Accommodatie, hotels & influencers

Marketing reisbranche

Jouw accommodatie in de spotlight

Zoek je manieren om jouw hotel, appartement of B&B extra onder de aandacht te brengen bij reizigers? Dan heb je een super krachtig platform gevonden: reisblog Reisjevrij.nl! Wij leggen je graag uit hoe we kunnen samenwerken.

Eerst heel even kort over Reisjevrij.nl. Wij zijn in 2016 begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere reisblogs in Nederland. Maandelijks trekt de site meer dan 50.000 unieke bezoekers en deze aantallen lagen voor de corona pandemie zelfs nog veel hoger!

De kracht van onze website & influencers

Op Reisjevrij.nl delen wij échte reiservaringen en eerlijke verhalen. We geven goede reistips, vaak vanuit een praktisch perspectief. Daar heeft de lezer iets aan, want wij willen vooral niet vertellen hoe geweldig een bestemming is… maar juist alle handvatten bieden zodat de reiziger dit lekker zelf kan ontdekken en ervaren. Natuurlijk komt voor ieder reisje een hotel of B&B te pas, waarbij een fijne accommodatie het startpunt is voor een fijne vakantie of reis.

Eigenlijk willen wij ons zelf geen influencers noemen. Wij zijn reisbloggers die eerlijke tips geven en onze keuzes worden toch best vaak opgevolgd door onze lezers. Tja, eigenlijk dus toch influencers…

Onbeperkt exposure

Het grote voordeel van een vermelding op onze website t.o.v. een influencer campagne op sociale media, is de duur van de exposure. Op onze website staat jouw accommodatie voor onbeperkte tijd en krijg je een prominente plek in een artikel. Natuurlijk brengen wij het onder de aandacht via onze sociale media kanalen, maar via deze kanalen is de duur van de exposure veel korter. Daarnaast is de kans velen malen groter dat een lezer een hotelkamer bij jou boekt, wanneer hij of zij onze website bezoekt, dan wanneer hij/zij jullie voorbij ziet komen op sociale media.

Mogelijkheden

Veruit de meeste samenwerkingen die wij hebben, zijn met hotels. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw hotel of accommodatie hier onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld:

Verschijn in onze reisroutes

Wij maken graag roadtrips en rondreizen. Deze reisroutes werken wij van dag tot dag uit en vermelden hier per plek waar wij hebben overnacht. Dit is perfect om onder de aandacht te komen bij reizigers die hun reis nog aan het plannen zijn!

hotel samenwerken reisblogger
hotel marketing

Zie hier een voorbeeld route. Met alle hotels hebben wij samengewerkt.

Verschijn in een blogartikel

Per stad of plek schrijven wij graag over wat er te zien en te doen is. De hoogtepunten en bezienswaardigheden komen dan aan bod, maar ook jouw hotel of appartement waarin wij hebben overnacht!

Jouw hotel hier?

Jouw accommodatie op deze plek? Dat kan! We komen graag ‘proefslapen’. Je hotel kan in een opvallend hotelblok gepromoot worden, zoals deze, maar kan ook gewoon als tekst worden opgenomen bij de tips.

Verschijn op een regio pagina

De meeste landen zijn onderverdeeld in regio’s. Zo komen in Nederland de provincies terug. In Utrecht verbleven wij bij BUNK hotel en dat laten wij dan ook graag weten.

Hotel gratis adverteren

Indien dit plekje op zo’n vaste pagina ‘bezet’ is, dan blijft jouw hotel hier minimaal 1 jaar staan. Vaak is dit in de praktijk langer omdat we een plek meestal niet vaker dan om het jaar bezoeken.

Verschijn op social media

Instagram en Facebook gebruiken wij voornamelijk om onze artikelen op te verspreiden, maar ook om leuke tips te delen. Op Instagram hebben we zo’n +3000 volgers en op Facebook +4000. Op Instagram gaan we graag aan de slag met leuke stories in onze eigen huisstijl. Ook plaatsen we dagelijks nieuwe foto’s op onze feed.

hotel adverteren reisblog
social-media-influencers-reisbranche
hotel reclame reisblog

Voor stories (en reels) op Instagram hebben wij een eigen template gemaakt in dezelfde herkenbare stijl als ons blog. Hierboven een paar voorbeelden, maar onze set bestaat uit zeker 10 verschillende templates en worden enthousiast ontvangen door onze volgers.

Hotel review (doen wij niet)

De meeste reisbloggers bieden een zogenaamde ‘hotel review’ aan. Dit doen wij niet, tenzij je een hele bijzondere accommodatie hebt. In onze ogen is een hotel review namelijk niet zo interessant voor jou. Wij zetten liever in op de omgeving, wat er te doen is en vooral, waarom je een plek moet bezoeken. Jouw hotel adverteren we dan in zo’n reisblog, waardoor de lezer direct weet waar hij of zij moet overnachten tijdens het bezoeken van de bestemming.

Gratis adverteren op dit reisblog?

Ja, dat kan! Gratis is misschien niet helemaal het goede woord, maar in ruil voor een (aantal) overnachting(en), schrijven wij over jouw accommodatie. Wij vragen hiervoor dus geen vergoeding, enkel dat jij de ‘kosten’ van de hotelkamer en eventuele activiteiten voor jouw rekening neemt.

Inmiddels werken wij samen met hotels over de hele wereld… Maar ook in Nederland gaan we vaker op pad. Hieronder een paar voorbeelden van samenwerkingen met hotels en onze bloggers.

Ons uitnodigen?

Heb je een mooi hotel of appartement waar écht iedereen eens van gehoord moet hebben? Stuur ons even een berichtje!

    Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.