Hero background

Hero background

Jordanië

Jordanië

Jordanië is een prachtig koninkrijk in het Midden-Oosten dat door veel reizigers wordt vermeden omdat het land grenst aan landen waar regelmatig onrust heerst. Intussen is juist Jordanië al jaren een land dat in vrede leeft en waar je als toerist gerust op een veilige manier zelfstandig het Midden-Oosten kunt ontdekken. Het land is erg divers. De Dode Zee is verbazingwekkend, je raakt gegarandeerd onder de indruk van de onderwaterwereld bij Aqaba, geïnspireerd door de ruïnes van Petra en gebiologeerd door de magie van de woestijnsterren in Wadi Rum. Op vakantie gaan naar Jordanië moet zeker op je bucket list staan! Schaf handig en goedkoop een databundel (4G) aan via de App Airalo!

Wij bezochten Jordanië voor het laatst in november 2023 (tijdens de oorlog van Hamas-Israël). Heb je vragen, stuur ons gerust een berichtje.

Handig om te weten

Onze reisroute

Jordanië is een ideaal land om met de huurauto te ontdekken. Dit de beste en leukste manier om het land te ontdekken! Je hebt alle vrijheid en je komt heel makkelijk bij de mooie plekken en toeristische attracties. Een unieke manier om Jordanië te ervaren is door Jordan Trail te lopen van Dana tot aan Petra! Jordanië is goed te combineren met Israël, maar je kunt de grens niet oversteken met de huurauto.

Alle reisblogs en tips

Leuk om te doen in Jordanië

Reizen naar Jordanië

Op nog geen 4,5 uur vliegen, waan je je in een totaal andere wereld!

Petra

De highlight van Jordanië. Nergens anders op de wereld vind je dit spectaculaire Nabateese bouwwerk. Een UNESCO-werelderfgoed gebouwd in de 3e eeuw voor Christus. Petra is een must-see attractie tijdens elk bezoek aan Jordanië.

Jerash

De oude Romeinse stad Jerash is gemakkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad Amman en is een van de best bewaarde Romeinse vindplaatsen ter wereld. Een bezoek aan Jerash geeft je inzicht in hoe het leven was in het Romeinse rijk.

De Dode Zee

Drijven in de Dode Zee een must tijdens elk bezoek aan Jordanië. De Dode Zee is tien keer zouter dan normaal zeewater en dit is je kans om in ’s werelds diepste zoutwatermeer te zwemmen. Go for it!

Wadi Rum woestijn

Je kunt Jordanië niet bezoeken zonder een nacht onder de sterren door te brengen in de Wadi Rum woestijn. De Wadi Rum in Jordanië staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een bijzondere woestijn die niet te vergelijken is met bijvoorbeeld de Sahara woestijn. De Wadi Rum is een vallei en bestaat uit vele rotswanden en bergen van zandsteen en graniet. 

Is het veilig?

Veel mensen denken meteen aan de oorlog en onrust die heerst rondom de landen van Jordanië. Meerdere bloggers hebben Jordanië bezocht en wij hebben ons altijd veilig gevoeld. De mensen zijn heel vriendelijk en je merkt niets van de oorlog in het buurland. Het leven gaat in Jordanië gewoon door, maar de toeristensector wordt momenteel hard geraakt door de Hamas-Israël oorlog. Dit betekent dat het momenteel erg rustig is in Jordanië.

Check voor de zekerheid het actuele reisadvies van de Overheid.

Hoe kun je het beste reizen?

Als ik op reis ben, hou ik van onafhankelijkheid. Dat betekent dat ik het liefst ga roadtrippen met een eigen auto onder mijn kont en dit is ook echt aan te raden. Op deze manier kom je namelijk het makkelijkst bij alle bezienswaardigheden en parken die het land te bieden heeft. Andere manieren om door Jordanië te reizen:

  • Openbare bus en JETT bussen: ongeveer 1 JOD/€1,20 per uur, de toeristische ritten vaak 5 JOD/€6. De JETT bus is iets duurder en luxer  en meer op toeristen gericht.
  • Taxi: Spreek altijd van tevoren een ritprijs af, dit is goedkoper dan de teller in de taxi de ritprijs laten bepalen. De Uber is officieel illegaal, maar wordt wel in sommige steden gebruikt (op eigen risico dus).
  • Binnenlandse vluchten: Dit is relatief duur, vergeleken met de andere opties. Royal Jordanian vliegt twee keer per dag tussen Amman en Aqaba.