Hero background

Hero background

Oostenrijk

Oostenrijk

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt waarschijnlijk aan wintersport. Niet zo gek! Het is een enorm populaire wintersport bestemming. Als je in de winter naar Oostenrijk gaat vind je er een overdaad aan toffe ski-gebieden! Maar ook in de zomer is Oostenrijk leuk! Natuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. En een citytrip naar bijvoorbeeld Wenen of Salzburg kan ook het hele jaar door.

Een roadtrip door Oostenrijk in combinatie met wat buurlanden is ook een erg leuk idee. Zo combineerden wij Oostenrijk met Italië en Zwitserland, een geweldige roadtrip!

Handig om te weten

Onze reisroutes

Oostenrijk is perfect voor een roadtrip met je eigen auto of een huurauto. Zo ontdek je de mooiste plekjes in alle vrijheid. Let er wel op dat je een vignet aanschaft. Ook is in de meeste grote steden het openbaar vervoer goed geregeld. Bekijk hier onze reisroutes door Oostenrijk.

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om het skiën. Dat kun je hier ook als de beste doen (of leren). Maar ook natuurliefhebbers kunnen in Oostenrijk volop genieten, en voor een stedentrip zit je hier ook goed. Als je in de zomer naar Oostenrijk gaat, probeer dan te overnachten in een traditionele Alpenhut. Super sfeervol en je wordt wakker met een prachtig uitzicht!

Citytrips

Er zijn diverse bestemmingen in Oostenrijk die leuk zijn voor een stedentrip. Bezoek bijvoorbeeld Wenen, de grootste stad van het land. Wenen staat bekend als de stad van de muziek. Componisten zoals Mozart en Beethoven verbleven en werkten jarenlang in Wenen. Ook vind je er prachtige gebouwen. Innsbruck en Graz zijn ook leuke plekken om te bezoeken. Salzburg heeft me ook erg verrast! Een stad vol cultuur en geschiedenis! Het centrum staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanuit Salzburg kun je naar het prachtige Hallstatt, een pittoresk stadje aan de Hallstatter See. Omdat de huizen gebouwd zijn aan het water en tegen de groene berghellingen, leent dit plaatsje zich uitstekend voor mooie foto’s. Het is dan ook een van de meest gefotografeerde plekken op de wereld.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Heb je geen (internationaal) rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om een groepsrondreis te maken of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Maak Oostenrijk onderdeel van een roadtrip door Europa. Oostenrijk heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst aan Italië, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Duitsland. Ga je met je eigen auto op vakantie? Dan is een combi met Italië, Zwitserland of Slovenië écht een aanrader.