Hero background

Hero background

Malta

Malta

Malta is een prachtig en bruisend eiland gelegen in de Middellandse Zee en wordt omringd door kristal blauw water. Malta bestaat uit grofweg uit drie eilanden: Malta, Gozo en het kleinere Comino. Wij zijn al meerdere malen naar Malta op vakantie geweest en hebben alle highlights in kaart gebracht. Naast prachtige historische dorpjes en een kustlijn met kraakhelder water, kun je ook naar Malta reizen voor een bruisend nachtleven, goede restaurants met lokale gerechten en chille hotels.

Zoals op de foto te zien is, bezochten wij Malta met onze baby. Malta is een prima bestemming voor gezinnen én jongeren.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: april t/m oktober
  • Je betaalt met de Euro.

  • Je hebt soms een reisstekker nodig (type G).

  • Zo’n 3 uurtjes vliegen. Wij betaalden €140,- retour.

  • Wij huurden een auto via Sunnycars.nl.

  • Hotels boekten wij los en vooraf via Booking.com.

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Malta

Een lang weekend weg, een citytrip naar Valetta of een meerdaagse roadtrip over het eiland: het kan allemaal. Malta ligt op nog geen 3 uur vliegen van Nederland, het is bijna altijd mooi weer en een leuke bestemming voor iedereen. Wij gingen er ook heen met een baby en er zijn sowieso genoeg activiteiten voor kindjes van alle leeftijden.

Alles is klein

Bij een klein eiland zijn de reisafstanden klein en de reistijden kort. Heerlijk! Met een oppervlakte van 316 km2, is Malta veel kleiner dan Nederland en ongeveer 2x zo groot als het waddeneiland Texel. Binnen één uurtje rijd je met een auto van de ene kant van het eiland naar de andere. Malta heeft ook een van de kleinste hoofdsteden van Europa: Valletta 

Prachtige kust

Het eiland wordt natuurlijk van alle kanten omringd door water en dat levert een prachtige kustlijn op. Echter staat Malta zeker niet bekend om haar mooie stranden. Die zijn er wel, maar er zijn slechts een paar zandstranden te vinden. Die vind je in Mellieha. Wel liggen er veel mooie uitzichtpunten liggen langs de kust. Bijvoorbeeld Blue Grotto en St. Peterspool zijn bijzondere plekken waar je mooie foto’s kunt maken, of activiteiten kan ondernemen.

Met zoveel water, is Malta ook een favoriete bestemming voor duikers en snorkelaars. Er zijn zowel op Malta, maar ook op Gozo, heel veel bijzondere duikplekken te vinden. The Inland Sea is een kleine, bijna volledig door land omgeven lagune met een kleine natuurlijke tunnel die leidt naar de open zee. Volgens duikers een onvergetelijke plek om te duiken met prachtige rotsen, veel vissen en onderwaterleven. 

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Autorijden in Malta is goed te doen, al is het even wennen omdat ze links rijden. Onze ervaringen lees je hier. Heb je geen (internationaal) rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat is prima geregeld op het hoofdeiland Malta.