Hero background

Hero background

Kroatië

Kroatië

Kroatië is een heerlijke zonnige vakantiebestemming aan de Adriatische zee. Wanneer je naar Kroatië reist, kun je je voorbereiden op een vakantie met prachtige stranden, pittoreske dorpjes met huizen met rode daken, sfeervolle steden met veel historie en natuurlijk bijzonder mooie watervallen. Er zijn tientallen eilanden die je kan bezoeken. Daarbij kun je in Kroatië ook heerlijk eten! Met zoveel prachtige plekken aan de kust, kun je elke dag genieten van verse vis. Zet een reis naar Kroatië zeker op je bucketlist!

Je kan naar Kroatië rijden met eigen auto. Een lange rit van zo’n 13u (zonder stops). Tip: verblijf ook een paar dagen in Slovenië!

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: mei t/m september
  • In Kroatië betaal je sinds 2023 in Euro’s.

  • Enkele reisvaccinaties aanbevolen.

  • Neem het vliegtuig of neem je eigen auto (13u rijden).

  • Huur een auto via Easyterra.nl of Sunnycars.nl.

  • Hotels boekten wij vooraf via Booking.com.

Kies een bestemming

Onze reisroutes door Kroatië

Kroatië is perfect voor een roadtrip met je eigen auto of een huurauto. Zo ontdek je de mooiste plekjes in alle vrijheid. Bekijk hier onze complete reisroute.

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Kroatië

Al meerdere bloggers van Reisjevrij.nl bezochten het mooie Kroatië: als backpackers, roadtrippers en ook als reizend gezin met kinderen. Hierbij bezochten we zowel het noorden van Kroatië met de streek Istrië en enkele eilanden, vele kustplaatsen en bezochten we verschillende plekken tussen de hoofdstad Zagreb tot aan de eeuwenoude stad Dubrovnik.

Hoe lang moet je gaan?

Kroatië is een perfect vakantieland voor 2 weken tot aan 4 weken. Natuurlijk kun je hier ook korter of veel langer verblijven. Er zijn ook veel mensen die Kroatië combineren met Slovenië en in beide landen 10 dagen verblijven.

De mooiste watervallen

Hoewel de watervallen in IJsland natuurlijk lastig te overtreffen zijn, is Kroatië echt gezegend met talloze watervallen. Deze zijn verspreid over het land en vind je terug in onder andere Plitvice nationaal park en ook Krka nationaal park. Beide nationale parken zijn totaal verschillend en prachtig op hun eigen manier.

Eiland hoppen

Bij eilandhoppen denkt iedereen meteen aan de Griekse eilanden. De meeste mensen weten niet dat je ook elders in Europa prima kan eilandhoppen, namelijk in Kroatië. Hierbij combineer je het vaste land van Istrië of Dalmatie met enkele eilanden. Zelf bezochten we enkele eilanden, waaronder Cres, Losinj en Rab.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Autorijden in Kroatië is heel goed te doen. De wegen zijn over het algemeen goed, qua kwaliteit vergelijkbaar met Nederland. Het verkeer is ook redelijk rustig. Wij hebben zowel een fly & drive naar Kroatië gedaan, als vanuit Nederland/België naar Kroatië gereden met de eigen auto.

Heb je geen rijbewijs? Dan kun je ook met de bus en de trein een eind komen. Ook voor backpackers is Kroatië een top bestemming.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Maak Kroatië onderdeel van een roadtrip door Europa. Kroatië heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Hongarije en Servië. Wanneer je met je eigen auto naar Kroatië reist, kun je het perfect combineren met een paar dagen Oostenrijk of Slovenië.