Overnachten Extremadura, Spanje | El Baciyelmo, Trujillo – ervaringen

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Waar overnachten in Extremadura?

Tijdens onze grote Spanje-rondreis met onze tieners, kwamen we zowel langs heel bekende highlights, als langs onontdekte plekjes. Natuurlijk zijn we wat blij dat we het prachtige Alhambra, de immense Mezquita en gezellig (en warm) Sevilla hebben kunnen afstrepen van onze bucket-list, maar het waren juist de onontdekte plekjes, die ons op een positieve manier verrast hebben! Extremadura in Midden-Spanje was voor ons zo’n plekje. Wat een ondergewaardeerde bestemming is dit. Natuurlijk wil je hier ook wel fijn overnachten, en dat kan prima in El Baciyelmo. Je kunt hier prima meerdere nachtjes blijven en de omgeving verkennen. Lees hier waarom!

De locatie

El Baciyelmo ligt in het stadje Trujillo. Dit stadje is mooi centraal gelegen voor alle bezienswaardigheden van de Extremadura, die we van hieruit bezocht hebben. We konden alle door ons bezochte bezienswaardigheden binnen het uur bereiken. De studio’s zijn gevestigd in een prachtig 16de-eeuws pand in het stadje zelf. Vanuit hier loop je zo Trujillo in. Op een paar minuutjes wandelen vind je een parkeergarage, of je kan ook vragen om je auto te stallen in de garage van de eigenaar zelf. Deze locatie was voor ons een perfect rustpunt voor een langer verblijf en in de omgeving zijn genoeg leuke dingen te doen. Wij hebben tijdens onze grote Spanje-rondreis met tieners vijf nachten hier geslapen, maar je kunt hier makkelijk langer verblijven en zo ook de verder gelegen bezienswaardigheden ontdekken en een dagje lekker relaxen!

Trujillo verkennen

Lees hier wat je allemaal kan doen en zien in Extremadura!

Het verblijf

Dit verblijf wordt gerund door een Nederlands echtpaar: Karla & Herman. Zij kochten in 2005 een ruïne en renoveerden het met veel liefde tot de prachtige plek die het vandaag is. Het ontvangst is hartelijk en tips worden met alle liefde gegeven. 

Er zijn verschillende studio’s beschikbaar die allemaal een eigen inrichting hebben, beschikken over een eigen badkamer, kitchenette en heerlijke airco, een must in de zomer in Spanje. Er is ook een familiestudio: daarbij huur je eigenlijk twee studio’s op dezelfde verdieping, die je verder met niemand deelt. Leuk, de kinderen hadden er dus hun eigen chill-plek, terwijl ze toch dichtbij genoeg waren om iets te komen vragen, als dat nodig was. De bedden liggen fijn en de kamers zijn heerlijk ruim! De kamerprijzen variëren tussen de €66,- (2 personen) en €136,- (vier personen) per nacht

De tuin & het zwembad

Het verblijf heeft, naast de gastvrije eigenaars en de mooie kamers, nog twee hele grote pluspunten: de tuin, een groene oase in het dorre Extremadura en het koele zwembad! Je kan prima een dagje relaxen met een goed boek in de tuin, afgewisseld met een duik.

Zicht op de groene tuin vanuit onze studio

Wat kun je doen in de omgeving?

Je kunt hier prima meerdere dagen verblijven en de omgeving ontdekken. Leuke dingen om te doen, is bijvoorbeeld een bezoek aan de historische steden Trujillo en Caceres, beiden UNESCO-werelderfgoed. Daarnaast kan je ook naar Mérida, waar je schitterende Romeinse overblijfselen kan zien!

Romeinse overblijfselen in Mérida

Een absolute highlight voor ons was een bezoek aan Monfragüe National Park. Je kan hier korte en langere wandelingen maken, met je eigen auto naar uitzichtpunten rijden, of zelfs een georganiseerde safari of birdwatching tour boeken! Het park is vooral bekend om zijn grote kolonie gieren, die erg gemakkelijk te spotten zijn. Tot slot: wij waren er in de zomer, en allerlei soorten vogels vlogen ons om de oren, ook in de stadjes was het een gekwetter. Het voorjaar is echter de toptijd in deze streek om aan birdwatching te doen: Extremadura kent vele vogels die er het ganse jaar blijven, maar dan komen er ook vele trekvogels, waaronder ooievaars. Kortom: er is genoeg te doen om je meerdere dagen te vermaken. 

Wij hebben genoten van ons verblijf hier. Mede dankzij de gastvrijheid van Karla en Herman. Waarvoor heel veel dank! Neem ook een kijkje op hun website. Ga jij ook overnachten op deze heerlijke plek?

Have fun en reis je vrij ,
Chris

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *