Hero background

Hero background

Italië

Italië

Een vakantie naar Italië is altijd een goed idee! Het is zeker een van onze favoriete bestemmingen in Europa. Italië heeft zoveel hoogtepunten dat je er elk jaar naar kan terugreizen en nog steeds elke keer iets nieuws zal ontdekken. De hoofdstad Rome is een van de meest iconische en meest bezochte hoofdsteden in Europa en alleen daar kun je dagen doorbrengen zonder je te vervelen. De Dolomieten zijn zeer indrukwekkend en geliefd bij wandelaars, backpackers en alle soorten vakantiegangers. Het eiland Sardinië heeft de mooiste stranden die ik ooit gezien heb, wellicht van Europa! Tel daar de overheerlijke Italiaanse keuken bij op en je hebt een droomvakantie. Het is dé perfecte bestemming voor een roadtrip met je eigen auto of een huurauto.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Vespa roadtrippen

Wat dacht je van een roadtrip met een Vespa? Kies bijvoorbeeld voor een leuke trip langs de Amalfikust of dwars door Toscane! Boek hier The Vespa Trip! De volgorde van de routes is flexibel, want je bent vrij in je keuze van welke route je elke dag rijdt. Je kan deze kiezen afhankelijk van waar je zin in hebt, het weer of zelfs je mood.

vespa roadtrip Italië

Onze reisroutes en roadtrips door Italië

Italië is perfect voor een roadtrip met je eigen auto of een huurauto. Zo ontdek je de mooiste plekjes in alle vrijheid. Uitgezonderd van de eilanden, heeft Italië ook het openbaar vervoer goed op de rit. Je kunt je makkelijk verplaatsen tussen steden met de trein of de bus. Bekijk hier onze complete reisroutes door Italië en de Italiaanse eilanden.

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Italië

De Italianen lijken het allemaal te hebben: de looks, pizza, de beste koffie, de lekkerste wijn, het romigste ijs, de mooiste steden met historie, hagelwitte stranden, fashion en een goed elftal. En waar ik wellicht het meest jaloers op ben is hun life-style: Na een espresso op het terras met de Vespa door de drukke stad, naar huis om mama’s pasta te eten… Ja, ik ben best wel jaloers verliefd op Italië.

Citytrips paradijs

Italië heeft wel 10 steden die perfect zijn voor een stedentrip. Modehoofdstad Milaan, het romantische Venetië, de kunststad Florence, het openluchtmuseum Rome, het middeleeuwse Siena, Pisa met haar scheve toren en ga zo maar door. Ja, Italië heeft echt iconische steden!

Prachtige kust

Als je naast alle cultuur en historie ook op zoek bent naar ontspanning, ga dan naar de Italiaanse kust. Ontdek het kleurrijke Cinque Terre of het blauwe water voor de kust van Campanië. Daar ligt de Amalfikust, een geliefde hotspot voor de grootste supersterren en zonaanbidders zoals jijzelf. De Italiaanse eilanden Sicilië en Sardinië worden natuurlijk omringt door de zee en dat belooft heel veel strandplezier. Sardinië heeft de mooiste stranden die ik in Europa heb gezien.

Naast de prachtige kustlijnen, heeft Italië ook een aantal mooie meren waar je goed kan vertoeven. Het Gardameer is een geliefde vakantiebestemming voor gezinnen. Het Comomeer is volgens velen nog mooier.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Het maken van een roadtrip door Italië geeft je zoveel vrijheid. Autorijden in Italië is wel iets avontuurlijker door de soms wat agressieve rijstijl van de Italianen. Onze ervaringen lees je hier. Heb je geen (internationaal) rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om een groepsrondreis te maken of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat is prima geregeld in Italië.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Maak Italië onderdeel van een roadtrip door Europa. Italië heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Ga je met je eigen auto op vakantie? Dan is een combi met Slovenië of Zwitserland écht een aanrader.