Reisgids Krugerpark bezoeken | Handige safari tips

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Het Krugerpark bezoeken: handige safari tips

Ga je naar Zuid-Afrika, dan mag je het Krugerpark natuurlijk niet overslaan. Het Krugerpark is een van de mooiste en grootste safariparken ter wereld. Wij hebben er uren doorgebracht, op zoek naar wildlife, heerlijk! Qua oppervlakte is het Krugerpark ongeveer de helft van Nederland, dus aan één dag heb je echt niet genoeg. Het Krugerpark bezoeken doe je niet zonder goede voorbereiding. Gelukkig heb ik alle tips voor je verzameld!

In dit artikel lees je alles over het Krugerpark:

Waarom het Krugerpark?

Het Kruger National Park is de thuisbasis van de BIG 5 en nog zo’n 140 verschillende soorten zoogdieren, ontelbaar veel vogelsoorten en reptielen. De BIG 5 is een begrip in Afrikaanse safariparken. Het refereert niet naar de vijf grootste dieren, maar naar vijf lastigste grote wilde dieren om te voet op te jagen. De BIG 5 bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Het Krugerpark zit bomvol wild, je kunt er zelf doorheen rijden en je kunt er overnachten! En wat is er leuker dan wakker worden met een olifant voor je bungalow?

krugerpark accommodatie tips
Oog in oog met een olifant in een Krugerpark privé reservaat! @Isilimela Lodge

Verschil Krugerpark en privé reservaat

Het Krugerpark bestaat uit twee delen: het Kruger National Park en het Greater Kruger National Park (dit zijn de privé reservaten). Het Kruger National Park (ofwel Krugerpark) wordt beheerd door de overheid. Alle lodges, de restaurants, activiteiten en prijzen in het park worden dus bepaald door de Zuid-Afrikaanse overheid. Het Greater Kruger National Park (GKNP) grenst direct aan het Krugerpark, meestal zonder hekken of begrenzing, maar is privé eigendom van mensen en/of bedrijven. Het Greater Kruger National Park wordt dan ook vaak een privé reservaat of private game reserve genoemd. De dieren lopen vrij rond en kunnen in zowel het Krugerpark als een privé reservaat zitten. In een privé reservaat krijg je een uniekere safari-experience, betere service en privé game drives (jeepsafari’s) waarbij je dichter bij de dieren kan komen doordat er off-road gereden mag worden.

Lees hier mijn tips voor een betaalbaar privé reservaat

Hoe bezoek je het Krugerpark?

Er zijn verschillende manieren om het Krugerpark te bezoeken:

 • Met je eigen huurauto
 • Met een georganiseerde meerdaagse tour
 • Een dag safari tour
Onze huurauto voor het Krugerpark, een SUV Ford Eco Sport

Eigen huurauto
De leukste en beste manier om het Krugerpark te bezoeken is met je eigen auto. Je kunt dus zelf door het Krugerpark rijden! Een eigen huurauto geeft je veel vrijheid en je kunt van ’s ochtendsvroeg tot de sluitingstijd op safari gaan met je eigen auto. Er zijn verharde en onverharde wegen, en deze zijn beide goed. Wanneer je een eigen voertuig hebt, kun je ook in het Krugerpark overnachten. Vanuit deze safarilogdes in het park, kun je weer deelnemen aan game drives (open jeep safaritochten) met ranger.

Meerdaagse georganiseerde tour
Een andere optie is een georganiseerde tour. Indien je geen eigen auto hebt, dan kun je het beste een volledig verzorgde tour doen vanuit een privé reservaat. Wij verbleven bij Isilimela Lodge (met eigen huurauto), maar Isilimela biedt ook ‘guided tours’ aan van 5 dagen. Ze halen je op in Johannesburg en gedurende deze tour bezoek je de Panorama route, het Krugerpark en het Greater Krugerpark.

Dagtour
Indien je een dagtour wilt doen, dan kun je dit het beste regelen vanuit Marloth Park en Komatipoort (ten zuiden van het park). De tour kost ongeveer €75 excl. het toegangskaartje van het Krugerpark. Je kunt ook een tour doen vanuit Hazyview, Nelspruit of Graskop. Een dagsafari kost dan ongeveer €100 incl. toegangsticket.

Ter voorbereiding

Wat moet je allemaal regelen voor je bezoek aan het Krugerpark?

 • Een huurauto
 • Accommodatie in of net buiten het Krugerpark
 • Entreetickets
 • Malariapreventie in bepaalde seizoenen
 • Vergeet nooit je paspoort!

Lees hier meer over het huren van een auto

Entree tickets Krugerpark kopen

Om het park binnen te komen moet je entreegeld betalen. Ongeveer €24 per persoon (per dag of per nacht). Je kunt de tickets online kopen via de officiële website van het Krugerpark. Je kunt de tickets ook op de dag van aankomst kopen, bij een van de toegangspoorten. In het hoogseizoen (juli t/m augustus) kan het verstandig zijn om de tickets van te voren te kopen want er geldt een maximum aantal bezoekers per dag voor het park! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, m.u.v. bezoekers die blijven overnachten. Als je blijft overnachten, dan betaal je de conservation fee per nacht (ook al kun je dan dus de volgende dag door het park rijden).

Entreeprijzen en tours gaan meestal jaarlijks iets omhoog in prijs.

Overnachten in het Krugerpark

bungalow satara rest camp
Onze bungalow BD2N

Je kunt blijven overnachten in het Krugerpark. In het park zijn zogenaamde Restcamps waar je kunt verblijven. De Restcamps lieten mij een beetje aan Center Parcs denken, alleen dan met een Afrikaans tintje en een vele coolere omgeving natuurlijk. Wij sliepen twee nachten in het park en de kosten vallen reuze mee. Eén nacht bij Satara restcamp en één nacht bij Crocodile Bridge. Indien je net zoals ons in het park wilt overnachten, dan kun je de accommodatie het beste van te voren boeken via de officiële website. Een overnachting in een bungelow kost ongeveer €75 per nacht.

Lees hier meer over (goedkoop) overnachten in het Krugerpark

Bekijk hieronder even de kaart met de zogenaamde restcamps (de huisjes) en toegangspoorten (G van Gates).

Kaart Krugerpark restcamps

Toegangspoorten en openingstijden

Zoals je op bovenstaande kaart kan zien, heeft het Krugerpark verschillende toegangspoorten. Kies je toegangspoort op basis van je accommodatie of route. Wij sliepen de eerste nacht bij Satara, dus wij konden het beste via de Phalaborwa of Orpen gate naar binnen gaan. Wij kozen de Orpen gate.

Tip! Koop bij aankomst een kaart van het Krugerpark, kost €5!

Bij de gate moet je je entreekaartje laten zien en wat papieren invullen. Je krijgt die daar. In het winkeltje kochten wij een leuke kaart van het Krugerpark, met de wegen erop én een dieren checklist! Superleuk. Vanaf de Orpen gate naar ons restcamp hebben we veel zijweggetjes genomen en wildlife gezien. Let wel op dat je op tijd bij je kamp aan komt, want ook hier is een poort waar je doorheen moet! Er zijn wel altijd bewakers aanwezig.

entree krugerpark orpen gate
krugerpark tips kaart

Het schijnt dat je de Numbi Gate beter kan vermijden! I.v.m. je veiligheid.

Openingstijden Krugerpark

Zelf rijden door het Krugerpark

Het is écht een aanrader om zelf te rijden door het Krugerpark (ook wel self-drive genoemd). Je kunt stoppen waar en wanneer jij wilt, en er is niets vetter dan zelf dieren te spotten!

Hier een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Je mag max. 50 km per uur rijden op de verharde wegen in het Krugerpark en max. 40 km per uur op onverharde wegen
 • Onze ervaring is dat je sowieso niet te snel rijdt omdat er dieren kunnen oversteken en je de dieren het beste kan spotten als je langzaam rijdt.
 • Houd afstand van je voorganger. In het Krugerpark kan zomaar een auto bovenop de rem staan omdat hij (misschien) iets gezien heeft.
 • Er staan flitsers in het park, dus houd je aan de snelheid.
 • Je mag in het Krugerpark niet off-road rijden om bijvoorbeeld dichter bij de dieren te komen.
 • Bereken hoeveel tijd je nodig hebt om van de gate naar het kamp te komen
 • (of van kamp naar kamp). Van Satara Restcamp naar Crocodile Bridge is het 137 km, dus zonder stops al 2 uur en 45 minuten rijden.
 • Een hogere auto (SUV) is fijn en comfortabel, maar niet noodzakelijk.
 • Zet de motor uit als je dichtbij de dieren staat.
 • Je mag niet uit de auto stappen, behalve bij de kampen en bepaalde picknick plekken (op eigen risico).
 • Tank voordat je het park in rijdt, je auto vol. Bijna alle restcamps hebben overigens wel tankstations.
 • Sommige wegen of bruggen kunnen afgesloten zijn wanneer het in een periode veel geregend heeft Rivieren treden dan makkelijk buiten de oevers en zorgen voor overstromingen. Zo was afgelopen februari 2023 een grote overstroming waardoor meerdere wegen en Crocodile Bridge gate gesloten waren.

Op zoek naar leuke routes door het Krugerpark?

Dieren spotten, waar zitten ze?

krugerpark wildlife spotten
Sommige dieren staan gewoon langs de weg!

Het Krugerpark is supergroot en geen dierentuin. Waar de dieren precies zijn, kun je niet weten. Je moet een beetje geluk hebben. Sommige dieren lopen enkele kilometers per dag, andere zijn territoriaal en bevinden zich altijd in een straal van X km. Leuk om te weten is dat er zo’n 12.000 olifanten, 1500 leeuwen, 10.000 neushoorns, 27.000 buffels en 1000 luipaarden in het Krugerpark leven. De kans dat je een olifant spot is dus vele malen groter dan een leeuw of luipaard.

Wij zijn in zowel het middelste gedeelte (rondom Satara restcamp) als het zuiden van het Krugerpark geweest. In beide gebieden hebben we veel wild gezien en leden van de BIG 5. Rondom Satara restcamp zouden veel katachtigen te zien zijn. In het zuiden is meer water en daardoor ook meer wildlife. Veel restcamps zijn ook gevestigd in het zuiden en dit houdt ook in dat het drukker is qua toeristen en verkeer.

Hierbij nog wat tips om veel wild te zien tijdens je ‘self-drive’:

 • Rijd niet te snel en let goed op andere auto’s (stoppen zij, dan hebben ze misschien iets gezien).
 • Vraag af en toe aan andere bestuurders of zij nog iets ‘spannends’ hebben gezien.
 • Ga vroeg op pad, ook al betekent dit dat je om 04.00u moet opstaan. In de ochtend en na zonsondergang zijn de dieren het actiefst.
 • Kijk goed onder bomen en schaduwplekken.
 • Waterplekken zijn populair, soms zie je één zebra, soms een hele kudde olifanten
leeuwen krugerpark
Leeuwen liggen vaak onder bomen (in het hoge gras)
waar big five krugerpark
Waterplekken doen het meestal goed!

Game drive of safari boeken

Iets wat ik je kan adviseren, is om een safari te boeken met een ervaren ranger. In het Krugerpark noemen ze deze safari’s game drives, ofwel ritjes waarbij je op zoek gaat naar wildlife en voornamelijk de BIG 5. Zoals hierboven al genoemd, kun je een dagsafari regelen via een onafhankelijke tour operator. Voor +/- €90 per persoon ga je een hele dag op jeepsafari in het Krugerpark met een ervaren ranger. Het Krugerpark biedt zelf ook verschillende game drives aan via de Restcamps. Kinderen onder de 6 jaar mogen helaas niet mee op deze safari’s.

Morning game drive

Safari krugerpark
Jeep Safari Krugerpark (via Crocodile Bridge rest camp)

Deze safari begint héél vroeg, rond 04.00u of 05.00u, afhankelijk van je kamp en de winter- of zomertijd. De open jeep met max. 30 personen, vertrekt nog voor zonsopkomst en voor de opening van het park voor daggasten. Met zaklampen ga je op zoek naar wild en de BIG 5. Mijn ervaring is dat de ranger van het Krugerpark erg zijn best deed. De ranger vertelt veel over het park en de dieren en dat maakt een game drive extra interessant. Een morning drive via het Krugerpark start vanaf R520 (€25) per persoon en de safari duurt 3 uur.

De morning drive kun je van te voren boeken via de officiële website. Indien je niet in het park overnacht, dan kun je alleen zo’n game drive boeken bij een restcamp bij de toegangspoort! Bijvoorbeeld bij Crocodile Bridge, Orpen of Malelane. Je moet je dan ’s ochtends vroeg bij de gate melden en zij brengen je vervolgens naar de jeep. Als je wel blijft overnachten in het park, dan kun je bij het betreffende restcamp de game drive boeken.

Sunsetdrive

De Sunset drive vertrekt rond 16.00u vanuit de Restcamps. Tijdens deze game drive gaat de zon onder en rijd je ook nog een tijdje in het donker! Erg spannend. Een sunsetdrive via het Krugerpark kost ook ongeveer R520 (€25) per persoon en de safari duurt 3 uur.

gamedrive krugerpark nacht
sunset drive krugerpark
Tijdens de sunset drive

De sunsetdrive kun je van te voren boeken via de officiële website. Indien je niet in het park overnacht, dan kun je deze game drive alleen boeken bij een restcamp bij de toegangspoort! Bijvoorbeeld bij Crocodile Bridge, Orpen of Malelane. Je moet je dan tijdig melden bij de gate en zij brengen je vervolgens naar de jeep. Als je wel blijft overnachten in het park, dan kun je bij het betreffende restcamp de game drive boeken.

Night drive

Een aantal kampen bieden ook een night drive aan. Sommige mensen zijn heel enthousiast over deze drive, maar ik zou hem niet zo snel boeken. Om de dieren te spotten heb je namelijk licht nodig. Twee mensen in de jeep krijgen een grote zaklamp en schijnen hiermee in het park. In het donker zie je ogen van de dieren weerkaatsen. De reden waarom ik niet snel een night drive zou doen, is omdat je tijdens de morning drive óók al in het donker vertrekt en bij de sunset drive óók een gedeelte in het donker zoekt.

Een night drive duurt ongeveer 2 uur en vertrekt meestal na zonsondergang rond 20.00u. Niet alle restcamps bieden dit type safari aan! Kosten R400 / €20 per persoon.

Bushwalk of morning walk

Een hele avontuurlijke manier om op ‘safari’ te gaan is een bushwalk. Hierbij ga je te voet op zoek naar wildlife. Je doet dit altijd in kleine groepen van maximaal 8 personen. Er gaan twee rangers mee en zij vertellen je onderweg alles over het bushveld en de dieren. Deze safaritochten vertrekken ‘s ochtends vroeg en duren zo’n 4 uur. Niet alle Restcamps bieden deze optie aan. Bovendien moet je de nacht van te voren in het park overnachten om deze activiteit te doen.

Safari via privé reservaat

safari krugerpark prive reservaat
safari prive reservaat krugerpark

Tijdens onze rondreis deden wij ook twee game drives in het Balule privé reservaat. Wij verbleven bij isiLimela Lodge en zij regelden een morning drive voor ons. Een game drive in een privé reservaat kost zo’n 450 tot 550 Rand per persoon en duurt 3 uur (inmiddels inclusief bij de kamerprijs). Tijdens een game drive in een privé reservaat, rijd je met een ranger in een open jeep door het Greater Krugerpark (anders dan het Nationale park).

Een voordeel van een privé game reserve is dat het voertuig van de gebaande paden af mag. Zo kom je een dichterbij de dieren, dan in het Nationaal Krugerpark. Ook mogen er maximaal één of twee voertuigen tegenlijk in de buurt van het dier komen, waardoor je altijd goed zicht hebt. Het nadeel van een privé reservaat is dat je er niet met je eigen auto doorheen mag rijden (behalve van en naar je accommodatie).

Als je de tijd hebt, dan is mijn tip om zowel het Greater Krugerpark te bezoeken als het Nationaal park!

Eten, drinken en tanken

Veel Restcamps, maar niet alle, hebben een restaurant. Lower Sabie is een populair restcamp en heeft een heel mooi restaurant “Mugg & Bean”. Prijzen liggen iets hoger dan in andere delen van Afrika, maar voor ons is het nog steeds heel betaalbaar. Het is zeker de moeite waard om bij Lower Sabie ta gaan lunchen! Ook als dagbezoeker kun je gewoon bij een restcamp gaan lunchen. Je kunt overal met je pinpas betalen (zet deze wel op wereldwijd)!

Restcamps, restaurants, toiletten en tankstations zijn voor iedereen bereikbaar!

restaurants krugerpark
Mugg & Bean @ Lower Sabie Restcamp

De meeste restcamps hebben ook een tankstation. Mocht je nog maar een halfvolle tank hebben, dan kun je bij elk restcamp even tanken.

De grotere restcamps hebben ook een winkel / supermarkt. Wij verbleven in Satara Restcamp en Crocodile Bridge Restcamp. Beide kampen hadden een supermarkt. Je kunt hier vlees kopen voor op de BBQ, drinken, groenten, ontbijt, toiletartikelen, bestek etc. Prijzen lagen naar mijn idee gelijk aan de prijzen van de supermarkten buiten het park.

Je kunt natuurlijk ook van te voren inkopen doen. Zo hadden wij een koelbox met koelelementen, twee borden en wat bestek gekocht. Net buiten het Krugerpark liggen ook supermarkten waar je ontbijt, lunch en diner kunt inslaan. Gezellig!

Beste reistijd

Je kunt het hele jaar door het Krugerpark bezoeken. Elk seizoen heeft zijn voor en nadelen. De seizoenen in Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan die van ons. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika dus winter en vice versa. De winter in Zuid-Afrika is droog en nog steeds aangenaam warm. In deze periode (juni – september) is de kans om de Big 5 te zien net iets groter. Door de droogte zijn de bomen en struiken minder begroeid en zie je de dieren sneller. Ook is de kans groot dat je veel wild ziet bij de (overgebleven) waterbronnen. Van juni t/m september is het hoogseizoen in Zuid-Afrika, dus meer toeristen en hogere prijzen.

Krugerpark januari
In december en januari krijgen veel dieren jongen!

In de periode december – februari is het zomer. Het is warm en er valt soms wat regen, of heel veel regenen. Het Krugerpark is dan mooi groen, maar de dieren verschuilen zich soms achter de begroeide struiken. Wij gingen eind januari en hebben de BIG 5 gezien. In december worden veel jongen geboren! Superleuk om de nieuwkomers te zien. Vanaf eind december t/m medio januari is de Zuid-Afrikaanse zomervakantie. In die periode is het ook iets drukker overal. Wanneer er veel regen valt kunnen er overstromingen zijn in het park. Wegen en bepaalde rest camps kunnen tijdelijk gesloten zijn. Afgelopen februari 2023 kwam dit het laatst voor.

Wat neem je mee?

Als je blijft overnachten in het Krugerpark, dan neem je gewoon je hele hebben en houwen mee in je huurauto. Hierbij een aantal dingen die ik erg handig vond om bij me te hebben:

 • Speciale reisstekker voor Zuid-Afrika (standaard wereldstekker werkt niet)
 • Koelbox (daar gekocht incl. koelelementen om vleeswaren gedurende de hele dag koel te houden in je auto)
 • Aluminium folie voor op de BBQ (ook daar gekocht)
 • Oordoppen
 • Anti-muggenspray (peaceful sleep, ook daar kopen!)
 • Goede fotocamera
 • Goede verrekijker: National Geographic 10×50 Porro (superveel plezier van gehad)
 • Vest of jas voor tijdens de game drives!
voorbereiding zuid afrika
Neem een goede verrekijker mee. Je gaat hem nodig hebben!

Welke camera of lens voor het Krugerpark?

Niet iedereen vindt het even belangrijk om goede foto’s te nemen van de dieren. Tijdens de game drives zagen we vooral toeristen met hun mobiele telefoons foto’s maken. Je kunt ook prima foto’s maken met je mobiele telefoon, maar zodra je inzoomt wordt de kwaliteit slechter. Ik heb tijdens één vakantie alle foto’s met mijn telefoon gemaakt en nu heb ik daar spijt van. Qua kwaliteit haalt een GSM het niet bij een fotocamera.

welke fotocamera safari
Links: beetje ingezoomd met iPhone. Rechts: ingezoomd met DSLR Nikon D3300 (16-300 lens)

Om de dieren goed op de foto te krijgen, moet je een toestel hebben dat goed kan inzoomen. Zelf gebruik ik een spiegelreflex camera van Nikon en een compatibel lens van Tamron. Bij een spiegelreflexcamera gaat er veel minder kwaliteit verloren als je inzoomt. Het beeld blijft dus scherp. Het is een investering, maar het is het waard en misschien is fotograferen wel je nieuwe passie! Vlak voor mijn vakantie kocht ik de Tamron 16-300 mm lens. Je kunt dan van dichtbij en veraf foto’s maken zonder van lens te hoeven wisselen. Ideaal voor op safari, waarbij je soms enkele seconden hebt om een foto te maken! Canon en Nikon hebben leuke ‘instapmodel’ voor beginners! Wat betreft de lens, is 200 mm wel het minimale. Een 300 mm lens is soms ook niet voldoende, maar wel de enige lens die je nog in de hand kan vasthouden.

Rondom het Krugerpark

panoramaroute blyde rivier canyon
River Blyde Canyon

Ook in de omgeving van het Krugerpark is er voldoende te zien en te doen. De Panormaroute is een prachtige route met allemaal bezienswaardigheden. Bekijk hier ook onze rondreis door Zuid-Afrika van dag tot dag.

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn tips voor het bezoeken van het Krugerpark! Mocht je nog vragen hebben, stel ze hieronder!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Dit blog is geupdate in januari 2024.
reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Dag Evy,
  super website van jou. leuk, veel nuttige info.
  nog een paar vragen.
  Stekkers kun je die beste in Nederland kopen of in Afrika?
  Klamboe moet je die zelf meenemen of is overal een klamboe aanwezig?
  Als je die zelf meeneemt hoe hang je die dan op?
  smeersel tegen muggen ed in Nederland of daar Kopen?
  Wat moet je zeker meenemen vanuit Nederland als je daar gaat rondreizen?

  groet Anita

  Anita

  Beantwoorden
  • Hoi Anita,
   Dankjewel! De stekker zou ik al in NL kopen. Let wel op dat je een Afrikaanse reisstekker koopt! Een link staat in het artikel bij “wat neem je mee”.
   Wij hadden een Klamboe meegenomen. Veel accommodaties hebben een klamboe, maar vaak zitten er gaten in. Soms moet je creatief zijn met ophangen (klamboe over de klamboe). En anders goed smeren met DEET. Neem 1 flesje écht goede DEET mee en voor de rest kun je “Peaceful sleep” kopen in de supermarkten in Zuid Afrika. Dat is echt top spul en niet zo chemisch als DEET.

   Verder meenemen: verrekijker, een goede camera als je van fotograferen houdt, internationaal rijbewijs, powerbank is handig… en verder gewoon je kleding, paspoort etc.

   Geniet ervan!

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi Evy,
  Ik lees in je reactie een internationaal rijbewijs maar volgens mij heb je die niet meer nodig sinds de komst van de rijbewijspasjes?
  Wij gaan met onze 3 kinderen naar Zuid Afrika en krijgen veel commentaar over de veiligheid.. Heb jij het als onveilig ervaren? heb je nog tips?
  Groetjes Linda

  Linda Wezel

  Beantwoorden
  • Hey Linda,

   Vraag het van het internationaal rijbewijs voor de zekerheid even na bij de ANWB. Wij hebben Johannesburg overgeslagen en voor de rest hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld. Houd daarbij deze tips aan:

   Loop niet over straat als het donker is (+/- rond 21.00u)
   Neem ’s avonds je huurauto of een Uber (taxi, dit kost bijna niets)
   Doe de deur van je huurauto op slot tijdens het rijden en stilstaan
   Laat geen spullen in de auto liggen, ook geen kleingeld
   Ga nooit ’s avonds pinnen of tanken
   Loop niet te koop met je dure horloge, telefoon of fotocamera
   Laat je paspoort en een reserve pinpas in je hotel
   Je kunt overal met je pinpas betalen, je hebt dus geen cash nodig

   Gewoon lekker genieten! Als mijn zoontje straks wat ouder is, dan wil ik sowieso een keer naar Zuid Afrika met hem!

