Laat je verrassen door de Nederlandse natuur

Laat je verrassen door de Nederlandse natuur

Ben jij een natuurliefhebber die ieder jaar uitkijkt naar dat jaarlijkse uitstapje over de grens. Heerlijk de natuur in, op zoek naar de ongerepte natuur, watervallen, grotten of ander natuurschoon. Waarom zoek je het niet eens wat dichterbij huis. Je zult het misschien niet geloven, maar Nederland heeft een wonderschone en zeer diverse natuur. Wat Nederland zo uniek maakt? Een zeer divers landschap op zo’n korte afstand van elkaar. Je kunt er uren ronddwalen en één vakantie is zeker niet genoeg om alles te bekijken. Proberen kan altijd toch?

Helderblauw water

Lekker aan de Middellandse zee met een drankje in je hand. We kennen allemaal de foto’s met het helder blauwe water van de middellandse zee van de jaloersmakende vakantiekiekjes van familie en vrienden. Het liefst stap je in de auto om nog tijdens het rijden een ticket te boeken voor het eerste het beste vliegtuig naar de zon. Deze foto’s kun je prima in Nederland nabootsen. Er zijn hier namelijk plekken waar je in heerlijk helder water kunt rondzwemmen.

natuur in nederland

Het Blauwe Meer in Hoogersmilde en ’t Nije Hemelriek bij Gasselte

Onder meer in het noorden van het land vind je van deze pareltjes. Bijvoorbeeld in het Blauwe Meer of ’t Nije Hemelriek. Trek je zwemkleding aan en dompel je onder in deze mooie plassen of stap op de sup en verken het gebied.

Zandverstuivingen; de Nederlandse Woestijnen

Alsof je in de woestijn loopt. Zo voelt het als je midden in een grote zandverstuiving in Nederland staat. Een grote zandbak van vierkante kilometers om in te verdwalen. Op meerdere plekken kom je dit verschijnsel tegen, vaak door overbegrazing van heidegebieden. Een aantal mooie verstuivingen om eens te bezoeken zijn:
· Het Kootwijkerzand
· Loonse en Drunense Duinen
· De Hoge Veluwe
· Aekingerzand
· Sahara Ommen

duinen nederland
Loonse en Drunense Duinen

Met een vakantiehuis op de Veluwe ben je aan het juiste adres voor tripjes naar Kootwijkerzand of de Hoge Veluwe. Lekker centraal in Nederland. Mocht je echt fanatiek zijn kun je de andere verstuivingen dus ook nog bezoeken!

Grotten en Spelonken

Echte grotten zijn misschien niet te vinden in ons mooie land. Toch zijn er oude mijngangen, met kilometers aan gangen, waar je zonder licht geen hand voor ogen ziet. Je zult zeker verdwalen zonder gids. Juist dit maakt het zo mooi om de grotten te bezoeken. En niet alleen voor een wandeling. Wat dacht je van een escaperoom of sportief mountainbiken in de grotten in Limburg. Boek een fijn vakantiehuis in Zuid-Limburg en je staat in no-time in een ondergronds mijnenstelsel. Te voet, of toch niet?

Wat vond jij mooie plekjes in Nederland?

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *