Sicilië

Sicilië

Nadat het Italiaanse eiland Sardinië ons hart had veroverd, was het tijd om Sicilië te ontdekken. Het eiland kun je zelfs nog in oktober bezoeken, dan is de kans op goed weer nog aanwezig. Wij maakten kennis met het hele eiland en vinden dat Sicilië je veel te bieden heeft: mooie stranden, natuur, prachtige uitzichten, gezellige steden en heerlijk eten. Alle ingrediënten voor een fijne vakantie.

Sicilië heeft drie luchthavens: Catania, Trapani en Palermo. Vanaf elke plek kun je je reis starten. Wij begonnen in Catania.

Wij verbleven bij: B&B Turiddu

Onze eerste stop was de stad Catania. Wij verbleven bij deze mooie B&B in het centrum van Catania, op 800 meter van de Dom. De kamers zijn echt heel mooi en ruim. Je hebt een eigen badkamer, TV en misschien een balkon. Je slaapt hier met twee personen voor €77 per nacht en dat is inclusief het ontbijt. Parkeren kan bij de accommodatie in de buurt. De auto staat op straat en de parkeerkosten zijn €6 per dag.

 

Onze rondreizen en roadtrips

Onze reisroute ook boeken?

Ook je eigen rondreis door Sicilië samen stellen? Een route helemaal afgestemd op jouw wensen? Mijn reisroute heb ik omgezet in twee boekbare reisplannen (aankomst Catania of Palermo, check even wat goed uitkomt qua data). Natuurlijk kun je elk reisplan helemaal afstemmen op jouw wensen! Wil je ergens langer blijven, of nog een plek toevoegen? Dat kan allemaal. Hulp nodig met het samenstellen van je eigen roadtrip? Laat het mij dan even weten.

Reisplan Sicilië 12 nachten – Start Catania

  • Dit reisplan start in Catania
  • 12 Nachten, huurauto en 6 plekken
  • Pas dit reisplan aan naar jouw wensen

Reisplan 2 weken Sicilië – Start Palermo

  • Dit reisplan start in Palermo
  • 14 Nachten, huurauto en 6 plekken
  • Pas dit reisplan aan naar jouw wensen

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies op Sicilië