Hero background

Hero background

Noorwegen

Noorwegen

Noorwegen is een paradijs voor outdoor liefhebbers. Het heeft zoveel te bieden! Een overweldigende natuur met diepblauwe fjorden, groene valleien, indrukwekkende watervallen, hoge bergen met besneeuwde toppen, gletsjers,… Noorwegen is ongeveer 8x zo groot als Nederland, maar heeft veel minder inwoners. Grote kans dat je verschillende prachtige plekken helemaal voor jezelf hebt!

Veel Nederlanders en Belgen reizen met hun eigen auto richting Noorwegen! Vanuit Duitsland of Denemarken neem je de ferry (minimaal 24u reistijd!).

Handig om te weten

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Noorwegen

Een reis naar Noorwegen en door de “Noorse fjorden” staan bij veel mensen op het lijstje. Met de Noorse fjorden wordt voornamelijk gerefereerd naar de prachtige kustlijn van Noorwegen. Een fjord is een soort diepe inham in het land vanuit de zee, ook wel ‘zeearm’ genoemd. Een fjord is ontstaan door een gletsjers. De Noorse fjorden onderscheiden zich vanwege hoge en steile omliggende bergen, dat zorgt voor spectaculaire uitzichten.

Hoe lang moet je gaan?

Noorwegen is een groot land. De reistijden moet je niet onderschatten. Ook kunnen de wegen ondergesneeuwd zijn. Verblijf minimaal 2 weken in Noorwegen om een goede indruk te krijgen van het zuidelijkste deel. Wil je meer van het land ontdekken, dan raden wij zeker een reis van 3 tot 4 weken aan.

Wat is de beste reistijd?

Noorwegen is het beste te bereizen tussen de maanden mei en augustus. Vanaf mei wordt het iets warmer (10 -15 graden) en staat alles in bloei. Maar het kan ook goed zijn dat er in mei nog sneeuw ligt en dat niet alle bergpassen even goed toegankelijk zijn. Wacht je nog een maandje, dan heb je kans op beter weer en is de meeste sneeuw gesmolten. In juli en augustus is het hoogseizoen. Het kan aangenaam warm zijn in Noorwegen, maar ook de prijzen van hotels schieten de lucht in. Houd er ook rekening mee dat de dagen in de winter erg kort kunnen zijn. Bijvoorbeeld in Oslo start de dag dan rond 9u en gaat de zon alweer rond 15.30u onder.  

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Autorijden in Noorwegen is heel goed te doen. De wegen zijn over het algemeen goed en het verkeer is vergelijking bij ons erg rustig. Wij zijn zelf vanuit Nederland op reis gegaan naar Noorwegen, met onze eigen auto. Je neemt dan de ferry vanuit Duitsland of Denemarken. Een andere optie is om naar bijvoorbeeld Oslo te vliegen en van daaruit een auto te huren.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Scandinavië

Wanneer je vanuit Nederland of België vertrekt met de eigen auto, dan maak je sowieso al een leuke roadtrip door verschillende landen. Je komt o.a. door Duitsland en misschien reis je door Denemarken als je vanuit daar de oversteek maakt. Je kunt je roadtrip door Scandinavië compleet maken door de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden te combineren in een reis.