Oostenrijk: het winterwonderland voor wintersporters

Oostenrijk: het winterwonderland voor wintersporters

Nog even en het is alweer hartje winter. Voor velen is dit dan ook het moment om op zoek te gaan naar de perfecte wintersportvakantie. Bij het vinden van de juiste wintersportlocatie is het land van belang. Daarnaast wil je natuurlijk ook een vakantiebestemming vinden die perfect aansluit bij jouw situatie. Hieronder zetten we een paar voordelen van de wintersport in Oostenrijk voor je op een rij.

Landschap

reisblog samenwerken

Het Oostenrijkse landschap; van de besneeuwde bergtoppen, pittoreske skidorpjes tot de prachtige architectuur van kastelen in steden als Wenen; het blijft wonderlijk. Daarom reizen ook veel mensen naar Oostenrijk tijdens de wintersportvakantie. Daarnaast zijn er vele prachtige skigebieden die iedere wintersporter wel wat te bieden heeft. Zo staan bepaalde gebieden bekend om de luxe, gezelligheid, moeilijkheidsgraad van de pistes en ga zo maar door. Ook het winterse weer trekt natuurlijk veel toeristen naar prachtige wintersportgebieden.  In Oostenrijk is er altijd een skigebied te vinden dat aansluit op jouw wensen.  

Gastvriendelijk

Gezellig, warm en traditioneel: Oostenrijkse skidorpen hebben je dit onder andere te bieden. Omdat veel skidorpjes wat kleiner zijn dan de skidorpen in bijvoorbeeld Frankrijk, is het erg gezellig en knus in de hotels en restaurants. Daarnaast zijn Oostenrijkers zelf ook zeer gastvrij en mengen ze zich vaak tussen de toeristen. Zo krijg je dat echte vakantiegevoel wanneer je in Oostenrijk op wintersportvakantie bent.

Prettige reis

Veel Oostenrijkse skigebieden liggen een stuk dichter bij dan die in Frankrijk en Italië. Daarnaast is het een stuk gemakkelijker om de vakantiedrukte op de weg te omzeilen door met ander vervoer te reizen. Zo kiezen steeds meer mensen er voor om per trein naar de wintersport in Oostenrijk te reizen. Met de trein reis je in 9 à 10 uur naar de Oostenrijkse Alpen, waarbij je wel 3x moet overstappen. Dit is sneller, vriendelijker voor het milieu en makkelijker wanneer je een autovrij skidorp bezoekt. 

Gezinsvriendelijk

Met (jonge) kinderen op wintersportvakantie is een wonderlijke reis, helemaal voor de kinderen. Echter is het voor de ouders soms best lastig, want je kinderen kunnen nog niet skiën of snowboarden en spreken vaak nog geen perfect Engels. Gelukkig zijn er veel skidorpen in Oostenrijk waar ski-instructeurs een woordje Nederlands spreken of zelfs Nederlands zijn. Daarnaast zijn er dorpen zoals Serfaus waar geen auto’s kunnen komen. Zo kunnen je kinderen zorgeloos in de sneeuw spelen zonder dat jij met zorgen zit over de openbare weg.  

Après-ski

Een wintersportvakantie in Oostenrijk? Die gaat hand in hand met een bezoekje aan de après-skihutten. Oostenrijk staat bekend om de après-ski en dat is ook goed te begrijpen. De gezellige skihutten, kroegen en terrassen zijn hiervoor helemaal aangekleed en er zijn zelfs Oostenrijkers uit grote steden die in het weekend afreizen naar skidorpjes speciaal voor de après-ski. Met een echte Oostenrijkse bierpul in je hand en Duitse après-skimuziek die uit de speakers blaast, kan je genieten van de echte Oostenrijkse après-skibeleving. 

Of je nu op zoek bent naar een traditioneel, knus skidorpje voor een gezellige wintersportvakantie of juist een levendige, feestelijke vakantie wilt ervaren; in Oostenrijk is er altijd wel een perfecte wintersportvakantie voor je te vinden. 

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *