Hero background

Hero background

Luxemburg

Luxemburg

Een echte reiziger zal Luxemburg misschien overslaan of kort bezoeken, of juist de highlights van dit kleine land proberen te ontdekken. Wie wat verder zoekt ontdekt dat Luxemburg ook alle ingrediënten heeft om er een avontuurlijke en interessante vakantie te beleven. Vanuit Utrecht rijd je er in zo’n drie uurtjes naartoe en dan merk je dat je in een compleet ander land bent. Niet alleen het landschap is helemaal anders dan in Nederland, ook de taal en de historische kastelen zorgen voor een bijzondere sfeer.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: mei t/m september
  • Onderdeel van BENELUX / Europa

  • Ga met je eigen auto of de trein of bus.

  • Of huur een auto via Booking.com / Rentalcars.com.

  • Wij boekten een hotel vooraf via Booking.com.

Luxemburg reisblogs en tips

Leuke tours en excursies

Vakantie in Luxemburg

Het kleine Luxemburg grenst aan België, Duitsland en Frankrijk. Ze spreken hier ook drie talen: Frans, Duits en Luxemburgs. Hierdoor weet je wel meteen dat je in het buitenland bent. Vanuit Eindhoven rijd je er in zo’n 2,5 uur naartoe. Het land zelf is niet zo groot, dus een roadtrip door dit land is zo gemaakt!

Leuk voor een citytrip

De hoofdstad van Luxemburg: Luxemburg stad is een ideale bestemming voor een stedentrip. Buiten het rondslenteren door de stad en een terrasje pakken op een mooi binnenplein, is er ook genoeg te zien hier. Zo kun je bijvoorbeeld (gratis) Cathédrale de Notre-Dame of Pont Adolphe / Place de la Constitution bezoeken. Luxemburg stad is zeker een leuk weekendje weg.

Wandelen in de Luxemburgse Ardennen

De Ardennen vind je ook in Luxemburg! Een prachtig gebied met veel groen, bossen en rivieren. In de Luxemburgse Ardennen liggen ook een aantal historische dorpen Vianden, Wiltz en Esch-sur-Sûre met mooie kastelen. In de Luxemburgse Ardennen vind je genoeg wandelroutes!

Wijn proeven

Luxemburg is een manusje van alles. Zo vormt de rivier de Moezel een natuurlijke grens met Duitsland. Het Moezelstreek van Duitsland staat bekend als een echte wijnstreek, maar ook in de Luxemburgse Moezelvallei vind je wijngaarden. Zeker leuk om een wijnproeverij te doen bij een van de vele wijnboeren in dit gebied.