Hero background

Hero background

Namibië

Namibië

Namibië is een schitterende bestemming in het zuiden van Afrika! Tijdens onze rondreis werden wij betoverd door de ongerepte natuur, de weidse woestijnlandschappen, het talrijk aanwezige wild-life, de rode zandduinen en de vriendelijke mensen. Namibië is echt een avontuurlijke bestemming die op jouw bucketlist hoort.

Namibië is een geweldig land om zelfstandig rond te reizen, met een coole SUV of zelfs een auto met daktent. Door je goed voor te bereiden op je reis kun je er het meeste uithalen! Daar helpen wij graag bij. Lees hier al onze tips over reizen door en naar Namibië.

Vergeet niet een goede verrekijker mee te nemen. Geweldig tijdens de safari’s!

Handig om te weten

Onze eigen rondreis

Reisblogs en tips

Reizen naar Namibië

Het land van de avontuurlijke safari’s, bijzondere natuur, een onwijs vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Je zult ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie hebben wanneer je naar Namibië reist. De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Als het bij ons winter is, is het in Namibië zomer. De Afrikaanse winter van juni tot augustus is droog en mild, ideaal om dieren te spotten! Van december t/m februari kun je beter niet naar Namibië reizen i.v.m. hoge temperaturen, veel regenval en onweersbuien.

Bekijk hier het actuele reisadvies Namibie.

Hoe kun je het beste reizen?

Namibië is het perfecte land voor een zelfstandige autorondreis (ook wel self-drive genoemd). De wegen zijn goed en het links rijden heb je binnen no-time onder de knie, althans dat is onze ervaring.

Zelf geven wij dus 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Heb je geen (internationaal) rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om een groepsrondreis te maken of een privé chauffeur in te huren.

Wildlife safari’s

Naast de prachtige natuur, woestijn en talloze activiteiten, bezoek je Namibië natuurlijk om wildlife te spotten. Namibië heeft meerdere nationale parken waar je wildlife kan spotten. Etosha national park is het bekendste park.

Leuke buurlanden?

Een rondreis door Namibië kan perfect gecombineerd worden met enkele interessante buurlanden. Veel voorkomend is een reis door Namibië en Botswana. Ook worden Zuid-Afrika (Kaapstad) en Namibië vaak gecombineerd.