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hallo Evy,
  Super, deze informatie allemaal. Ik heb alleen nog een vraag over entree van het park. Ik heb gelezen, dat je entree/dagkaarten kunt bestellen vooraf via sanparks. Maar hoe zit dat als je gaat overnachten, dan mag je sowieso naar binnen? En is dan vooraf bestellen wel nodig of kan het ook gewoon aan een gate? Ik hoor het graag. Alvast heel erg bedankt. Groetjes Iris

  iris

  Beantwoorden
  • Hey Iris,

   Als je van te voren een overnachting hebt geboekt, dan kun je sowieso naar binnen. Maar dan moet je toch apart entree betalen, dus dan kun je dit net zo goed boeken omdat je ook de overnachting al hebt vastgelegd.

   Of begrijp ik je verkeerd?

   Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi Evy,
  wij zijn volop bezig met het organiseren van onze trip naar Namibië, Botswana en Z. Afrika.
  Graag hadden wij onze overnachtingen geboekt met SANPARCS, echter lees ik hier veel slechte reviews van. Hoe is jullie ervaring hiermee? Hoe hebben jullie de reservering/betaling uitgevoerd?
  Alvast bedankt voor de vele info van je website. Groetjes

  jimmy

  Beantwoorden
  • Hi Jimmy,
   Leuk zeg! Wat voor slechte reviews lees je dan? Wij hebben enkel goede ervaringen, echt waar.
   Betaling was via de credit card, en ik geloof dat ik daar ook nog iets ter plaatste heb gepind (ik denk de dagentrees). De huisjes van San Parks zijn kwalitatief minder (luxe) om deze niet particulier beheerd worden. Ondanks dat hebben wij het er fijn gehad :-).
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hi Evy,

  Weet jij toevallig ook hoe het zit met ontbijt? Is dit mogelijk in de Rest Camps?

  Erjan

  Beantwoorden
  • Hi Erjan,

   Bij de meeste rest camps zijn wel restaurantjes te vinden waar je kan ontbijten. Wij hebben overigens zelf ons ontbijtje ingekocht in de supermarkt.
   Je kunt de rest camps vergelijken met Center Parcs maar dan wat primitiever.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • We zitten eerst een paar dagen in Graskop, panoramaroute en het dorpje bezoeken. Ik wilde ook vanuit Graskop 1 keer zelf naar Kruger met de huurauto. Is dat te doen (daarna gaan we door naar een private park, maar wilde ook de ervaring van selfdrive), of moeten we dan echt voor 1 nachtje door (wil liever niet TE veel verschillende slaapplekken). Zin in (we gaan in augustus)

  Meike

  Beantwoorden
  • Hi Meike,

   Je bedoelt dat je in Graskop blijft overnachten en dan overdag naar het Krugerpark gaat? Dat kan wel hoor. Al is Hazyview dan wellicht een betere uitvalsbasis om zowel de Panorama route te doen en het Krugerpark te bezoeken. Je kunt dan via de Phabeni Gate naar binnen (ook vanuit Graskop).

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi Evy, ik heb een vraagje, ik ga in augustus met mijn familie naar Zuid-Afrika, overnachten 1 nacht in Lower Sabie, moet ik dan voor 1 keer of voor 2 keer toegang tot het Krugerpark betalen ? O.a voor e.v.t. wild card. Bij voorbaat dank, Nelke

  Nelke de Boer

  Beantwoorden
  • Hoy Evy

   Wij gaan met twee stellen naar zuid afrika(drie weken) we hebben in het krugerpark twee villa’s geboekt op verschillende plekken in het park een maal binnen kun je zo van de ene villa naar de andere rijden
   E
   We hebben 1accomodatie in het noorden van net buiten het park met game drives(2 dan)
   En 1 accomodatie net buiten het park in het zuiden van het park(2dgn)
   Kunnen we dan beter een wildkaart kopen of niet

   Jolanda Kruiskamp

   Beantwoorden
   • He Jolanda,

    Nee die wildkaart kost 5905 Rand per koppel. Het ligt eraan hoeveel wildparken jullie tijdens jullie vakantie gaan bezoeken of dit voordeliger is of niet.

    Groetjes,
    Evy

    Evy van Kan

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *