Hero background

Hero background

Nepal

Nepal

Ben je op zoek naar een prachtige ervaring in het land van de Himalaya? Eentje met de Mount Everest, bijzondere (meerdaagse) trekkingen door de bergen, de geboorteplaats van Boeddha, paragliden, tijger safari’s en een unieke keuken met invloeden uit alle hoeken van Azië? Ga dan naar Nepal. Nepal is een super goedkoop land en is populair onder backpackers, sla deze bestemming dus zeker niet over!

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: maart t/m mei en september t/m november
  • In Nepal betalen ze met de Nepalese Roepie €1 ≈ 145 Roepie

  • Reisvaccinaties aanbevolen!

  • Je hebt een visum nodig. Een visum ‘on arrival’ is mogelijk.

  • Reisstekker nodig voor stopcontact D & M.

  • Minimaal 12u vliegen. Je betaalt zo’n €800 retour.

  • Hotels boekten wij vooraf via Booking.com.

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Nepal

Als je houdt van hiken, dan is Nepal een geweldige vakantiebestemming in Centraal Azië. Met haar indrukwekkende Himalaya en de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. Die je overigens van heel dichtbij kunt zien vanuit het Everest Base Camp.

De bevolking van het land is uitermate vriendelijk en in de verschillende steden zijn er bijzondere tempels te vinden. Ook heeft de lokale keuken vele delicatessen te bieden, waarvan dal bhat de bekendste is.

De duur van je bezoek aan het land hang af van de trekking(en) die je wilt gaan doen. Met een grote trekking adviseer ik drie weken.

Hoe kun je het beste reizen?

Nepal heeft een slecht wegennetwerk. Ik raad daarom af om hier een auto te huren. De meeste toeristen reizen via een reisorganisatie, maar je verplaatsen met bussen of taxi’s is de beste optie voor zelfstandige reizigers. In Nepal kun je dus prima backpacken. Tussen de toeristische bestemmingen gaan ook speciale toeristenbussen, deze reizen een stuk comfortabeler dan de lokale bussen. Wel duren de meeste bestemmingen langer om te bereiken dan Google Maps je aan zal geven.

Bekijk hier het actuele reisadvies van Nepal.

Je koopt voor de bus vaak een kaartje aan boord. Zowel de taxi als bus dien je bijna altijd in cash te betalen. Tussen Kathmandu en Pokhara gaan er dagelijks vluchten.

Bezoek de Himalaya 

Nepal is het land van de hoogste berg ter wereld: De Mount Everest. Een bekende trekking om te doen is dan ook naar het basiskamp van de Mount Everst. Een andere bekende en mooie trekking om te doen is de Annapurna Circuit. Beide trekkingen kosten je meer als een week aan tijd. Maar er zijn ook genoeg kortere trekkingen te doen vanaf twee of drie dagen.

Ik raad je aan om een trekking in de Himalaya altijd onder begeleiding van een gids te doen. Het weer in de bergen is onvoorspelbaar en je kunt met hoogteziekte of andere problemen te maken krijgen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Nepal is van maart t/m mei en september t/m november. Dit zijn namelijk de periodes van droogseizoen in het land en geven je de beste uitzichten tijdens een trekking door de Himalaya.

Ga je in onze zomer naar Nepal dan zit je daar in het regenseizoen en heb je een grote kans dat de bergen niet zichtbaar zijn tijdens een trekking. In de winter zijn deze wel zichtbaar maar zijn de omstandigheden een stuk kouder en extremer wat een trekking moeilijker maakt.

Reis je met ander intenties af naar het land. Bijvoorbeeld voor het bezoeken van de heilige plaats Lumbini of om een van de nationale parken in het zuiden van het land te bezoeken kan je dit wel in de wintermaanden doen.