Je vakantiefoto’s in een fotoboek van Fotofabriek.nl
fotoboek maken

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

In juni 2017 gingen wij voor onze huwelijksreis naar Hawaii! Een heerlijke en onvergetelijke vakantie. Alleen zo jammer dat je erna alle foto’s op de computer hebt staan en er niet meer snel naar kijkt. Daarom heb ik er voor gekozen om toch een fotoalbum te maken van onze mooiste reizen en dan ben ik maar meteen begonnen met deze topper!

Ik maakte ons fotoboek via fotofabriek.nl, een overzichtelijke site waar alle informatie helder wordt aangeboden.

Je hebt 2 opties om je fotoboek te gaan maken: via een online editor of via de offline software. De eerste heeft het voordeel dat je direct (zonder installatie) kunt beginnen en je slaat je ontwerp tussendoor online op. Ik koos voor de offline software, na het installeren heb je geen internet meer nodig totdat je gaat bestellen. Bij deze optie zijn veel ontwerpmogelijkheden. Nadat je binnen 5 minuten het programma van fotofabriek hebt geïnstalleerd, kies je het soort fotoboek qua kaft en grootte. Je kunt kiezen om helemaal blanco te starten, met lege sjablonen (deze kun je nog wijzigen) of het programma maakt zelf van jouw geselecteerde foto’s een fotoboek. Ik koos voor de 2e optie zodat ik de mooiste foto’s het grootste kon maken en het makkelijker was doordat de sjablonen al klaar stonden.

fotoboek maken handig

Een tip die ik wat laat door had: zet de beeldverhouding van een foto uit wanneer je deze wilt aanpassen zodat je foto er mooi op blijft staan!

Na wat gepuzzel welke foto’s ik waar wilde plaatsen en ondertussen steeds terug zwijmelen naar die mooie momenten had ik mijn fotoboek gevuld! Je kunt er voor kiezen om je foto’s nog mooier uit te laten komen door de pagina’s vlakliggend te laten lopen zodat panorama en landschapsfoto’s perfect tot hun recht komen. Het programma van fotofabriek zorgt voor een nacontrole van je foto’s door het rechtzetten van de uitlijning en het  controleren van de witranden en de helderheid.

Ik koos voor A4 liggend omdat dit een ideale maat is om mee te nemen en tegelijkertijd groot genoeg is om de foto’s prachtig uit te laten komen. Bij mij blokkeerde de firewall het programma van fotofabriek toen ik wilde bestellen, na deze instelling te hebben aangepast moest ik nog een paar werkdagen wachten en kreeg toen mijn mooie fotoboek thuis met de post!

Superblij ben ik met ons fotoboek vol prachtige herinneringen, de kwaliteit van de foto’s en het papier is hoog en het is ontzettend leuk om aan iedereen te gaan laten zien!

fotofabriek

Je krijgt de optie om een kleine versie na te bestellen wat ideaal is als je samen met iemand op vakantie bent geweest en hen ook een geweldig cadeau wilt geven! Bij elke bestelling spaar je punten die je een volgende keer kunt in wisselen voor kortingsvouchers, ideaal nu ik nog van al mijn andere vakanties een fotoboek mag gaan maken!

travelblog anouk

Over de auteur

client-photo-1
Gastblogger
Dit artikel is geschreven door een gastblogger van Reisjevrij.nl. Heb jij ook een passie voor reizen en schrijven? Meld je dan aan als gastblogger en deel je reizen en tips met andere reisfanaten!

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.