Leuke zeilbestemmingen in Nederland

Waar kun je zeilen in Nederland?

Ben je op zoek naar leuke zeilbestemmingen in Nederland? Om eens te leren zeilen of omdat dit je hobby is? In de Nederland zijn een aantal mooie zeilbestemmingen te vinden. In dit artikel gaan we in op de mooiste plekjes. Wil je een zeilboot huren in Zeeland, of in een van de andere mooie gebieden. Lees gerust verder om erachter te komen welke plek jou het meest aantrekt.

Zeeland

Zeeland is een prachtig gebied in Nederland, bekend om zijn uitgestrekte kustlijn en vele zandstranden. Het is dan ook een populaire bestemming onder zeilers, met talloze mooie zeilbestemmingen om te ontdekken. Een van de mooiste plekken om te zeilen in Zeeland is de Oosterschelde. Hier kun je genieten van de rustige wateren en prachtige natuur, met tal van vogelsoorten en zelfs dolfijnen die in deze wateren voorkomen.

Een andere aanrader is de Grevelingenmeer, een groot plassengebied dat verbonden is met de Noordzee. Hier kun je genieten van de frisse zeelucht en de prachtige natuur, met talloze eilandjes om te ontdekken. Daarnaast is ook de Westerschelde een mooie zeilbestemming in Zeeland. Deze rivier stroomt vanuit de Noordzee naar het binnenland, met tal van kleine dorpjes en stadjes langs de oevers. Hier kun je genieten van de rijke historie van deze streek, met prachtige stadskernen en molens om te bezoeken.

Tot slot is ook de Brouwersdam een aanrader voor zeilers in Zeeland. Dit is een grote dam die is aangelegd tussen Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee, met een prachtig natuurgebied en talloze mooie stranden om te ontdekken.

Kortom, Zeeland biedt talloze mooie zeilbestemmingen om te ontdekken, met prachtige natuur en rijke historie om te ontdekken.

Zuid-Hollandse Delta

Een leuke zeilbestemming in de Benelux is de Zuid-Hollandse Delta. Deze regio, gelegen in het zuidwesten van Nederland, bestaat uit een rijk netwerk van rivieren, kanalen en meren. Het gebied is ideaal voor zeilers die op zoek zijn naar een afwisselende en ongerepte omgeving.

Tijdens een zeiltocht door de Zuid-Hollandse Delta kun je onder andere varen langs de mooie steden Rotterdam en Dordrecht. Ook kun je stoppen in de historische stad Delft, bekend om haar prachtige grachten en pittoreske huisjes. Verder zijn er tal van kleine dorpjes en natuurgebieden te ontdekken, zoals het Nationaal Park Oosterschelde en het Biesbosch National Park.

De Zuid-Hollandse Delta biedt ook diverse havenplaatsen waar je kunt overnachten en je boot kunt aanmeren. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in de gezellige stad Willemstad, waar je kunt genieten van de authentieke sfeer en heerlijk eten en drinken. Ook is er de haven van Hellevoetsluis, bekend om haar ruime aanbod aan faciliteiten en recreatiemogelijkheden.

Waddenzee

Een leuke zeilbestemming in de Waddenzee is het eiland Terschelling. Dit eiland ligt in het noorden van de Waddenzee en is bereikbaar via een veerboot vanaf Harlingen.

Terschelling biedt veel verschillende zeilmogelijkheden. Zo kun je langs de kust zeilen en genieten van het mooie uitzicht op de Waddenzee en de prachtige duinen van het eiland. Maar ook voor de avontuurlijke zeiler is Terschelling een aanrader, want het eiland biedt de mogelijkheid om te zeilen naar de Noordzee of zelfs naar het eiland Vlieland.

Op het eiland zelf is er ook genoeg te beleven. Zo kun je lekker wandelen of fietsen langs de kust, of een bezoek brengen aan het dorp West-Terschelling. Hier vind je leuke winkeltjes en gezellige terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van de lokale producten. Ook kun je een bezoek brengen aan het oudste huis van Terschelling, het 16e-eeuwse Kaap Skil.

Met een beetje geluk kun je op Terschelling ook walvissen en dolfijnen spotten, of genieten van de prachtige zonsondergang boven de Waddenzee. Kortom, Terschelling is een perfecte zeilbestemming voor zowel de rustzoeker als de avontuurlijke zeiler.

Friesland

Een leuke zeilbestemming in Friesland is het plaatsje Sloten. Gelegen aan de voet van de Elfstedenroute, biedt Sloten prachtige uitzichten over het Friese merengebied. Het oude havenstadje heeft een rijk verleden en dat is terug te zien in de oude gebouwen en de monumentale kerk.

Vanuit Sloten kun je verschillende routes varen, zoals naar het pittoreske stadje Sneek of naar het eiland Terschelling. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de jaarlijkse Elfstedentocht, een beroemde tocht voor kajuitzeilers.

Tijdens je zeiltocht zul je genieten van de rust en de prachtige natuur van Friesland. Zo kun je tijdens je tocht verschillende soorten vogels en andere dieren spotten. Ook zijn er verschillende leuke restaurantjes en cafés langs de kant waar je kunt genieten van de Friese specialiteiten.

In Sloten zelf is er ook genoeg te beleven. Zo kun je de oude haven bezoeken en een kijkje nemen in het museum. Ook zijn er regelmatig markten en evenementen in de stad.

Kortom, Sloten is een prachtige en afwisselende zeilbestemming in Friesland, waar je kunt genieten van de rust, de natuur en het rijke culturele erfgoed.

Het IJsselmeer

Een leuke zeilbestemming bij het IJsselmeer is de stad Enkhuizen. Deze historische stad is gelegen aan de oostkant van het IJsselmeer en biedt een schitterend uitzicht op het water en de omliggende polders.

Vanuit Enkhuizen kun je heerlijk zeilen naar omliggende eilanden zoals Urk en Stavoren. Urk staat bekend om zijn visserijgeschiedenis en is een leuke plek om te bezoeken en te genieten van de authentieke sfeer. Stavoren is een gezellige havenstad met leuke winkeltjes en restaurantjes.

Ook het Markermeer, gelegen ten zuiden van Enkhuizen, is een aanrader voor een zeiltocht. Het Markermeer biedt prachtige vergezichten en is een uitstekende plek om te vissen en te genieten van de natuur.

Er zijn verschillende jachthavens in Enkhuizen waar je terecht kunt met je zeilboot. Zo kun je bijvoorbeeld aanmeren bij de haven van het Zuiderzeemuseum, waar je ook een bezoek kunt brengen aan het museum dat de geschiedenis van de Zuiderzee vertelt.

Heb je zelf nog tips? Laat hieronder een berichtje achter.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *