Ooty of Munnar bezoeken in India?

Ooty en Munnar, twee hill stations in het zuiden van India. Het zijn allebei kleine dorpjes, omgeven met prachtige natuur en theeplantages. In beide dorpen kun je helemaal tot rust komen en ontsnappen aan de Indiase chaos en drukte. Als je de mogelijkheid hebt, bezoek dan allebei de dorpen. Tijdens mijn stageperiode in India, heb ik allebei de hill stations bezocht. Hoewel beide dorpjes erg leuk zijn om te bezoeken, gaat mijn voorkeur uit naar Munnar.

De theeplantages in Munnar zijn mooier

In zowel Munnar als Ooty vind je kilometerslange theeplantages, maar het landschap van Munnar vond ik intenser. Het leek groener en mysterieuzer. Doordat Munnar in de bergen ligt, strelen de wolken de theeplantages. Dit zorgt voor prachtige foto’s! Daarnaast heeft Munnar een prachtig meer, waar je ook weer heerlijk kan wandelen.

Landschap Munnar
Theeplantages Munnar, mooi hè?
Landschap Ooty India
Theeplantages Ooty

Munnar is kleiner en minder ontwikkeld

Het centrum van Munnar is echt een beetje crappy. Het is heel klein en eigenlijk is er helemaal niets te doen. Ook dit heeft zijn charme. Er zijn weinig toeristen en je kunt het onaangetaste India ontdekken. Ooty is verder ontwikkeld en is iets meer gericht op het toerisme. Dit vertaalt zich in het aantal activiteiten in de stad. In Ooty kun je naast wandelen ook paardrijden, een roeibootje huren, de botanische tuin en het spookhuis bezoeken.

Munnar centrum
Munnar centrum
Ooty centrum
Ooty centrum

Ooty beter bereikbaar

Omdat Ooty al verder ontwikkeld is dan Munnar, is Ooty ook makkelijker te bereiken. Bovendien ligt het op drie uur rijden van het Mudumalai National Park en de Nilgiri Hills. Ooty is makkelijk te bereiken vanuit Bangalore, Mysore, Chennai en Coimbatore. Munnar is het beste per bus te bereiken vanuit Cochin, Kottayam, Trivandrum, Kumily en Coimbatore.

Meer Munnar India
Meer Munnar
Meer Ooty
Meer Ooty

Munnar en Ooty zijn allebei de moeite waard. Elke stad heeft zijn eigen charme en voordelen. Munnar heeft wat dat betreft een speciaal plekje in mijn hart omdat ik daar hele bijzondere dingen heb meegemaakt. Zoals meeliften achterop een theewagen, meeliften in een jeep met nog 16 andere personen, olifanten voeren en meer.

Lees meer tips over India

Ben jij al eens in Ooty of Munnar geweest? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het mij weten.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Ik kwam bij je blog uit omdat ik aan het twijfelen ben om Ooty of Munnar te bezoeken of allebei, maar we moeten keuzes maken en mijn voorkeur gaat uit naar Munnar.
  Denk je dat die keuze goed is? Zonde om Ooty te skippen maar als het op elkaar lijkt ga ik dat toch doen 🙂

  Groetjes
  Daphne

  Daphne | food & flip flops

  Beantwoorden
  • He Daphne,
   Sorry voor mijn late reactie, jouw berichtje was in het ongewenste mapje gekomen… Munnar vond ik veel mooier dan Ooty. Naar Munnar zou ik zeker nog eens terug gaan, Ooty niet. Dat zegt misschien al genoeg :-).
   Succes met de voorbereidingen!
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hey Evy
  We willen Zuid India bezoeken in november. We hebben 28 dagen. Wat zou jij adviseren? ( bv alleen de westkant of ook plaatsen aan de oostkant?

  Kitty

  Beantwoorden
  • Hi Kitty,

   Heb je ook mijn reisroutes gezien? Zelf heb ik vooral de westkant gezien. In het oosten heb ik alleen Pondicherry gezien. Wel leuk, maar voor mij niet de moeite waard om nog eens die hele reis te maken. In het westen liggen gewoon ook hele mooie plaatsen. In Goa kun je gerust een week verblijven, heerlijk! Mysore is erg leuk om wat langer dan 1 nacht te verblijven. Ik zou deze route eens overwegen, en dat wat rustiger aan doen omdat je 28 dagen hebt. Of nog een plekje toevoegen zoals Kollam, of een nationaal park met wildlife zoals Nationaal park Periyar.

   Het is zo’n groot land met zoveel te zien! Genoeg keuze!
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *