Kookcursus | Leer Thais koken in Bangkok
thaise kookcursus bangkok

Thaise kookcursus in Bangkok

Je kunt Thailand eigenlijk niet verlaten zonder er een Thaise kookcursus te volgen! Dit is niet alleen erg lekker, maar ook heel leuk en leerzaam! Één ding wat we zeker wilden doen in Thailand, was een traditionele kookcursus volgen. We houden erg van Thais eten (curry is favoriet!) en wilden onze kookkunsten graag uitbreiden!

In verschillende steden in Thailand kun je een kookcursus volgen. Wij boekten via GoVoyagin een kookcursus in Bangkok bij Somphong Thai Cooking School. Eenmaal daar aangekomen, kregen we eerst uitleg over diverse groenten en kruiden. Dit werd op een heel leuke en grappige manier gedaan! Je bezoekt ook een markt waar je de benodigde ingrediënten gaat kopen. Daarna mochten de handjes uit de mouwen en gingen we echt aan de slag!

kookcursus thailand bangkok
Uitleg van de chef-kok 😉

Iedereen kreeg een kookboekje wat je na afloop ook mee naar huis mocht nemen. Daarin stonden diverse lekkere recepten! Wij maakten de volgende gerechten; red curry paste, red curry, northern spicy chicken salad en mango sticky rice. Smullen!

thais leren koken bangkok
Aan de slag!

Iedereen kreeg een eigen snijplank, ingrediënten en andere benodigdheden. Waar hulp nodig was, werd die geboden en het was een heel gezellige middag! Uiteraard mochten we al onze zelf bereidde gerechten ook opeten, dit was heerlijk! Met goed gevulde buikjes keerden we later weer terug naar onze accommodatie.

kookcursus Bangkok
Een top activiteit; Thais leren koken!

Informatie over de cursus

  • Via GoVoyagin kun je deze (en diverse andere kookcursussen en activiteiten) cursus boeken
  • Je kunt kiezen tussen een ochtend- of middagcursus
  • Elke dag van de week is er een ander menu, deze vind je ook terug op de site van GoVoyagin
  • De cursus duurt zo’n 4 uur
  • De prijs van de cursus bedraagt een kleine €30 per persoon
thais koken in bangkok thailand
Spicy northern chicken salad, smullen!

Thais koken is leuk, én lekker!

Het was een erg leuke cursus! Het personeel van Somphong Thai Cooking school was erg enthousiast en dankzij hen hebben we een top middag gehad. Terug in Nederland wil ik er zeker meer mee doen! Gelukkig hebben we nu een boekje vol heerlijke recepten, dus dat moet zeker goedkomen!

En, heb jij ook al honger gekregen? 😉 Als je nog vragen hebt over deze activiteit, laat het me weten!

Meer Thailand?

Over de auteur

client-photo-1
Laura de Greef
In 2017 reisde ik zeven weken door Zuid-Afrika en sindsdien ben ik besmet met het reisvirus. Samen met mijn vriend zit ik geregeld in het vliegtuig om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Mijn motto? Don’t let your dreams be dreams! Lees je mee?

Reacties en vragen

20 maart 2019
Hoi Laura Leuk om te lezen over je cooking class. Wij hebben een soortgelijke cooking class gedaan in Chang Mai bij mama Noi wat ik zeker ook zou raden. Dagvullend en lekker kokkerellen.
Laura de Greef
21 maart 2019
Hoi Jan, Ja erg leuk he, zo'n kookcursus! Wij wilden hem in eerste instantie ook graag in Chiang Mai doen maar uiteindelijk kwam het er daar niet meer van en hebben we er een in Bangkok gedaan. Ook leuk! Maar mocht ik ooit nog terug gaan naar CM, ga ik er zeker daar nog een volgen!! :-) Groetjes, Laura

Stel hier je vraag of geef een reactie.