Magnetic Island bezoeken: hoe kom je er en waar overnachten?

Het Australische Magnetic Island bezoeken: vervoer en hotel tips

Een eiland op een twintig minuten varen vanaf de prachtige oostkust van Australië. Dat is Magnetic Island! Je kunt er zwemmen in de zee, wilde koala’s spotten en prachtig wandelen. Het is een klein eiland met zo’n 12 km doorsnede. Weten hoe je op dit eiland komt en waar je kunt overnachten? Lees dan snel verder!

Hoe kom je er?

Je bereikt Magnetic Island vanaf de stad Townsville. Het is daarmee een ideale plek om toe te voegen aan jouw reisroute langs de Australische oostkust. Vanaf Townsville gaat minstens 16 keer per dag een veerboot vanaf de Sealink Ferry Terminal. Reis je met de Greyhound bus door Australië en ben je van plan om naar Magnetic Island te gaan? De bushalte van de Greyhound ligt pal naast de veerboot terminal, hoe handig!

veerboot-Magnetic-Island-vervoer-Australië
Magnetic-Island-vervoer-Australië-tips

Over handig gesproken moet je van tevoren een afweging maken welke veerboot je kiest. Reis je met eigen vervoer en wil je ook met dit vervoer het eiland op? Weet dan dat een retourticket €130 kost. Je mag dan weliswaar 5 mensen meenemen, maar het is een hoop geld natuurlijk. Een retourticket met de passagiersveerboot kost daarentegen €19 per persoon. Veel reizigers die met eigen vervoer reizen kiezen er daarom voor om hun auto/camper achter te laten in Townsville en lopend over te gaan. Je auto/camper kun je parkeren op de parkeerplaats bij de veerboot terminal voor ongeveer €3 per dag. Als je het veerboot ticket van tevoren online boekt scheelt het je weer een paar dollar. De boottocht duurt twintig minuten en dat is een verademing als het hartje zomer is!

Vervoer op het eiland

De bus

Als je er toch voor gekozen hebt om met je eigen vervoer de oversteek te maken, is dit natuurlijk een ideale manier om het eiland te verkennen. Maar ook zonder eigen vervoer kun je makkelijk het eiland bezoeken. Het eiland heeft namelijk een goed bus systeem. De twee bussen van het bedrijf met de toepasselijke naam sunbus rijden tussen de twee punten Picnic Bay en Horseshoe Bay en komen altijd langs de ferry in Nelly Bay. Een dagkaart kost ongeveer €4,40 en een enkeltje begint bij €1,20. De prijs is vervolgens afhankelijk van de zone(s) waarin je rit zich bevindt. Alle informatie over de prijzen vindt je ook hier terug. De bus volgt bepaalde haltes, maar als je tegen de buschauffeur zegt waar op de route je eruit moet dan zet hij je daar gewoon af. Echte Australische vriendelijkheid!

Magnetic-Island-bus-vervoer-Australië
Wachten op de bus kon gelukkig in de schaduw

Een auto huren

Naast de bus kun je op het eiland ook zogenoemde ‘barbie auto’s‘ huren. Dit hebben wij zelf niet gedaan, maar we hebben deze open wagentjes wel zien rijden en het zag er ontzettend gaaf en grappig uit! Je kunt er in ieder geval een leuke instagramwaardige foto mee maken, zo is te zien op het account van het verhuurbedrijf. Het autoverhuurbedrijf vind je naast de ferry terminal.

Overnachten op het eiland

Door de soepele afvaartstijden van de veerboot en de prettige bussen is het mogelijk om Magnetic Island in één dag te zien. Maar heb je de tijd dan raden we je zeker aan om het iets rustiger aan te doen en het echte eilandgevoel te krijgen. Uiteraard moet je dan overnachten op het eiland. Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Hostel keuze 1: Base Backpackers

Accommodatie-Australië-overnachten-Magnetic-Island
Prachtige huisjes aan het strand bij Base Backpackers

Reis je alleen of hou je van de gezelligheid van een hostel? Op het eiland zijn twee hostels te vinden. De eerste, Base Backpackers, ligt aan het strand. Het heeft knusse huisjes als dorms en is goed te bereizen met de bus. Een bed in een slaapzaal begint vanaf €20 per nacht. Voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer betaal je €98.

Hostel keuze 2: Bungalow Bay Hostel

Accommodatie-Magnetic-Island-overnachten-Australië

Krijg een echt eilandgevoel in de huisjes van Bungalow Bay. Het andere hostel, Bungalow Bay Hostel, ligt middenin het wildlife en koala park Koala Village. Hier kost een bed in een slaapzaal ook €20 per nacht en slaap je voor €49 op een eigen kamer met gedeelde badkamer.

Appartement keuze: The Mini Manor on Mandalay

Mini-Manor-on-Mandalay-Magnetic-Island-Australië-accommodatie
Heb je volledig eigen plekje bij de Mini Manor on Mandalay

Wij vinden het fijn om ons eigen plekje te hebben en waren daarom super blij dat we deze knusse stacaravan vonden! De stacaravan wordt verhuurd door particulieren, maar je hebt je eigen ingang en stukje tuin aan de andere kant van hun huis. De stacaravan bevat echt alles wat je nodig hebt en is heel betaalbaar! Je betaalt namelijk maar €46 per nacht. Je moet wel een minimum van twee nachten boeken, maar dat is het volgens ons helemaal waard.

Nu je weet hoe je op dit prachtige eiland komt en waar je kunt overnachten, wil je vast ook weten wat je er precies kunt doen. Lees daarvoor onze andere blog over 6x wat te doen op Magnetic Island.

Mocht je nog vragen hebben over dit heerlijke eiland, aarzel niet!

Have fun en reis je vrij ,
Maaike en Nienke

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Profielfoto Maaike en Nienke

Maaike en Nienke

Al sinds we elkaar ontmoet hebben, delen we een passie voor reizen. Met het motto ‘je geld komt ooit terug, je tijd niet’ in gedachten, kochten we een backpack en gingen we op wereldreis. Benieuwd naar onze verhalen en ervaringen? Je vindt ze hier!

Meer over Maaike en Nienke

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *