Kookcursus | Leer Thais koken in Bangkok

Thaise kookcursus in Bangkok

Je kunt Thailand eigenlijk niet verlaten zonder er een Thaise kookcursus te volgen! Dit is niet alleen erg lekker, maar ook heel leuk en leerzaam! Één ding wat we zeker wilden doen in Thailand, was een traditionele kookcursus volgen. We houden erg van Thais eten (curry is favoriet!) en wilden onze kookkunsten graag uitbreiden!

In verschillende steden in Thailand kun je een kookcursus volgen. Wij boekten via GoVoyagin een kookcursus in Bangkok bij Somphong Thai Cooking School. Eenmaal daar aangekomen, kregen we eerst uitleg over diverse groenten en kruiden. Dit werd op een heel leuke en grappige manier gedaan! Je bezoekt ook een markt waar je de benodigde ingrediënten gaat kopen. Daarna mochten de handjes uit de mouwen en gingen we echt aan de slag!

kookcursus thailand bangkok
Uitleg van de chef-kok 😉

Iedereen kreeg een kookboekje wat je na afloop ook mee naar huis mocht nemen. Daarin stonden diverse lekkere recepten! Wij maakten de volgende gerechten; red curry paste, red curry, northern spicy chicken salad en mango sticky rice. Smullen!

thais leren koken bangkok
Aan de slag!

Iedereen kreeg een eigen snijplank, ingrediënten en andere benodigdheden. Waar hulp nodig was, werd die geboden en het was een heel gezellige middag! Uiteraard mochten we al onze zelf bereidde gerechten ook opeten, dit was heerlijk! Met goed gevulde buikjes keerden we later weer terug naar onze accommodatie.

kookcursus Bangkok
Een top activiteit; Thais leren koken!

Informatie over de cursus

 • Via GoVoyagin kun je deze (en diverse andere kookcursussen en activiteiten) cursus boeken
 • Je kunt kiezen tussen een ochtend- of middagcursus
 • Elke dag van de week is er een ander menu, deze vind je ook terug op de site van GoVoyagin
 • De cursus duurt zo’n 4 uur
 • De prijs van de cursus bedraagt een kleine €30 per persoon
thais koken in bangkok thailand
Spicy northern chicken salad, smullen!

Thais koken is leuk, én lekker!

Het was een erg leuke cursus! Het personeel van Somphong Thai Cooking school was erg enthousiast en dankzij hen hebben we een top middag gehad. Terug in Nederland wil ik er zeker meer mee doen! Gelukkig hebben we nu een boekje vol heerlijke recepten, dus dat moet zeker goedkomen!

En, heb jij ook al honger gekregen? 😉 Als je nog vragen hebt over deze activiteit, laat het me weten!

Meer Thailand?

Have fun en reis je vrij ,
Laura

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisjevrij blogger Laura

Laura de Greef

Reizen is voor mij een feestje! Het begint al bij de voorpret en het plannen, en eenmaal op de plek van bestemming is het helemaal genieten! Nieuwe geuren en smaken, verschillende culturen leren kennen en de mooie natuur opzoeken.. ik word er blij van! Ik hou vooral van actieve vakanties en ga er dan ook graag op uit in een land. Naast reizen ben ik ook gek op fotografie, interieur, festivals en katten! Mijn motto? Don't let your dreams be dreams!

Meer over Laura de Greef

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hoi Laura
  Leuk om te lezen over je cooking class.
  Wij hebben een soortgelijke cooking class gedaan in Chang Mai bij mama Noi wat ik zeker ook zou raden. Dagvullend en lekker kokkerellen.

  Jan

  Beantwoorden
  • Hoi Jan,

   Ja erg leuk he, zo’n kookcursus! Wij wilden hem in eerste instantie ook graag in Chiang Mai doen maar uiteindelijk kwam het er daar niet meer van en hebben we er een in Bangkok gedaan. Ook leuk! Maar mocht ik ooit nog terug gaan naar CM, ga ik er zeker daar nog een volgen!! 🙂

   Groetjes, Laura

   Laura de Greef

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *