Hero background

Hero background

Japan

Japan

Ben je op zoek naar een prachtige ervaring in het Verre Oosten? Eentje met massa’s kersenbloesem, de wonderschone Mount Fuji, geisha’s, kimono’s, bijzondere tempels en de beste sushi en ander lekker eten? Ga dan naar Japan, het land van de rijzende zon met een unieke cultuur! Het is zeer georganiseerd, schoon en superveilig, wat het een geschikte bestemming maakt voor koppels of gezinsvakanties. Het land is duur, maar ook in Japan kun je budget reizen, dus backpackers, sla deze zeker niet over!

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: maart t/m mei en september t/m oktober
  • In Japan betalen ze met de Yen, €1 ≈ 145 Yen

  • Geen verplichte reisvaccinaties, wel muggenwering!

  • Geen visum nodig voor korte vakanties

  • Je hebt een reisstekker Type A nodig.

  • Ongeveer 13u vliegen. Voor een retourvlucht ligt de vanaf prijs rond de €1000. Boek ook de JR Pass.

  • Voor reizen naar Hokkaido is het slim een auto huren, kijk eens bij Booking.com / Rentalcars.com of Easyterra. Internationaal rijbewijs model 1949 is noodzakelijk.

  • Boek hotels in het hoogseizoen van te voren.

Reisroute

Alle reisblogs en tips

Reizen door Japan

Reizen door Japan is een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een land met een rijke en unieke cultuur, een fascinerende geschiedenis en een indrukwekkende natuur. Er is hier zoveel te zien en te doen, dat je je niet snel zal vervelen.

Bekijk hier het actuele reisadvies van Japan.

Hoe reis je door Japan?

Japan heeft een zeer georganiseerd en efficiënt openbaar vervoersysteem heeft. Het is makkelijk om met de trein of bus te reizen, en de meeste bestemmingen zijn goed bereikbaar. De trein is erg stipt en ook wel het populairste vervoersmiddel voor reizigers. Het is wel aan te raden om van tevoren een reisroute te plannen en je tickets tijdig te boeken, vooral als je tijdens de piekperiodes wilt reizen.

Bezoek een wereldstad

Tokyo of Tokio is een van de meest iconische steden van Japan en écht een wereldstad die je ooit eens moet bezoeken. De stad is enorm groot en biedt talloze bezienswaardigheden, zoals de beroemde Shibuya-kruising, de Tokyo Skytree, het Meiji-heiligdom en de historische wijk Asakusa. Voor velen is Tokyo de eerste kennismaking met Japan. Een perfect startpunt van een bijzondere reis.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Japan hangt af van de activiteiten die je van plan bent te doen en de regio’s die je wilt bezoeken. Over het algemeen kun je Japan het hele jaar door bezoeken, maar het klimaat en de temperaturen variëren sterk per seizoen en per regio.

De lente (maart tot mei) is een populaire periode om Japan te bezoeken vanwege de beroemde kersenbloesems (sakura) die in deze periode in bloei staan. Het is echter ook een drukke periode, vooral tijdens de Gouden Week (eind april-begin mei), wanneer veel Japanners vakantie hebben.

De zomer (juni tot augustus) kan behoorlijk warm en vochtig zijn, vooral in de steden. Dit is wel de tijd van het jaar dat er veel festivals en vuurwerkshows plaatsvinden, zoals het beroemde Gion Matsuri-festival in Kyoto.

De herfst (september tot november) is een geweldige tijd om de prachtige herfstkleuren (koyo) te zien, vooral in de bergachtige regio’s van Japan. De temperaturen zijn aangenaam en er zijn over het algemeen minder toeristen dan in de lente.

De winter (december tot februari) kan koud zijn, vooral in het noorden van Japan, maar het is wel een mooie tijd om te genieten van de winterse landschappen en de sneeuwactiviteiten zoals skiën en snowboarden.