Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Thaise kookcursus in Chiang Mai

Wij vinden Thais eten heerlijk! Het lekkere eten is gelijk één van de vele highlights van Thailand. Nog leuker is dat je in Thailand op verschillende plekken een Thaise kookcursus kunt volgen! Je leert dus zelf Thais koken en nadien mag je lekker je eigen gemaakte gerechten op eten. Deze activiteit mag je dan ook niet overslaan als je in Thailand bent.

Waar kan je een Thaise kookcursus volgen?

Tegenwoordig kan je in verschillende steden in Thailand een kookcursus volgen. Niet elke kookcursus staat echter op hetzelfde niveau. Daar komt bij dat je tegenwoordig zelfs in Chiang Rai een kookcursus kan doen, maar omwille van het beperkte aanbod hier, liggen de prijzen hoger. De meeste aanbieders van Thaise kookcursussen vind je in Bangkok, en vooral in Chiang Mai. In deze laatste stad heb je veel aanbieders en ook veel verschillende opties die je kan boeken. Ons advies is dan ook om Thais te leren koken in Chiang Mai. Wij boekten via Travelhub Chiang Mai een kookcursus bij Asia Scenic Cooking School.

Verloop van een Thai cooking class

leuke activiteiten chiang mai thailand
Onze enthousiaste begeleidster

Je kan aangeven of je wil worden opgehaald, of dat je met eigen vervoer (of te voet) naar de kookschool komt. Als iedereen is aangekomen, gaan we eerst naar hun eigen groenten-en kruidentuin en krijgen we eerst uitleg over diverse groenten en kruiden. Je mag ruiken en proeven. Daarna bezoek je de plaatselijke markt waar je de benodigde ingrediënten gaat kopen, waarmee je nadien aan de slag gaat. Vervolgens gaat het koken echt beginnen!

Je krijgt een introductie over de verschillende soorten gerechten en de gangen die de Thai kennen. Per gang die je gaat maken, heb je de keuze tussen 3 of 4 opties. Zo hadden wij met zijn vieren elk een eigen menu. Konden we lekker van elkaar proeven!

leuke activiteiten chiang mai thailand
wat te doen in chiang mai thailand
Onze snijplank en het kookvuur

Iedereen krijgt een eigen snijplank, mes, ingrediënten en andere benodigdheden. Dat geldt ook voor je kookvuur nadien: iedereen heeft zijn eigen vuur en alle benodigdheden om te koken. Nami, onze enthousiaste lerares, begeleidde ons zeer goed, legde zeer veel uit en bood hulp waar nodig. Wij deden deze kookcursus met onze twee kinderen van 16 en 13 jaar en ook zij slaagden erin om een heel menu op tafel te toveren en goed met het kookvuur om te gaan, ondanks het feit dat zij thuis bijna niet koken.

Na afloop krijgt iedereen een kookboekje wat je mee naar huis mag nemen. Daarin staan diverse lekkere recepten en een uitgebreide uitleg over de ingrediënten. Ik maakte de volgende gerechten; red curry paste, Massaman curry, Pad Thai, Coconut milk soup en diep fried spring rolls. Ieder gezinslid had een ander soort curry en een ander soort soep uitgekozen, waardoor we van elkaar konden proeven.

Wij volgden deze cooking class in de avond, en na afloop konden we lekker alles opeten. Dit was een heel gezellige én lekkere avond!

Praktische informatie over de cursus

thais koken chiang mai thailand
leuke excursies chiang mai thailand
Ook het voorgerecht en de ‘perfecte’ loempia werden gemaakt tijdens de kookcursus
  • Via Travelhub Chiang Mai kun je deze kookcursus (en vele andere activiteiten) boeken
  • Je kunt kiezen tussen een kookcursus van een volledige dag, een halve dag of een avond.
  • Je leert tussen de 4 en de 6 gerechten maken, afhankelijk van de kookcursus die je gekozen hebt.
  • Wij volgden de Asia Scenic Evening Cooking Class. Deze duurde 3,5 uur.
  • De prijs van de middag- en avondcursus bedraagt ongeveer €20 per persoon (800THB), voor een hele dag betaal je €25 per persoon.
  • Ophalen en terugbrengen naar het hotel is inbegrepen in deze prijs, maar je kan zelf kiezen of je er gebruik van maakt.

Onze ervaring: leerzaam, plezierig en lekker!

cooking class chiang mai thailand
thais koken chiang mai thailand
Niets zo leuk als alles op te eten nadien

Dit was een erg leuke en lekkere cursus! Nami van Asia Scenic Cooking school was erg enthousiast en ze zorgde voor een topbegeleiding, ook voor onze kinderen. Daarnaast was het een erg ontspannen activiteit, no stress, gewoon genieten! Nu we terug zijn, wil ik graag af en toe een recept uit het kookboekje maken. Hopelijk lukt me dat ook!

Lust jij ook zo graag Thais, of kan jij erg goed Thais koken? Heb jij ook een Thaise kookcursus gevolgd? Laat het zeker hieronder weten!

Meer Thailand?

Bekijk onze uitgebreide Thailand-pagina. Voor meer info over Chiang Mai, bekijk onze Chiang Mai-pagina.

Have fun en reis je vrij ,
Chris

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *