Klein Curaçao bezoeken: op excursie naar een onbewoond eiland

Een bezoek aan Klein Curaçao: onvergetelijk!

“Op een onbewoond eiland! Daar zou ik willen zijn!” Nou, het kan! Dit paradijsje op aarde genaamd Klein Curacao kun jij bezoeken! Een hagelwit strand, turquoise zee en het mooie is dat je dit niet met talloze toeristen hoeft te delen. Er gaan slechts een aantal touroperators naar Klein Curacao en je kunt er ook niet op eigen houtje naartoe. Ik ging met BlueFinn Charters naar Klein Curacao en ga ja alles vertellen over deze heerlijke excursie!

Een excursie naar Klein Curaçao met BlueFinn Charters

Toen we onze vakantie naar Curaçao hadden geboekt, wist ik al: we moeten ook naar Klein Curaçao! Dit paradijselijke strand wil je niet overslaan tijdens je vakantie naar Curaçao. Een mega wit strand, fel turquoise water en een onbewoond eiland, dat zegt toch al genoeg! Ook kun je een verlaten vuurtoren bekijken en de kans op schildpadden tijdens het snorkelen is heel groot. Er zijn verschillende aanbieders en wij kozen ervoor om met de catamaran van BlueFinn Charters naar Klein Curaçao te varen. Wat een geweldige excursie hebben we gehad! Wat je zoal kunt verwachten tijdens deze dag lees je hieronder.

Klein Curacao
Naar Klein Curacao met BlueFinn Charters, een aanrader!

Donker verleden van Klein Curacao

Hoewel het momenteel een heerlijk bounty eiland is, is het niet altijd leuk geweest op Klein Curacao. Tijdens de West Indische Compagnie (WIC) werden veel slaven vanuit Afrika naar Curaçao gebracht. Klein Curaçao fungeerde als tussenhaven van Afrika naar Curaçao. Voordat de slaven aankwamen op Curaçao, werden de zieken op Klein Curaçao achtergelaten en in quarantaine gezet. Slaven die de zeereis niet overleefden werden tevens op Klein Curaçao begraven. Er zijn op het zuidelijke deel van het eiland dan ook diverse graven gevonden. Op het eiland kun je ook nog de overblijfselen van het quarantaine gebouw vinden.

Zonnen en snorkelen op Klein Curacao

Ondanks het donkere verleden, kun je nu gelukkig heerlijk genieten op dit eiland. Klein Curacao is een geweldige plek om even genieten van de zon. Plof neer op het witte strand en geniet van de zonnestralen. Smeer je wel goed in, want de zon fikt behoorlijk! Neem af en toe een duik om af te koelen en om op zoek te gaan naar schildpadden en gekleurde vissen. Bij BlueFinn kun je snorkelgear lenen om te gebruiken tijdens de excursie. Tip: na de bbq gooit de bemanning nog wat restjes eten in het water, dus zorg dat je na de bbq in de buurt van de boot gaat snorkelen. Je ziet gegarandeerd veel visjes en schildpadden! Raak de schildpadden niet aan en jaag ze niet op, maar geniet op een bewuste manier van deze geweldige dieren.

Klein Curacao excursie
Genieten van de zon op dit mooie strand

De vuurtoren van Klein Curacao

Meteen als je Klein Curacao nadert, zie je hem al staan. Op ongeveer 20 minuten lopen vind je deze mooie roze vuurtoren. Officieel heet hij de Prins Hendrik vuurtoren, en hij is gebouwd in 1850. Dit omdat het eiland erg vlak is en schepen het daardoor niet goed konden zien, waardoor er kans was op schipbreuk. Vandaar dat ze de roze vuurtoren gebouwd hebben. Helaas heeft een orkaan de vuurtoren al snel verwoest. Hij is inmiddels weer herbouwd, en hoewel hij niet in top staat is, is het toch bijzonder om hem te bezoeken. Loop er dus zeker naartoe als je Klein Curacao bezoekt!

Scheepswrakken op Klein Curacao

Als je nog een klein stukje verder loopt, kom je bij dit oude scheepswrak. Omdat er dus regelmatig schipbreuken plaatsvonden op dit eiland, liggen er nog een aantal scheepswrakken. Deze oude olietanker, de Maria Bianca Guidesman, is nooit geborgen en ligt hier sinds de jaren tachtig weg te roesten. Imposant om te zien!

Scheepswrak Klein Curacao

Met de catamaran naar Klein Curacao

Zoals ik al aangaf, vaarden wij met de catamaran naar Klein Curacao. Een geweldige ervaring! De bemanning van BlueFinn maakt er een leuke dag van waarbij je niets tekort komt. Ze organiseren een heerlijke bbq en je kunt de gehele trip gebruik maken van de open bar voor een verfrissend drankje of een lekkere cocktail!

Een dagtrip naar Klein Curacao start om 8.30 uur en je bent rond 17.00 uur weer terug op Curacao. Het kost $120 per persoon en is all-inclusive: catamaran, bemanning, uitgebreide BBQ-lunch, premium open bar en snorkelgear. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen $60 en kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.

Boek je excursie naar Klein Curacao hier!

Klein Curacao bezoeken
Een dagtrip naar Klein Curacao is zeker een must!

Nog meer Curacao?

Tip voor Curaçao: huur een auto

Een auto huren is eigenlijk een must op Curaçao. Het openbaar vervoer in Curaçao is niet zo goed geregeld en zonder huurauto kom je niet op de mooiste plekjes en heb je totaal geen vrijheid om lekker rond te touren. Ook voor diverse tours en excursies, zoals ook die met BlueFinn, dien je op een afgesproken plek te verzamelen. Het is dan erg handig om een auto tot je beschikking te hebben!

Een huurauto heb je al vanaf €30 per dag! Zelf wil ik ook altijd zo goedkoop mogelijk huren en ik heb daarom prijzen opgevraagd bij de volgende vergelijkers:

  • Booking.com / Rentalcars.com = vaak de goedkoopste en we hebben er goede ervaringen mee
  • Sunnycars.nl = all-in prijzen, geen eigen risico etc dus zorgeloos rijden
  • Easy-Terra = heeft ook vaak voordelige prijzen
  • Direct bij de aanbieders zoals Europcar, Hertz, Budget, Sixt

Dit waren mijn tips voor Klein Curaçao. Heb je vragen over Curaçao? Stel ze gerust hieronder, dan reageer ik zo snel mogelijk.

Have fun en reis je vrij ,
Laura

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisjevrij blogger Laura

Laura de Greef

Reizen is voor mij een feestje! Het begint al bij de voorpret en het plannen, en eenmaal op de plek van bestemming is het helemaal genieten! Nieuwe geuren en smaken, verschillende culturen leren kennen en de mooie natuur opzoeken.. ik word er blij van! Ik hou vooral van actieve vakanties en ga er dan ook graag op uit in een land. Naast reizen ben ik ook gek op fotografie, interieur, festivals en katten! Mijn motto? Don't let your dreams be dreams!

Meer over Laura de Greef

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *