iSimangaliso Wetland park bezoeken en Cape Vidal – St. Lucia

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

iSimangaliso Wetland park bezoeken

Het iSimangaliso park ligt op 5 minuten rijden van St. Lucia. Dit natuurgebied werd als eerste Zuid-Afrikaans gebied toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het mooiste strand aan de oostkust is Cape Vidal en dat ligt in het iSimangaliso park. Om het strand te bereiken, moet je door de toegangspoort van het iSimangaliso park. Lees hier hoe je het park kan bezoeken.

Kaart isimangaliso park
Het omcirkelde deel kun je vanuit St. Lucia bezoeken.

Het iSimangaliso Wetland park is een enorm groot, langwerpig gebied van 332.000 hectaren en bestaat uit verschillende delen. Zoals je hierboven op de kaart ziet, zijn de delen vanuit verschillende toegangspoorten te bereiken. Vanuit St. Lucia rijdt je naar de Bhangazi Gate. Vanuit St. Lucia kun je alleen het westelijke gedeelte bezoeken. Bij de gate moet je entree betalen in totaal R306 (€ 16 voor twee personen en één auto, prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn). Vanaf de Bhangazi Gate kun je tot Cape Vidal rijden en weer terug. Het is eigenlijk één lange weg en onderweg staan de uitkijkpunten goed aangegeven. Bekijk de kaart hieronder.

isimangaliso park bezoeken st. lucia
Kaart van het westelijke deel dat je vanuit St. Lucia kunt bezoeken

Wij hebben bijna een hele dag in het iSimangaliso park rondgereden met onze eigen huurauto. Er zijn verschillende stops waar je kunt uitstappen, uiteraard op eigen risico. Het is zonde om alleen Cape Vidal te bezoeken, want er zijn veel mooie plekjes in het park!

Er is geen restaurant in het park, dus neem een lekkere picknick mee!

Isimangaliso park tips
iSimangaliso park met de Mission Rocks en verschillende uitkijkpunten.

In het park zou de BIG 4 zitten, alles behalve de leeuw. Wij hebben niet heel veel wildlife gezien, maar toch wat neushoorns (zonder hoorn, hoe noem je die?), waterbok, buffels, zebra’s, koedoes en vogels.

iSimangaliso park wildlife
Buffels
iSimangaliso park dieren
Waterbok met haar jong

De hoorn van de neushoorn is uit bescherming afgezaagd. Het is zoals een nagel, dus hij groeit wel weer aan. Toch is het écht zielig en erg dat dit zo moet, maar beter zo dan dat deze prachtige beesten uitsterven. Elke 33 uur wordt er een neushoorn gestroopt in het Hluhluwe-Imfolozi park. De hoorn is veel geld waard. Je kunt ook een game drive boeken bij Heritage tours door het iSimangaliso park, maar wij vonden het leuk om hier zelf doorheen te rijden. Wegen zijn goed begaanbaar!

neushoorns zuid afrika
Neus?hoorn?

Cape Vidal bezoeken

Aan het einde van de weg ligt Cape Vidal. Cape Vidal is het mooiste strand in de buurt van St. Lucia. Het ligt dus in het iSimangaliso park. Als je vanuit St. Lucia direct naar Cape Vidal wilt rijden, dan doe je daar ongeveer 35 minuten over. Je moet alleen altijd goed opletten voor de sterke stroming. Bij Cape Vidal kun je ook mooi snorkelen! Er worden ter plaatse tours aangeboden. Bij ons stond het weer het niet toe om te zwemmen en zonnebaden, dus we hebben hier lekker gepicknicked!

cape vidal st lucia
Cape Vidal op een bewolkte dag

In St. Lucia kun je fijn overnachten bij Umlilo Lodge! Wij verbleven er 3 nachten.

Ga je ook naar St. Lucia? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Geupdate februari 2024.
reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hallo Evy!
  Fijn en leuk om zoveel artikelen over Zuid-Afrika te kunnen lezen ter voorbereiding op onze reis. Welke camera en/of lens heb jij gebruikt op deze reis?
  Groetjes,
  Lisanne

  Lisanne

  Beantwoorden
  • Hey Lisanne,
   Leuk om te horen! Zelfs je vraag over de camera moet ergens in de artikelen staan ;-). Ik gebruikte mijn spiegelreflex camera (NIKON, met lens van 300 mm). Met de lens van 300mm kon ik soms nog steeds niet voldoende inzoomen, maar een lens van 400 tot 500mm is weer écht heel groot en zwaar (en duur)!
   Alvast veel plezier met de voorbereidingen!
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *