Hero background

Hero background

Oeganda

Oeganda

Met een adembenemend mooie natuur, wildlife en het hele jaar door warm weer, zou Oeganda (ookwel Uganda) een van Afrika’s meest geliefde reisbestemmingen moeten zijn. Toch wordt Oeganda veel minder bezocht dan bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Namibië. Graag nemen wij je mee naar Oeganda, via onze reisroute en reistips!

Oeganda, de bron van de rivier de Nijl, de thuisbasis van de hoogste bergketen van het continent en het grootste zoetwatermeer, heeft veel te bieden. En heel bijzonder, je kunt er wilde berggorilla’s spotten!

Handig om te weten

Onze reisroute

Alle reisblogs en tips

Roadtrippen in Oeganda

Rondreizen in Oeganda is anders dan anders! Dat maakt Oeganda ook een bijzondere en avontuurlijke reisbestemming. Reizen in Oeganda is namelijk één groot avontuur buiten de gebaande paden. Het is totaal anders dan een reis door Zuid-Afrika of Marokko en hoewel het gewoon wat meer planning vereist, is reizen naar Oeganda een ervaring om nooit te vergeten. Veel reizigers bezoeken Oeganda voor de gorillatrekking, terecht, maar het land heeft zoveel meer te bieden.

Beste manier om te reizen

Je kan in Oeganda eigenlijk op twee manieren reizen: zelf in een 4wd jeep, of in een 4wd jeep met privé chauffeur. In Oeganda kun je geen auto huren via een online vergelijker zoals Rentalcars of Sunnycars.nl.

Bekijk hier het actuele reisadvies Oeganda.