Hero background

Hero background

India

India

India was het eerste land dat ik bezocht buiten Europa. Tevens mijn eerste kennismaking met Azië. Nu is India allesbehalve een standaard Aziatisch land, met een unieke cultuur. Chaos, drukte, heel veel afval, mensen en dieren op straat… You love it or you hate it, is een bekend gezegde! En we love it! Als je naar India op vakantie gaat, dan wordt je reis gegarandeerd bijzonder. Je zult versteld staan van het verkeer, de chaos en de cultuur. De mensen zijn heel erg nieuwsgierig en vriendelijk. Het eten is heerlijk (maar eet niet op straat). Het zien van de Taj Mahal is voor veel mensen even een kippenvelmomentje, maar naast de Taj Mahal heeft India nog veel meer indrukwekkende bezienswaardigheden. Je vindt er forten, paleizen, tempels en nog veel meer.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes door India

Alle reisblogs en tips

Reizen naar India

There is no place like India, of land beter gezegd. India is te gek! In totaal heb ik 20 weken in dit fantastische land doorgebracht en al veel gezien en meegemaakt. Elke keer als ik opnieuw een reis kan maken, dan twijfel ik om toch weer terug te gaan naar India. India zal je verbazen, op alle fronten. Het zal je kijk op het leven veranderen. Het zal één van je meest bijzondere reizen ever zijn.

Een bijzondere reis

De reden waarom India een bijzondere reis zal worden komt niet zozeer door de mooie natuur, gebouwen of bezienswaardigheden. Het zijn vooral de mensen die je reis bijzonder gaan maken. Ze zijn nieuwsgierig, vriendelijk, kleurrijk en soms een tikkeltje brutaal. Je zult merken dat je te maken hebt met een compleet andere cultuur en ontwikkeling. Communiceren met locals leidt soms tot de meest hilarische situaties.  

Contrasten

India is een groot land en heeft veel verschillende gezichten. Van grote steden tot onontwikkelde dorpjes, van de droge woestijn tot de groene backwaters, van Hindoe tot Christen, heel arm en steenrijk, van strand tot meer. Elke plek is uniek en heeft je iets anders te bieden. 

Het noorden vond ik het mooiste, meest bijzonder. Varanasi is de meest waanzinnige plek waar ik ooit geweest ben. En verder heeft het noorden veel mooie steden, een woestijn en zoveel cultuur! Het zuiden is een stuk groener en ook iets ontwikkelder. Hier vind je dan ook jungle, the backwaters

Hoe kun je het beste reizen?

Wij hebben veel gereisd met het openbaar vervoer (bussen, treinen en tuktuks), privé taxi’s en toeristenbusjes. Het is erg afhankelijk van je bestemming wat de beste optie is. Het is in elk geval een beleving ansich. In de trein kun je ‘sleeperclass’ reizen, waarbij je dus in de avond en nacht een eigen bed hebt. Ook zijn er sleeperbussen, waarbij je dus kan liggen tijdens de reis. Afstanden in India zijn vaak zo lang dat dit een prettige manier van reizen is. Reizen met de toeristenbus of de trein is ook erg goedkoop.

Bekijk hier het actuele reisadvies van India.