lente in IJsland, maar kan het ook nog af en toe sneeuwen. De IJslandse zomer van mei t/m augustus is de populairste periode om naar het eiland te gaan.