Overnachten in de Rozenvallei in Bulgarije: onze hotel tips

Hotel tips Rozenvallei: onze favoriete accommodaties

Leuk, je gaat naar Bulgarije! Een leuke, authentieke bestemming, waar je alle ingrediënten vindt om van je vakantie een succes te maken. De Rozenvallei is vooral erg aantrekkelijk in mei en juni, als de rozen ook effectief in bloei staan. De vallei staat bekend om haar immense rozenvelden, waarvan rozenwater wordt gemaakt, een belangrijk exportproduct voor Bulgarije. In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in de Rozenvallei, in Bulgarije!

Een logische route

De hotels die hier vermeld staan, hebben gemeen dat ze allemaal in de Rozenvallei liggen en dat deze plek in een logische route door Bulgarije te passen is. We hebben zelf deze route afgelegd tijdens een roadtrip door Bulgarije. De trip werd gemaakt met onze twee kinderen van 11 en 8 jaar en is prima te doen! Met jongere kinderen raad ik aan om het eerste deel van de route af te leggen, tot aan de Zwarte Zee. Daar kan je dan nog even chillen, en van daaruit terugvliegen naar België/Nederland of Sofia. Dit is een veilige route.

Overnachten in de Rozenvallei

Goede accommodatie vinden in de Rozenvallei is moeilijk. Het aanbod is schaars, en dikwijls is de prijs-kwaliteit-verhouding niet in evenwicht. We helpen je hieronder op weg! 

De Rozenvallei is vooral erg aantrekkelijk in mei en juni, als de rozen ook effectief in bloei staan. Dan loont het de moeite om tochten te ondernemen in een lekker geurende omgeving 🙂

Buiten deze maanden is de Rozenvallei niet zo bijster interessant, maar het is wel een goed rustpunt op weg van het binnenland naar de Zwarte Zeekust. Wij verbleven er één nachtje, op doorreis in augustus.

Wij kozen voor: Complex Pastarvata

Complex Pastarvata is een brandschoon driesterrenhotel met ruime en lichte kamers. Er is gratis parkeergelegenheid en WiFi. Groot pluspunt van dit hotel is het restaurant: je hebt van hieruit een panoramisch uitzicht op de forellenvijvers. Juist ja, die kan je ook op je bord vinden, superlekker!!! Je slaapt hier al voor €31 per nacht inclusief ontbijt voor 2 personen. Voor de suite (geschikt voor 4 personen) betaal je €67 per nacht inclusief ontbijt. Dit is veruit de beste deal voor een overnachting in de Rozenvallei.

Een prima keuze: Hotel Edelweiss

Dit is een mooi aparthotel, ziet er top uit, is dat ook, en het personeel is erg aardig. Je hebt een appartement voor twee personen vanaf €41. Voor vier personen betaal je €82. Dat is inclusief ontbijt. Erg leuk: behalve een erg mooie ligging en een groene omgeving, kan je hier ook ontspannen in de spa, de hamam, de sauna of de hot tub. Heerlijk na een lange dag! Een aanrader is Hotel Edelweiss dus, met maar liefst een 9,4 op Booking.com!

Tips Rozenvallei

Dit waren mijn tips voor de Rozenvallei. Prachtig om te bezoeken in mei en juni, in de andere maanden vooral een handige stop op weg naar de Zwarte zeekust. Ga jij binnenkort ook een rondreis maken door Bulgarije, en wil je hier graag naartoe? Stippel een fly-drive uit en maak een prachtige rondreis door Bulgarije waarbij je ook de Rozenvallei bezoekt. Met deze fijne tips voor hotels zit jij alvast goed!

Lees hier al onze reistips voor Bulgarije.

Heb jij na het lezen nog vragen, laat hieronder een berichtje.

Have fun en reis je vrij,
Chris

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris en Booking.com

Chris Donkers

Sinds we kinderen hebben, is het reisplezier alleen maar toegenomen. Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Het liefste ga ik voor een bijzondere, authentieke bestemming! Graag wil ik mijn reistips met je delen, omdat we elke keer opnieuw bewijzen dat reizen niet hoeft te stoppen als je kinderen hebt!

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.