Hero background

Hero background

Nederland

Nederland

‘Aaah Amsterdam’ zegt elke buitenlander wanneer je op reis tegen ze zegt dat je uit Holland komt. Ons kleine koude kikkerlandje heeft de toerist natuurlijk veel meer te bieden dan Amsterdam. Wij gingen het massaal ontdekken tijdens de corona pandemie en zo leerden wij dat Nederland ook hele leuke plekken heeft. En zeg eens eerlijk… op reis mis je toch ook altijd hagelslag, een goede plak kaas en een ordinaire bitterbal?

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: mei t/m september
  • Reis met je eigen auto, de trein of bus. Reserveer een parkeerplek via parkos.nl.

  • Of huur een auto via  EasyTerra.nl of SunnyCars.nl.

  • Boek de leukste hotels via Booking.com. Of kijk op ons blog voor inspiratie!

Kies een bestemming

De leukste citytrips in Nederland

Alle reisblogs en tips

Vakantie in Nederland

Een vakantie in ons eigen land Nederland is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch hebben we met 12 verschillende provincies een gevarieerd aanbod voor fijne vakantie. Neem nou Limburg. Leuke steden om te bezoeken zijn Maastricht (my home town), Roermond en Valkenburg. Vanuit deze steden kun je leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld lekker wandelen of fietsen. Of maak een mini roadtrip door de mooie Mergellandroute te rijden. Limburg is een culinaire provincie waar genieten centraal staat. Wil je liever uitwaaiden aan het strand? Kies dan voor Zeeland of de Waddeneilanden. Verder vinden wij Utrecht in de provincie Utrecht zo’n gezellig stad. Naast heerlijk winkelen kun je hier gezellig uiteten, gezellig rondslenteren door de straatjes, terrassen langs de grachten, de Domtoren beklimmen of streetart spotten, je kunt het hier allemaal! 

Vrienden of vriendinnenweekend?

In Nederland kun je ook perfect een weekend weg met vrienden. In het Limburgse heuvelland is voldoende te beleven, of ga je liever naar Amsterdam voor een feestweekend? Ga je met een paar vrienden of een heel elftal? Huur dan een groepsaccommodatie in Nederland. Daar kun je terecht met groepen groter dan 10 personen.

Hoe kun je het beste reizen?

Een groot voordeel van reizen door Nederland is dat je makkelijk met het openbaar vervoer kan reizen. Met de trein en de bus kom je overal en de grotere steden hebben ook nog trams en fietsen te huur. Natuurlijk kun je ook je eigen auto nemen of een campertje huren.