Regel je reis helemaal zelf

Mijn doel is om je te inspireren en te helpen met het bepalen van je backpack route of roadtrip. Jij kiest de bestemming en boekt een losse vlucht, de hotels, de excursies en regelt het vervoer. Om je te helpen vind je op Reisjevrij.nl complete rondreizen inclusief een prijsindicatie. Alle informatie die je nodig hebt, is verzameld op één pagina. De route, hoe je van bestemming A naar bestemming B komt, hoelang dit duurt, hoeveel dit kost, waar je het beste kan overnachten enzovoort. Als de reis je bevalt, kun je beginnen met plannen.

Stappenplan

1

Kies eerst je reisbestemming

2

Kies daarna een mooie rondreis

Bekijk de reis en de reisroute. De reisroute is bij elke reis weergeven en vertelt je hoe je van A naar B komt, welke hotels je kan nemen en hoeveel alles kost.
3

Bevalt de reisroute je?

Dan kun je beginnen met plannen.
4

Boek als eerste je vliegticket

Zelf boek ik meestal via Cheaptickets.nl of Vliegtickets.nl. Zodra je het vliegticket geboekt hebt, weet je wanneer je aankomt en vertrekt.
5

Boek vervolgens van dag tot dag de hotels

Bekijk wanneer je waar bent en hoeveel nachten er verblijft. Mijn hotelkeuzes staan weergeven in de reisroute van de rondreis. Klik op de link om het hotel te bekijken. Natuurlijk kun je ook een ander hotel kiezen. Ik boek mijn hotels meestal via Booking.com of Agoda.com, tenzij direct boeken bij het guesthouse vereist is.
6

Boek vervolgens de interne vluchten en treintickets

Als het voor jouw reis nodig is om binnenlandse (of buitenlandse) vluchten te maken, dan boek je deze ook beter van te voren. In de reisroute staat beschreven via welke maatschappij je dit het beste kan doen.

Ook treinreizen kun je (in het hoogseizoen beter) van te voren boeken. Dit staat ook in de reisroute aangegeven.

7

Excursies en taxi’s regel je ter plaatse

In Azië wordt je doodgegooid met taxi’s, tuk-tuks en excursies. Deze regel je dus daar én vergeet niet te onderhandelen over de prijs!