Hero background

Hero background

Malediven

Malediven

Witte zandstranden, een helderblauwe zee en als je wakker wordt hoor je de golven en neem je een frisse duik. Wil jij altijd eens afreizen naar de Malediven? Je kunt een vakantie boeken naar de Malediven, maar je kunt bijvoorbeeld ook een rondreis maken door India of Sri Lanka en dit combineren met de Malediven. Officieel is het de Republiek der Maldiven, een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden.

Handig om te weten

Combineer je reis met een ander land

Wij verbleven bij: Arena Beach Malediven

Wij verbleven al meerdere keren op de Malediven, waaronder bij Arena Beach Hotel. Dit hotel ligt aan het mooie strand van Maafushi en heeft moderne hotelkamers met gratis WiFi. Je kunt hier genieten van watersportactiviteiten zoals duiken, snorkelen en windsurfen. Je slaapt hier al vanaf €80 per nacht inclusief ontbijt. Andere gasten beoordelen deze accommodatie met een 9.

Alle reisblogs en tips over de Malediven

Reizen naar de Malediven

De Malediven is een droom huwelijksreis bestemming. De laatste jaren zijn deze prachtige eilanden gelukkig beter te bereiken, waardoor ook toeristen met een kleiner budget hier op vakantie kunnen gaan. Een nadeel van dit toenemende aantal reizigers is dat het ook steeds drukker wordt op de ‘budget eilanden’. Er zijn veel meer accommodaties, restaurants en dus mensen.

De eilanden van de Malediven

De Malediven heeft zo’n tweehonderd bewoonde eilanden, waarvan er achtentachtig toeristen ontvangen. Daarnaast heb je ook nog resorteilanden, die eilanden bestaan dus volledig uit een resort (en verder niets). Ook de luchthaven is een eiland, vlakbij de hoofdstad Malé. Malé is een eiland en de hoofdstad van de Malediven. Hier ligt ook het economisch en bestuurlijk centrum van de Malediven. Het is een klein en volgebouwd eiland met weinig bezienswaardigheden.

Het budget eiland

Op 30 kilometer varen van Malé ligt het bewoonde eiland Maafushi, ook wel het budget eiland genoemd. Het is een klein eiland van 1,2 kilometer lang en 250 meter breed. Het toerisme is op dit eiland redelijk op gang gekomen, er is keuze in hotels en er zijn verschillende excursiemogelijkheden. Er zijn ook gezellige restaurantjes. Toch merk je ook wat van het lokale leven. Iedereen rijdt op scootertjes en je merkt de invloed van de Islam. Er wordt geen alcohol geschonken, er is een speciaal bikinistrand en tijdens gebedstijd zijn de winkeltjes en restaurantjes dicht. 

Hoe kun je het beste reizen?

Op de eilanden zelf heb je geen vervoer nodig. Echter om er te komen of om van eiland naar eiland te reizen, natuurlijk wel. Vanuit Sri Lanka en India kun je relatief goedkoop vliegen naar de Malediven. Je betaalt ongeveer rond de €200 voor een vliegticket. Eenmaal op Malé reis je verder per boot. Afhankelijk van het eiland dat je kiest, heb je keuze tussen verschillende boten en shuttle diensten.