Hero background

Hero background

Mexico

Mexico

Of je nu naar Mexico reist voor een strandvakantie van 2 weken, een huwelijksreis of een avontuurlijke rondreis door het land: genieten wordt het zeker. Met de overheerlijke Mexicaanse keuken, de sfeervolle dorpen, tropische stranden en een bijzondere gevarieerde natuur. Een ideale mix dus van een actieve vakantie en een relax-vakantie! De regio’s Yucatan en Chiapas worden het meest bezocht door toeristen.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes

Wij bezochten Mexico op diverse manieren: als backpackers en als gezin met (jonge) kinderen. We maakten een roadtrip met huurauto, maar gingen ook backpacken, waarbij we gebruikt maakten van de ADO bus. Onze complete reisroutes vind je hier op ons reisblog, zodat jij zelf ook makkelijk in Mexico kan rondreizen.

Alle reisblogs en tips over Mexico

Reizen naar Mexico

Mexico is de thuisbasis van taco’s, sombrero’s en tequila, de Maya’s, bijna iedereen weet wel iets over Mexico. Maar er is veel meer in dit land te ontdekken dan de stereotypen. De landschappen variëren van de glinsterende blauwe kustlijn en de met cactussen bezaaide woestijnen in het noorden, tot de Maya-dorpen en met palmbomen bedekte stranden in het zuiden. Je kunt vulkanen beklimmen, walvissen spotten en canyons bezoeken. En overal door het land vind je rijkelijk versierde koloniale kerken, gigantische tempels en een verfijnde keuken.

Avontuur voor iedereen

Wie denkt dat je in Mexico alleen maar kan chillen op het strand en Maya tempels kan bezoeken heeft het mis. Overal liggen avonturen op de loer. Wat dacht je van zwemmen en snorkelen met walvishaaien? Elk jaar komen walvishaaien in groten getale naar de warme wateren van de Golf van Mexico. Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.
De natuur van Mexico is zo gevarieerd, dat je dagelijks andere activiteiten kan ondernemen. Start een zoektocht naar de mooiste cenotes of watervallen. Bijvoorbeeld Agua Azul is een aaneenschakeling van watervallen in prachtige tinten azuurblauw en onaards mooie kleuren Via verschillende terrassen en verdiepingen klatert het water naar beneden. Zelf zijn wij ook gaan ziplinen!

Relaxen

Een vakantie naar Mexico is niet compleet zonder ook even extreem te relaxen op de mooiste stranden. Die vind je genoeg hier. Isla Holbox, Playa del Carmen, Isla Mujeres en Tulum zijn bekende plekken waar je volledig tot rust kan komen. Eigenlijk heeft Mexico heel veel leuke plekken waar je zowel actief kan bezig zijn als goed kan relaxen. Kies hier je accommodatie ook op uit.

Is het veilig?

Er zijn soms wat twijfels onder reizigers over de veiligheid in Mexico. Je hoort soms ook akelige verhalen. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld en vonden het een ontzettend fijn land om doorheen te reizen. Goed om te melden is dat wij enkel de delen Yucatan en Chiapas ontdekt hebben, wat ook de veiligere regio’s zijn.

Controleer voor het boeken van je reis en voor vertrek altijd het actuele reisadvies voor Mexico.

Hoe kun je het beste reizen?

Mexico is een heerlijk veelzijdig land en heeft je veel te bieden. Een ideale manier om het land te verkennen is met een backpack op je rug, maar ook met een eigen huurauto is het goed te doen. Je bepaalt je eigen route, reistempo en accommodaties. Hoe je kunt reizen met de lokale busmaatschappijen of huurauto leggen we uit in de reisroute. Goede ervaringen met auto’s huren hebben wij met Rentalcars.com.

Backpacken door Midden-Amerika

Ga je voor langere tijd backpacken in Midden-Amerika? Dan is Mexico een geweldig startpunt. Mexico behoort tot het continent Amerika en valt daar weer onder Centraal Amerika, ook wel Midden-Amerika of Latijns-Amerika. Ze spreken hier natuurlijk ook Spaans! Buurlanden van Mexico zijn Guatemala en Belize en boven Mexico ligt de USA. Mexico en Belize worden vaak tijdens een reis gecombineerd. Een ideale combinatie als je ook houdt van de Caribische vibes!