Hero background

Hero background

Letland

Letland

Letland is onderdeel van de Baltische staten en ligt in Europa, tegen Rusland aan. Letland is onderdeel van de EU. Je kunt er dus eenvoudig naartoe reizen. Letland is pas sinds 1991 een onafhankelijk land en is heel bijzonder om te bezoeken. Riga is de hoofdstad en in deze stad zie je een mix van culturen terugkomen. Je ziet een beetje van Rusland, maar ook van Europese landen als Duitsland in deze stad terug.  

Een bezoek aan Riga brengt je naar een compleet andere wereld, terwijl het maar 2,5 uur vliegen is van Amsterdam. In het fotogenieke middeleeuws centrum van Riga vind je veel oude huizen, smalle straatjes en gezellige pleinen. En het is nog goedkoop ook! 

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: december t/m februari en mei t/m augustus
  • Je betaalt hier gewoon in Euro’s

  • Geen reisstekker nodig.

  • 2,5 uur vliegen. Wij betaalden €95 retour.

  • Wij boekten hotels vooraf via Booking.com.

Alle reisblogs en tips over Letland

Leuk om te doen in Letland

Reizen naar Letland

Letland is geen land om een complete rondreis te maken. Je kunt een leuke stedentrip maken naar Riga en vervolgens doorreizen naar andere steden in de Baltische staten. Wat dacht je van het middeleeuwse Tallinn in Estland? 

Wat is de beste reistijd? 

In principe kun je Letland en Riga het hele jaar door bezoeken. De maanden juni, juli en augustus hebben de aangenaamste temperatuur en het minste neerslag. Riga is ook erg sfeervol in de maanden november en december waarbij de stad in kerstsfeer is gehuld en de winkels prachtige etalages hebben ingericht. 

Hoe kun je het beste reizen?

Binnen Riga kun je eenvoudig reizen met de bus. Wil je reizen tussen de steden? Dat kan met de trein , de bus of met het vliegtuig.  

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Letland.

Combineren met andere landen in de Baltische staten

Je kunt een bezoek aan Riga eenvoudig combineren met andere landen in de Baltische staten of andere nabijgelegen landen. Wat dacht je van een stedentrip Tallinn of een trip naar Stockholm in Zweden? Beide steden zijn voor veel mensen bucketlist bestemmingen.