Chiang Mai | Jungle trekking tour

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Een jungle trekking tour maken vanuit Chiang Mai

Chiang Mai ligt te midden van prachtige, groene natuur. De omgeving is werkelijk waar wondermooi. Overal waar je kijkt, zie je bergachtige, groene jungle. En daarvoor hoef je Chiang Mai niet eens zo gek ver uit. Als jij van groene jungle, een mooie hike en het bezoeken van bergdorpjes houdt, dan is dit echt iets voor jou. Wat ons betreft, hoort een jungle trekking bij Chiang Mai. Hieronder vind je de nodige informatie om ook zelf zo’n jungle trekking te doen. Wijzelf hebben ééndaagse jungle trekking gedaan in het Nationaal Park Chiang Dao via Travelhub Chiang Mai en onze ervaringen lees je hieronder. Lees je mee?

Waar kan je een jungle trekking maken?

jungle trekking chiang mai
trekking chiang dao
De start van onze trekking!

The place to be in Thailand om een jungle trekking te regelen, is Chiang Mai. Hier is een groot aanbod, en je zal dan ook zeker een trekking vinden die aan jouw verwachtingen voldoet!

Chiang Mai is langs alle kanten omringd door jungle. Het is dan ook mogelijk om in verschillende gebieden een jungle trekking te maken. Sommige gebieden zijn al jarenlang super populair, andere zijn nog helemaal niet toeristisch. Dit zijn goede gebieden voor een jungle trekking:

 • Mae Wang: Ten zuiden van Chiang Mai, op één uur rijden. Populair bij toeristen omwille van de nabijheid en omwille van het feit dat je een trekking in de voormiddag kan combineren met bamboe raften of een bezoek aan een olifantenkamp in de namiddag.
 • Mae Tang: Dit gebied ligt op gelijkaardige afstand van Chiang Mai als Mae Wang, maar dan ten noorden. Eveneens populair bij toeristen en eveneens dezelfde type activiteiten, in combinatie met een trekking, die worden aangeboden.
 • Doi Inthanon: Ten zuiden van Chiang Mai, op twee uur rijden. Hier ligt de focus meer op de jungle en de natuur, evenals op de trekking zelf, gecombineerd met bezoekjes aan de Karen-bergdorpjes die hier verspreid liggen.
 • Chiang Dao: Ten noorden van Chiang Mai, op bijna twee uur rijden. Hier ligt de focus eveneens op natuur, jungle en hiken. Bovendien leven er verschillende bergstammen in bergdorpjes die je met gids kan bezoeken. Dit is volledig off the beaten track!

Welke trekking uitkiezen?

jungle trekking chiang mai thailand
leuke activiteiten chiang mai thailand
Mooi, overal waar je kijkt!

Hierboven heb ik aangegeven welke gebieden er zoal zijn voor een trekking. Zoals je ziet, is er wel wat verschil in:

 • nabijheid van Chiang Mai
 • populariteit onder toeristen
 • welke andere activiteiten je nog kan ondernemen in het gebied: bamboe raften, olifanten verzorgen, bergdorpen bezoeken….

Hiermee kan je al grofweg bepalen welk gebied je zou willen uitkiezen en wat je precies zou willen doen. Wij wilden een pure jungle trek doen in combinatie met een bezoek aan bergdorpjes op een niet-toeristische plek, dus wij kozen Chiang Dao uit.

Vervolgens kan je kijken of je een ééndaagse of een meerdaagse trekking wil gaan doen. Voor ons werkte de ééndaagse trekking prima! Dit kwam mede ook door het feit dat we al tweemaal in de jungle hadden overnacht tijdens onze reis, éénmaal op een drijvend jungle raft en éénmaal in een ethische olifantenopvang.

Daarnaast moet je rekenen dat je op een ééndaagse trekking zo’n 12 km wandelt over bergachtig terrein, dat je heel wat moet stijgen en dalen, en dat je ook meerdere keren de rivier moet doorwaden. Je bent dus lekker moe ’s avonds 🙂 en dan is het wel leuk om effe terug te kunnen bekomen onder een warme douche in je stadshotel in Chiang Mai! De meerdaagse trekking is dus echt wel voor de serieuze hikers!

Onze jungle trekking in Chiang Dao

In de ochtend worden we om 8.00 opgehaald aan ons hotel in Chiang Mai. In een minivan met enkel onze gids, mister Jit, rijden we naar het Chiang Dao National Park. Mr Jit is lid van de Shan-bergstam en hij is een erg prettige gids, die veel weet te vertellen over Thailand, over de bergstammen, en eigenlijk over alles wat we hem vragen. Hij blijkt doorheen de dag een onuitputtelijke bron van kennis! Na een tijdje komen we aan in ‘zijn’ Shan-dorp. We maken kennis met zijn familie, drinken vers gemalen koffie en na het uitkiezen van een stok, is het tijd om te vertrekken.

Jungle time!

leuke excursies chiang mai thailand
wat te doen chiang mai thailand
Door en over het water

Eerst wandelen we door het dorp en onze gids vertelt over kruiden, groenten en welke zaken uit de natuur men allemaal kan gebruiken in de keuken en als medicijn. Dan gaat het langs een lokale school, waar kinderen van 10 verschillende bergdorpjes naartoe komen en ook blijven slapen, omdat het te ver terug is naar hun dorp.

Van hieruit gaat het rechtstreeks de jungle in, bergop en bergaf, met af en toe adembenemende uitzichten! We waden door rivieren en steken bamboebrugjes over. De hike is prachtig, maar verkijk je niet, hij is ook pittig, zeker in die hitte!

Bergdorpen en secret waterfall

leuke activiteit chiang mai thailand
wat te doen chiang mai
We hadden de waterval voor onszelf

Na een hele tijd, waarbij de gids ons van alles uit legt over de jungle om ons heen, komen we bij een Lahu-dorp. Ook hier neemt de gids ons mee door het dorp en vertelt honderduit over de leefwijze van deze mensen, die weer totaal anders is dan deze van de Shan. Ook de huizen zijn anders gebouwd.

Hierna duiken we opnieuw de jungle in en komen uiteindelijk uit bij een waterval, die we helemaal voor onszelf hebben. Hier krijgen we onze lunch, een mooi pakketje in bananenbladeren en kunnen we even chillen in het (koude) water. En hop, dan weer verder met de hike! Tegen 16.00 zijn we weer terug in het Shan-dorp. Even lekker uitrusten bij de tante van onze gids, en vervolgens gaan we met de minivan terug naar Chiang Mai, waar we iets na 18.00 arriveren.

jungle trekking chiang dao
Lekkerrr!

Authentieke ervaring

Dit was een heerlijke dag in het groen, waarbij we ook nog eens heel veel geleerd hebben van onze gids, mister Jit, een heel erg aardige man! Tijdens deze dag zijn we op geen enkel moment andere toeristen tegen gekomen, en dat maakte onze ervaring off the beaten track en heel authentiek!

Praktische informatie over de jungle trekking

 • Via Travelhub Chiang Mai kun je deze jungle trekking boeken, die door Barking Gecko Trekking wordt aangeboden.
 • Je kan kiezen tussen verschillende aanbieders. Elke aanbieder heeft meestal meer dan één verschillende trekking die ze aanbieden, zowel qua duurtijd als qua wat je precies gaat doen.
 • Er zijn trekkings mogelijk in verschillende jungle-gebieden. Verdiep je eerst even in welk gebied je wil gaan trekken en wat je precies wil doen/zien, dit maakt de keuze zoveel eenvoudiger.
 • Wij deden een ééndaagse trekking met Barking Gecko Tours ‘A day in the jungle’.
 • Ophalen en terugbrengen naar het hotel is inbegrepen in deze prijs. Net als de gids, water, snacks, koffie, lunch en de National Park entree.

Kosten van een jungle trekking

leuke excursie chiang mai thailand
Adembenemend mooi!

De kosten zijn natuurlijk ook belangrijk. Hierbij wil ik meteen aangeven dat er geen éénduidige richtlijn te geven is qua kosten. Kosten zijn onder meer afhankelijk van: duur van de trekking (één-of meerdaags), gebied waar je gaat trekken (dichter of verder van Chiang Mai), toeristisch of off the beaten track gebied (deze laatste zijn ietsje duurder), en groepsgrootte (join-in, of enkel jij en je groep).

Algemeen kan je stellen dat de kosten voor een eendaagse jungle trekking minimaal 1700 THB bedragen, omgerekend zo’n €42,5. Hier zit bij inbegrepen; transport, Engels sprekende gids, lunch, water, fruit, National park entree.

Voor een tweedaagse jungle trekking is een minimale richtlijn zo’n 2500 THB, oftewel zo’n €62,5. Hier zit bij inbegrepen; transport, Engels sprekende gids, lunch, diner, ontbijt, water, fruit, National park entree, overnachting.

Wijzelf kozen voor een privé-trekking, dus enkel ons gezin met de gids, in een niet-toeristisch gebied. We zijn geen enkele ander toeristen tegen gekomen en konden dus echt contact maken met de dorpelingen, zelfs een koffietje met hen drinken. Daarnaast hadden we de jungle en de waterval voor onszelf. Hier betaalden we echter ook wel voor, zo’n 2900 THB per persoon, omgerekend €72,5.

Wat meenemen tijdens de trekking

 • goede schoenen met voldoende grip
 • dagrugzak
 • tissues
 • zwemkleding
 • handdoek
 • muggenspray
 • zonnebrand
 • zonnepet, al loop je een groot deel door de jungle, op de open plekken wil je toch beschermd zijn!
 • zelf water meenemen is niet nodig, je krijgt echt voldoende water van de gids

Meer Thailand?

jungle trekking chiang mai
wat te doen thailand

Bekijk onze uitgebreide Thailand-pagina. Voor meer info over Chiang Mai, bekijk onze Chiang Mai-pagina.

Have fun en reis je vrij ,
Chris

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *