Hero background

Hero background

Oekraïne

Oekraïne

Oekraïne is een groot land en een bijzondere vakantiebestemming. Kiev is de grootste stad en sinds 1991 ook de hoofdstad van Oekraïne. Met haar mooie gebouwen en leuke sfeer is deze stad zeker een bezoek waard. Ook Lviv is een leuke stad voor een stedentrip! En wat dacht je van een bezoek aan Tsjernobyl? Dat is een van de meest bijzondere dingen om te doen in Oekraïne. Tijdens een dagtrip vanuit Kiev leer je meer over de kernramp die zich hier heeft voltrokken en krijg je een rondleiding in deze spookstad.

Handig om te weten

Alle reisblogs en tips

Leuke excursies en tours

Reizen naar Oekraïne

Oekraïne is een land met een lange historie. Dit zie je ook terug in de vele oude steden. Bijna overal is wel een oude kathedraal of kerk te vinden. Buiten de steden heeft Oekraïne ook grote delen ongerepte natuur waar je wolven, vossen en wilde katten kunt spotten. Stranden zijn er ook te vinden! Veel toeristen komen voor de eeuwenoude steden maar ook genoeg voor de mooie stranden aan de zwarte zee. En dan is er ook nog Tsjernobyl waar Oekraine deels om bekend staat.

Citytrip Kiev

Op nummer 1 staat natuurlijk de hoofdstad Kiev. Wat een prachtige stad! Het is een van de oudste steden van Europa maar nog niet zo’n heel toeristische bestemming. Toch is het een ideale plek voor een stedentrip. Het heeft veel moois te bieden, zoals prachtige kathedralen en kloosters en ook de sfeer is erg gezellig. Extra pluspunt; het is er ook nog eens goedkoop! Eten, drinken, vervoer en overnachtingen hoeven echt niet veel te kosten. Ideaal dus!

Tsjernobyl

Op 26 april 1986 gaat het gruwelijk mis: een experiment in kernreactor 4 mislukt en er volgt een explosie. Er komen ontzettend veel mensen om het leven. In totaal worden er 135.000 mensen geëvacueerd. Uiteindelijk zouden zij nooit meer terugkeren naar Tsjernobyl of Pripyat. De omgeving, nu bekend als ‘The Exclusion Zone’, werd hermetisch afgesloten vanwege de hoge radioactiviteit. De mensen zijn dus al jaren verdwenen, maar de gebouwen staan er nog en de natuur heeft er vrij spel gehad. Het is inmiddels een unieke en aangrijpende omgeving. In het kinderdagverblijf liggen nog tientallen poppen en kinderschoentjes, in het zwembad groeien de bomen naar binnen en het pretpark ligt er verlaten en verroest bij. Dit is een heel indrukwekkend gezicht en dus zeker een bezoek waard. Tsjernobyl kun je alleen met een tour bezoeken, op eigen houtje gaan is niet mogelijk.

Hoe kun je het beste reizen?

Boek je een citytrip naar een van de steden? Dan heb je geen auto nodig en kun je prima uit de voet met openbaar vervoer. Wil je meerdere steden bezoeken in Oekraine? Dan geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een (huur)auto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Ook kun je dan gebieden bezoeken waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Oekraine heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst aan Rusland, Wit-Rusland, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië. Wil jij een roadtrip maken in Oost-Europa? Dan is een combi met een of meer van deze landen zeker een aanrader.