De mooiste en leukste stranden van Bonaire

De leukste en mooiste stranden van Bonaire

Wist je dat Bonaire een gemeente van Nederland was? Maar dan wel een hele zonnige gemeente waar het heel het jaar door lekker warm is. Stranden hebben wij in Nederland natuurlijk volop, maar de prachtige witte stranden en het azuurblauwe zeewater op Bonaire maken het toch een stuk tropischer! Ga jij binnenkort naar dit fijne eiland of ben je gewoon nieuwsgierig, lees dan in deze gastblog van TravelHunter waar je de vijf mooiste stranden vindt.

1. 1000 steps

mooie stranden Bonaire
1000 steps Bonaire

We beginnen bij een van de bekendste stranden op Bonaire: 1000 steps. Om hier te komen hoef je niet letterlijk 1000 stappen te zetten, maar je moet wel een trap naar beneden lopen om op dit paradijsje te komen. Eenmaal daar aangekomen bevind je je op een klein strandje met een geweldige rotswand en prachtig helder water wat zich perfect leent om te snorkelen. Wie weet kom je hier wel een schildpad tegen… Het is daarnaast om prachtige plek om een handdoekje neer te leggen en samen naar de zonsondergang te kijken!

2. De Zoutpier

mooiste stranden bonaire tips

Een andere plek waar je goed kunt snorkelen is de Zoutpier. Als er geen schip ligt, mag je hier het water in en heb je grote kans om schildpadden en mooie gekleurde vissen te spotten. Het strand zelf is niet heel fijn om te liggen, maar het is zeker een aanrader om er een kijkje te nemen. Je kunt dit overigens mooi combineren met de rozegekleurde zoutpannen die aan de overkant van de weg liggen te schitteren.

3. Privéstrand bij Harbour Village

harbour-village-strand

Wil je een luxe verblijf op Bonaire, dan kun je een reis naar Harbour Village Beach Club boeken waar je gebruik kunt maken van het privéstrand met vele palmbomen en hangmatten. Hier ervaar je het ultieme vakantiegevoel én als je hier gaat snorkelen of duiken, kun je een kijkje nemen bij de “koraalbomen” waar koraal gekweekt wordt wat later op andere plekken in de zee geplant wordt.

Lees hier de 10 hoogtepunten van Bonaire!

4. Klein Bonaire

Vanaf Harbour Village, maar ook vanaf andere plekken op het eiland, kun je ook naar het kleinere zusje van Bonaire: Klein Bonaire. Je gaat hier met de boot heen en kunt hier genieten van een rustgevende omgeving en ook hier weer: parelwitte stranden en super doorzichtig water… Een ideale plek dus ook weer om je snorkel tevoorschijn te halen!

5. Jibe City

stranden bonaire jibe city

Wil je een middagje windsurfen of gewoon lekker loungen, dan moet je naar Jibe City in het zuidoosten van het eiland. Bij deze hippe strandtent kun je zelf gaan windsurfen, een lesje nemen of plaatsnemen op de loungebanken of zitzakken om met een lekker drankje naar andere windsurfers kijken. Zeker doen als je op Bonaire bent!

Wil jij graag de o-zo-mooie onderwaterwereld van dit Nederlandse eiland ontdekken, lees dan ook de blog van TravelHunter met de mooiste plekken om te snorkelen op Bonaire.

Wat is jouw favoriete strand op Bonaire? Of heb je vragen? Stel ze hieronder.

Have fun en reis je vrij ,
Selma

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Selma blogger

Selma Hoving

Al ruim 8 jaar vlieg ik als stewardess de wereld rond. Nog steeds ontdek ik nieuwe plekken en word ik erg happy van het ontmoeten van nieuwe mensen. Reizen is mijn passie, geeft me veel energie en mooie bestemmingen deel ik graag met anderen. Ik neem je mee naar leuke reisbestemmingen, toffe hotspots en ik geef je handige reistips.

Meer over Selma Hoving

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *