Machu Picchu Tickets – Peru

Machu Picchu tickets kopen voor 2022

Er komt zoveel kijken bij je bezoek aan Machu Picchu. Eerder schreef ik een blog met tips om Machu Picchu te bezoeken. Het artikel bevat veel informatie, eigenlijk alles wat je wil weten. Er zijn veel verschillende soorten tickets voor Machu Picchu en welke moet je nu hebben? Hieronder een kaartje van Machu Picchu, dat biedt wat meer duidelijkheid.

Machu picchu beklimmen

Via de officiële site kun je verschillende tickets voor Machu Picchu kopen. Ze bieden verschillende tickets aan:

Standaard ticket Machu Picchu

Een normaal entreeticket geeft 4 uur lang toegang tot Machu Picchu zelf. Op je entreeticket staat de tijd waarop je naar binnen mag. Je kunt niet eerder naar binnen, maar eventueel wel max. 1 uur later dan de aangegeven tijd. Met dit ticket kun je vrij rondlopen binnen de aangegeven paden. Je kunt ook gratis naar de Sun Gate (Inti Punku). De Sun Gate was de vroegere hoofdingang en biedt een prachtig uitzicht over MP en Huayna Picchu op de achtergrond. Hiken naar de Sun Gate is nog steeds mogelijk ook na de ingang van de nieuwe regels. Je hebt ongeveer 40 tot 60 minuten nodig om er te komen. Het pad is makkelijk te vinden, eigenlijk direct na de ingang van MP vind je het eerste aanwijzingsbord. Hiken naar de Sungate is gratis.

 • Reguliere tickets kosten 152 Soles (€40).
uitkijkpunt Machu picchu
Bekend uitkijkpunt bij Machu Picchu

Met de standaard entree kom je ook langs bovenstaand punt zoals op de foto te zien is :-).

Machu Picchu + Wuaynapicchu berg ticket

Met dit bijzondere ticket heb je entree voor Machu Picchu en het beklimmen van Huayna Picchu (Wuaynapicchu). Met dit bijzondere ticket heb je entree voor Machu Picchu en het beklimmen van Huayna Picchu (Wuaynapicchu). Dit is de hoge berg die je altijd achter Machu Picchu ziet op elke foto. Ze zullen bewakers zijn aan wie je je ticket moet laten zien. Er zijn drie groepen in de ochtend en 1 in de middag. De eerste groep kan om 06.00u Machu Picchu binnen begint aan de klim (300 meter) tussen 07.00u en 08.00u. De tweede groep mag om 08.00u Machu Picchu binnen en gaat tussen 08.00u en 09.00u de berg beklimmen. De derde groep kan om 08.00u Machu Picchu binnen en zal tussen 10.00u en 11.00u Wuaynapicchu beklimmen. Nu is er ook een vierde tijdstip om de berg te beklimmen, je komt dan om 12u binnen en start om 13u aan de klim. Je hebt 2 uur nodig om de berg te beklimmen. Daarna is het nog ongeveer 50 minuten om weer beneden te komen. Dit ticket is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Denk er ook aan dat het vroeg in de ochtend nog erg mistig kan zijn, dus dat je misschien beter voor de derde groep kan kiezen.

 • Dit ticket kost 200 Soles (€53).
 • Max. 100 mensen in de 1e en 2e groep (totaal 200 dus)
 • Max. 200 mensen in de 3e groep

Machu Picchu + Machu Picchu Mountain ticket

Met dit ticket mag je de Machu Picchu Mountain beklimmen. Dit is de berg tegenover Huayna Picchu en is nog ongeveer 300 meter hoger. Het uitzicht schijnt spectaculair te zijn! Ook hier werken ze met vier shifts. De eerste groep kan om 06.00u naar binnen en begint aan de klim (650 meter stijl omhoog) tussen 07.00u en 08.00u. De tweede groep mag om 08.00u Machu Picchu binnen en gaat ook tussen 08.00u en 09.00u de berg beklimmen. De derde groep kan om 10.00u Machu Picchu binnen en zal tussen 10.00u en 11.00u Machu Pichhu mountain beklimmen. De middaggroep komt dan tussen 12.00u en 13.00u. Het duurt 2,5 tot 3 uur voordat je boven bent! Dat zal ook de reden zijn waarom dit ticket veel minder populair is en meestal niet uitverkocht is.

 • Dit ticket kost 200 Soles (€53).
 • Max. 100 mensen in de 1e en 2e groep (totaal 200 dus)
 • Max. 200 mensen in de 3e groep

Entreetickets voren boeken?

De tickets voor morgen en overmorgen nog niet uitverkocht (nu is het januari 2021). Ook in de middag zijn er nog voldoende tickets beschikbaar. Ga je in het hoogseizoen en wil je persé als een van de eerste binnen zijn? Boek dan je ticket van te voren. Wil je MP bezichtigen vanaf de berg Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain? Dan kun je beter de tickets een aantal weken van te voren boeken!

Inca Trails van te voren boeken?

De klassieke Incatrail laat maar 500 mensen per dag toe en dat is inclusief gidsen en bagagedragers. Het aantal tickets is zeer beperkt. De Incatrail moet je gegarandeerd ruim, 6 maanden, van te voren boeken. Alternatieve trails kun je online reserveren of ter plekke in Cusco boeken. Als je zo’n trekking gaat doen dan heb je toch minimaal 2 nachten nodig in Cusco om te acclimatiseren.

Hoe online Machu Picchu tickets kopen?

Tickets boek je via machupicchu.gob.pe. Het boekingsproces is niet meer zo ingewikkeld en je kan met diverse creditcards betalen! Je hebt kans dat je je creditcard bij de ingang moet laten zien (wij niet), dus helaas kun je niet eentje lenen!

TIP! Heb je geen VISA card of kun je er geen aanschaffen? Geen probleem!

Met de zogenaamde pre-paid credit card kan iedereen een VISA card aanschaffen! Super handig voor studenten of voor mensen die liever geen BKR registratie willen. Deze credit card werkt als een gewone creditcard, met het grote verschil dat je geen krediet krijgt. Je stort namelijk zelf voordat je de kaart gebruikt geld op de credit card via iDEAL, bankoverschrijving of een oplaadpunt.

Zo geef je geen geld uit dat je niet hebt, betaal je geen rente én kun je dus vooraf tickets voor Machu Picchu kopen via de officiële website. Handig!

Een ticket boeken doe je zo:

 • Zet de taal even op Engels, dat scheelt!
 • Selecteer de datum en het aantal personen
 • Selecteer het juiste ticket en tijd
 • Vul je gegevens in
 • Betalen
 • Je krijgt nu een email. Kopieer de code die staat achter: “Código de Reserva”
 • Zodra de tickets betaald zijn kun je de code nog eens invullen bij de tab “Check in”. Nu kun je de tickets downloaden. Klaar is Kees!
tickets boeken Machu Picchu

Machu Picchu tickets in Cusco kopen

Je kunt ook tickets kopen bij het Minesterio de Cultura in Cusco, van maandag t/m zaterdag geopend van 07.00 uur tot 20.00 . Je vindt dit overheidskantoor op het adres: Casa Garcilaso – Calle Garcilaso s/n Cusco – Perú. Neem altijd je paspoort en creditcard of contant geld mee!

Ook in Aguas Calientes kun je Machu Picchu tickets kopen. Het adres van het officiële kantoor is Av. Pachacutec. Dit kantoor is iedere dag geopend. Je kunt hier alleen met contant geld betalen!

Nog vragen over het kopen van MP tickets?

Laat hieronder een berichtje achter.

Have fun en reis je vrij,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Evy reisblog reisjevrij

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Met deze super duidelijke beschrijving heb ik soepel onze tickets voor Machu Pidchu kunnen boeken, bedankt!

  Fawn

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.